WWF söker sakkunning medarbetare till Avdelningen Skog & Arter

Bild för nancy Written by nancy On the

 

Vill du vara med och skapa bättre svenska skogar?  Skogen är idag utarmad på grund av ohållbart skogsbruk och klimatförändringarna gör situationen än mer allvarligt för arterna och livsmiljöerna. Samtidigt så kan träd vara en viktig pusselbit för att säkra omställning till fossilfritt samhälle och ett hållbart nyttjande av skogen kan vara nyckeln till en hållbar framtid. För att nå dit jobbar WWF i Sverige med politisk påverkan för att driva igenom förändringar i lagstiftning och andra politiska styrmedel och genom att påverka skogscertifiering.  

Världsnaturfonden WWF vill nu stärka sitt skogsarbete med en sakkunnig i svenska skogsfrågor. Tjänsten ska stödja förverkligandet av Världsnaturfonden WWFs skogsvision om livfulla skogslandskap som en plats för en mångfald av arter, andrum för människan samt en källa till förnyelsebara resurser och nyttigheter. WWF jobbar med ett helhetsperspektiv och driver på för en bred tillämpning av en landskapsansats som säkrar hållbar mark- och vattenanvändning inom naturens ramar.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

* Stödja Världsnaturfonden WWFs arbete med skogspolitik och skogscertifiering inklusive vidareutveckling av WWFs ställningstagande och ta fram underlagsrapporter. Du kommer även att ha huvudansvar att driva och utveckla vissa arbetsområden.
* Bedriva dialog och samarbeten med organisationer, företag och andra nyckelaktörer inom verksamhetsområde
* Företräda Världsnaturfonden WWF i externa möten och forum inom tjänstens verksamhetsområde
* Bistå vid kommunikativa aktiviteter såsom pressaktiviteter, hemsida,           kampanjarbete mm

* Hålla sig uppdaterad på för området relevant information och strategiskt analysera kommande utmaningar, problemställningar och möjligheter

För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

* Minst 5 års yrkeserfarenhet med relevans för tjänsten
* Akademisk examen med relevans för tjänsten
* Erfarenhet/kunskap av naturresursförvaltning, gärna med kompetens om skogscertifiering

* Erfarenhet av projektledning och -uppföljning
* Stor förmåga att samarbeta i nätverk och i grupp 
* Strategisk, initiativrik, strukturerad och självständig
* Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska

* Som person är du en engagerande, strukturerad, kommunikativ, samarbetsinriktad och lösningsfokuserad brobyggare som vill driva förändring av avgörande betydelse.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli en av Sveriges mest attraktivaste arbetsplatser och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen. 

Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan. 
 

Kontakt

Namn: Vicki Lee Wallgren

Titel: Avdelningschef

Epost: Vicki [dot] Lee [dot] Wallgren [at] wwf [dot] se

Telefon: 08-546 575 12

Facklig representant

Namn: Unionen, Akademikerförbundet Facklig representant

Telefon: Vxl 08-624 74 00

Villkor

Yrkestitel: Sakkunnig
Anställningsform: Tillsvidare
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-02-07 
Publiceringsdatum: 2020-01-07

Om företaget

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer och runt om i världen. WWF har fler än sex miljoner supportar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.

 

Publicerad: