Vikarierande Skogsinspektor till Uppland

Bild för nancy Written by nancy On the

Då en av våra skogsinspektorer planerar att gå på föräldraledighet söker vi en vikarierande skogsinspektor till Uppland.

Tjänsten är placerad i Uppsala och du kommer att vara en del av virkesområde Uppland med arbetsområde Tärnsjö/Östervåla.

I tjänsten som skogsinspektor på Mellanskog får du tillsammans med dina kollegor inom virkesområdet kombinera ditt skogliga intresse och din skogliga kompetens med ditt intresse för människor och det privata skogsbruket.

Vårt fokus ligger i att skapa bästa möjliga förutsättningar för den privata skogsägaren genom att bidra till ett hållbart och lönsamt skogsägande med starkare skogsägare och rikare skogar. Vill du vara med och göra skillnad för Sveriges skogsägare? 

Om tjänsten 
Som skogsinspektor ansvarar du för rådgivning till medlemmar samt virkeskontraktering och försäljning av föreningens tjänster. Arbetsvardagen präglas av aktiva kontakter med skogsägarna inom det givna geografiska området. I samarbete med kollegor inom virkesområdet håller du i medlemsaktiviteter och verkar för att marknadsföra Mellanskog lokalt.

Du har lätt för att kontakta människor och med stöd av din skogliga kompetens bidra till att producera välskötta skogar och nöjda medlemmar genom att skapa affärer avseende avverkning, skogsvård och övriga tjänster. Din roll som rådgivare präglas av ett konsultativt och pedagogiskt förhållningssätt där du skapar förtroende genom ett gott samarbete med skogsägaren.

Är det dig vi söker? 
Vi söker dig som vill bidra till att etablera och upprätthålla goda relationer som ambassadör för Mellanskog.

För att lyckas i rollen ser vi att du har en skoglig högskoleutbildning eller flerårig dokumenterad praktisk skoglig arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av försäljning eller annan typ av affärsverksamhet är meriterande. Även kunskap och kännedom om virkesmarknaden från tidigare arbete är meriterande. Tjänsten kräver B-körkort liksom goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Jobbet är självständigt och förutsätter att du är driven, serviceinriktad och välstrukturerad. Du tycker om att jobba mot mål, har en god administrativ förmåga samt är resultatinriktad och relationsskapande. Du har god IT-vana och ser telefonen tillsammans med övriga digitala hjälpmedel som naturliga verktyg för att kontakta såväl nya som befintliga medlemmar.

Vi satsar på att digitalisera och effektivisera våra arbetssätt varför vi tror att du som är förändringsbenägen och gillar utveckling kommer att trivas hos oss.

Övrigt 
Mångfald och inkludering är fokusfrågor för oss på Mellanskog, där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper, personlighet och perspektiv berikar och bidrar till ökad kreativitet och trivsel för alla.

Resor ingår i tjänsten.

---------------------------------------------------------------------------------

Sista ansökningsdag: 2020-03-16 Välkommen med din ansökan redan idag!

Tjänsten är ett vikariat tom 2021-04-31. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson:

Jonas Hesselman, virkesområdeschef Uppland Tel. 010-482 81 43.

Vid frågor om rekryteringsprocessen:

Lisa Östergren, rekryteringsansvarig. Tel. 010-482 80 45.

Fackliga kontaktpersoner:

Lars Öhlén, Facklig företrädare Naturvetarna. Tel. 010-482 80 16.

Kristina Söderström, Skogsinspektor & facklig företrädare Ledarna. Tel. 010-482 83 66.

 

Publicerad: