Virkesområdeschef till Norra Värmland

Bild för David Persson Written by David Persson On the

Mellanskog är en ekonomisk förening som ägs av 26 000 privata skogsägare. Vår vision är starkare skogsägare och rikare skogar. Det betyder bland annat att vi vill ge våra medlemmar så bra betalt för virket som möjligt, att vi arbetar näringspolitiskt men också att vi värnar skogsägarnas frihet att bruka skogen på olika sätt, efter egna mål och visioner.

Vi äger Mellanskog tillsammans – och förenas i viljan att både vara framgångsrika idag och att lämna över skogar som är ännu bättre till nästa generation.

Virkesområdeschef till Norra Värmland

Om rollen

Virkesområdeschefens huvudsakliga uppdrag är att leda och utveckla det dagliga arbetet för sitt område. Detta innefattar att leda och coacha av en grupp om 8 personer, fördelat på 7 stycken Skogsinspektorer samt 1 Produktionsledare. Du har vidare ett strategiskt ansvar för att utveckla ditt område.

Tillsammans med dina 8 medarbetare har du löpande kontakt med medlemmar, förtroendevalda och entreprenörer där du skapar förtroende och delaktighet genom dialog samt bibehåller goda relationer. I tjänsten ingår även att omsätta föreningens mål i praktisk styrning och handling.

Virkesområden på Mellanskog tillhör huvudprocessen Skog och som virkesområdeschef tillhör du en grupp av 12 virkesområdeschefer, alla med varsitt geografiskt ansvarsområde.

Placeringen är på Mellanskogs kontor i Torsby.

Ansvar/Arbetsuppgifter

  • Coach/arbetsledare för 7-10 medarbetare, där gruppen idag består av 7 Skoginspektorer + 1 Produktionsledare.
  • Ytterst ansvarig för att gruppen uppnår budget,  att genomföra behövd rekrytering samt att leda arbetet i området.
  • Ytterst ansvarig för områdets ca 1600 medlemmar samt 1000-2000 leverantörer.
  • Ingår i skogsledningsgruppen bestående av 12 Virkesområdeschefer + Skogschefen.

Bakgrund

Vi söker dig som brinner för skog, skogsbruk och har en universitets-/högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har även ett brinnande intresse för ledarskapsfrågor och en stark ambition att omsätta dina färdigheter i praktiken. Har du erfarenhet från en ledande befattning och att utveckla verksamheter är det meriterande.

För att lyckas i rollen som virkesområdeschef har du ett coachande ledarskap och är en förebild med ett tydligt och inspirerande ledarskap baserat på våra värdeord; rejäl, hållbar och driftig. Du skapar resultat genom delaktighet och leder verksamhet i förändring samt arbetar med ett helhetsansvar.

Du är även handlingskraftig, van att fatta beslut och skapar ett lösningsorienterat arbetsklimat där du bidrar till ett kontinuerligt förbättringsarbete.

B-körkort är ett krav liksom goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Novare Propell. Välkommen med din ansökan på www.novarepropell.se. Eller via länken:

Virkesområdeschef Norra Värmland. Urvalet sker löpande så vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2018-08-31.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Gloveus, sebastian [dot] gloveus [at] novarepropell [dot] se eller rekryteringskonsult Helene Sköld,  helene [dot] skold [at] novarepropell [dot] se. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR.

Övrigt

Mångfald och inkludering är fokusfrågor för oss på Mellanskog, där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper, personlighet och perspektiv berikar och bidrar till ökad kreativitet och trivsel för alla.

Sista ansökningsdag: 

2018-08-31

Kontaktperson

Sara Persson
sara [dot] persson [at] mellanskog [dot] se

Publicerad: