Träbyggande & snickeri

Träbyggande och snickeri

Trä är ett av våra viktigaste byggmaterial och förbrukningen i Sverige ligger på en konstant hög nivå. Allt fler inser träets tekniska, miljömässiga och ekonomiska fördelar. Under de senaste decennierna har trä också fått en arkitektonisk nyrenässans, inte bara i offentliga miljöer, utan också i bostäder.

Organisationen Svenskt Trä är en del av Skogsindustrierna och verkar för att sprida kunskap om trä, träprodukter och träbyggande. På Svenskt Träs webbplats hittar du fakta om trä och industriellt träbyggande, om träets miljöfördelar och mycket annat. Du hittar också beskrivningar, tips och inspiration för byggande och snickeri i trä. Till exempel: 

Att välja trä 
En faktaskrift om trä som material samt gällande normer, regler och standarder när det gäller träbyggande.

TräGuiden
Här kan du kan söka bland 3 000 sidor med teknisk information om trä och träbyggande.

Trärådhuset
Ett konstruktionsverktyg för rätt träbyggande med konstruktionsexempel för hela huset.

Byggbeskrivningar
Utförliga beskrivningar av hur du bygger i trä, steg för steg med instruktioner, illustrationer och arbetsritningar. Här får du även hjälp med materialberäkning och dimensionering.

Lathunden
En gratisapp och ett smidigt arbetsverktyg för dig som arbetar med trä. Med Lathunden får du direkt i mobilen veta vilka dimensioner som krävs för altan-, golv- och takbjälkar samt takstolar i olika situationer samt virkesåtgång för bland annat spontat virke, lockpaneler och reglar. 

Med eSKOGEN får du en nyhetsuppdatering till din e-postadress. Helt gratis, en gång i veckan.

Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Linn prisas för förband av skogsråvara
SkogsJobb