Beställningsvillkor

Allmänt

Föreningen Skogen i Sverige Service AB (org. nr: 556544-0962) nedan, Skogen säljer produkter med leverans inom Sverige. 

Beställningar tas primärt emot via skogen.se. För att du skall känna dig trygg i ditt köp är du alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om din beställning.

Skogen reserverar sig för slutförsäljning, förseningar, tekniska problem, framflyttning av utgivningsdatum och felaktig artikelinformation. Skogen förbehåller sig rätten till prisändringar. Därtill förbehåller vi oss rätten att stryka en beställning om särskilda skäl föreligger.

Priser och betalning

Skogen erbjuder fakturering som betalningslösning. 

Vid faktura: Våra fakturor skickas ut i samband med att ordern skickas från oss. Fakturan kan bifogas din order eller skickas separat. Fakturan har en förfallotid på 20 dagar. 

Priserna på våra produkter anges i svenska kronor inklusive moms. Momsen är 6% för alla böcker och övrig försäljning 25%. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering.

Frakt tillkommer med ett fast pris på 59 kr inkl. moms, oavsett orders storlek. 

Medlemsförmån

Föreningen Skogen i Sverige Service AB ger medlemmar i Föreningen Skogen medlemsrabatt. Aktuell förmån och rabatt anges vid köptillfället. Medlemsrabatten är personlig (gäller inte företag) och gäller till ett belopp upp till 5 000 kr. Medlemsrabatt kan nekas i sin helhet vid missbruk. Kontroll för att erhålla medlemsförmån sker gentemot Föreningen Skogens medlemsregister. 

Försening och delleverans

Vi gör vårt bästa för att leverera så fort som möjligt men ibland kan förseningar uppstå. Vi garanterar därför inte leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för förseningar. 

Leveranser

Vi postar din leverans inom 5 (fem) arbetsdagar om boken finns på lager. Vi reserverar oss för att förseningar i leveransen kan uppstå.

Försening och delleverans

Vi gör vårt bästa för att leverera så fort som möjligt men ibland kan förseningar uppstå. Vi garanterar därför inte leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för förseningar. 

Ångerrätt och retur

Om du vill ta bort en vara eller hela din beställning så går det bra att kontakta oss via info@skogen.se eller 08-412 15 03. 

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt (räknat från att du mottagit produkten) enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Returnerar du en oanvänd vara med eventuellt tillhörande etiketter och förpackning inom 14 dagar återbetalas hela beloppet. Återanvänd kartongen som produkten kom i för returen och lägg den i dess originalförpackning (om den hade någon). Har du inte kvar dem leder det dock inte till ett avdrag pga. värdeminskning.

Vi tar inte ut någon returavgift när du returnerar men du betalar själv för frakten tillbaka. För ej uthämtade brev eller paket debiterar vi dig för våra kostnader för frakt, returfrakt, administration och hantering, för närvarande 99 kr.

Om du som kund vill åberopa din ångerrätt ska du meddela oss detta inom 14 dagar från det att du mottagit produkten. Kontakta oss via kansli@skogen.se eller 08-412 15 00 alternativt använd Konsumentverkets standardformulär för ångerrätt. Efter att du utövat din ångerrätt ska du utan dröjsmål och senast inom 14 dagar skicka tillbaka produkten till oss. Återanvänd gärna kartongen som produkten kom i för att returnera. Har du inte kvar kartongen går det givetvis bra att skicka den i något annat emballage. Viktigast är att du paketerar returen väl och bifogar följesedeln eller annan information där ordernummer och kunduppgifter framgår. Saknas den informationen kan vi inte se att returen kommer från dig.

Du betalar själv för frakten tillbaka enligt gällande portotabell och returnerar till följande adress:

Skogen i Sverige Service AB 
Box 7022
121 07 Stockholm 

Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Skogen eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Skogen har givit, kan varan reklameras. Reklamation till Skogen ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom tre år. Skogen förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand om leverans av varan och i sista hand återköp.

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist. För frågor kring innebörden av ovanstående eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, kontakta oss via kansli@skogen.se eller 08-412 15 03. 

Dina personuppgifter

Personuppgifter hanteras enligt Föreningen Skogens personuppgiftspolicy som du hittar  på https://www.skogen.se/villkor.

Med eSKOGEN får du en nyhetsuppdatering till din e-postadress. Helt gratis, en gång i veckan.

Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb