Vikarierande produktionsledare skogsvård till Uppland och Gästrikland

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser

SKOGEN skogliga jobb: 
Vikarierande produktionsledare skogsvård till Uppland och Gästrikland

Vi som söker dig är skogsägarföreningen Mellanskog. Vi är en ekonomisk förening som ägs av 27 000 privata skogsägare i Mellansverige. Vårt fokus ligger i att skapa bästa möjliga förutsättningar för den privata skogsägaren genom att bidra till ett hållbart och lönsamt skogsägande med starkare skogsägare och rikare skogar. 

Vill du vara en del av ett dynamiskt team som ansvarar för skogsvården i Uppland och Gästrikland? Nu söker vi en produktionsledare skogsvård med stationering på något av våra kontor i Uppsala eller Sandviken.

Hos oss på Mellanskog får du tillsammans med dina kollegor kombinera ditt skogliga engagemang och kompetens med ditt genuina intresse för människor och det privata skogsbruket.

Om tjänsten
Som produktionsledare skogsvård kommer du initiera, leda och utveckla våra relationer med entreprenörer samt bistå organisationen med sakkunskap gällande skogsskötsel, metod- och teknikutveckling inom skogsvårdsområdet. I befattningen ingår också att representera Mellanskog i interna såväl som externa sammanhang som berör skogsvård.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer vara resursplanering, upphandlingar, kontakt med entreprenörer, kvalitetsuppföljningar, hantering av entreprenörsfakturor samt uppföljning av budget. I samarbete med dina kollegor kommer du ansvara för att driva och planera skogsvården inom området. I arbetet ingår även att ge stöd till medlemmar i frågor rörande skogsvård.

Är det dig vi söker?
Har du lätt för att skapa och bibehålla goda relationer, är du målfokuserad, lösningsorienterad och tycker om att arbeta i en självständig roll? Då kan det vara dig vi söker.

Hos oss blir du spindeln i nätet med stora möjlighet att fatta självständiga beslut i ett nära samarbete med både skogliga rådgivare och entreprenörer. Tjänsten innebär stora möjligheter att planera och prioritera ditt arbete för att optimera den dagliga verksamheten. Med ett strukturerat arbetssätt och god kommunikativ förmåga finns det goda förutsättningar att öka skogsägarnas lönsamhet på både kort och lång sikt. I gränslandet mellan entreprenörer, medlemmar och kollegorna på Mellanskog tror vi att du kommer att utveckla din skogliga kompetens och din förmåga att skapa goda relationer.

Vi satsar på att digitalisera och effektivisera våra arbetssätt. Så om du värdesätter förändring och utveckling tror vi att du kommer att trivas hos oss.

För att lyckas i rollen ser vi att du har skoglig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. Tjänsten kräver B-körkort liksom goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som skrift. Har du arbetat i en liknande roll eller har annan praktisk skoglig arbetslivserfarenhet sedan tidigare är det meriterande.
 

Övrigt

Mångfald och inkludering är fokusfrågor för oss på Mellanskog, där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper, personlighet och perspektiv berikar och bidrar till ökad kreativitet och trivsel för alla.

---------------------------------------------------------------------------------

Sista ansökningsdag: 2022-01-09.

Tjänsten är ett vikariat under tiden 2021-03-15 – 2022-09-15, eller enligt överenskommelse. Välkommen till oss!

Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Erik Viklund, Chef skogsvård, på tel: 010-482 80 18 eller mail: erik [dot] viklund [at] mellanskog [dot] se.

Vid frågor om rekryteringsprocessen:

HR-partner Sara Persson, tel: 010-482 80 46.

Fackliga kontaktpersoner:

Lars Öhlén, Facklig företrädare Naturvetarna. Tel.010-482 80 16.

Kristina Söderström, Facklig företrädare Ledarna. Tel.010-482 83 66.

Publicerad: