Vi söker en redaktör till vår Kunskapsbank och för våra sociala medier

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser


Tycker du om att uttrycka dig i text och bild och kan uttrycka komplexa ting i enkla ordalag, då är du kanske den vi söker.


Foto: iStock

Vårt erbjudande

Vi behöver förstärka kommunikationsavdelningen med en redaktör för webb och sociala medier. Framför allt handlar det om att skriva populärvetenskapliga texter utifrån forskarrapporter och förse dem med text, bild och film. Tjänsten innebär ansvar för vår kunskapsportal ”Kunskapsbanken”, där alla forskningsresultat publiceras i populariserat format med möjlighet till fördjupning. I tjänsten ligger också ansvaret för våra sociala medier; att tillsammans med kollegor, identifiera forskningsresultat, händelser och nyheter som lämpar sig för olika kanaler. Du kommer både att producera material i samarbete med forskare och, vid behov, koordinera externa redaktörer.

Skogforsk producerar även en podd ”Skogssanningar” och en del tryckt material såsom broschyrer, postrar och annonser. Erfarenhet av att producera podd och av att arbeta med layout är därmed ett plus i kanten.  

Vi på kommunikationsavdelningen är ett litet gäng med många uppgifter. Det gör att vi ibland behöver stötta upp för varandra och hoppa in i varandras ansvarsområden. Därmed kan du också få arbeta med presskontakter, ta fram kunskapsbrev, arrangera konferenser eller arbeta med marknadsföring.

Vem är du?

Vi söker dig som har förmåga att uttrycka dig enkelt om komplicerade ting och som har mottagaren i fokus samtidigt som precisionen i budskapet inte går förlorad.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta fritt under eget ansvar, att du tar initiativ och är självständig. Du är kreativ och vågar testa nya angreppssätt samtidigt som du är noggrann och har förmåga att slutföra uppgifter. Du kommer arbeta nära forskningsverksamheten, så för att lyckas i rollen behöver du vara inlyssnande, forskningsintresserad och kunna hantera olika typer av människor.

Du har en skoglig utbildning alternativt inom kommunikation. Eller både och! Om du har en utbildning inom kommunikation är skogliga erfarenheter starkt meriterande. Är du i stället skogligt utbildad, måste du ha ett starkt intresse av att skriva och kommunicera. Du är van vid att skriva populärvetenskapligt och kan uttrycka dig obehindrat på svenska. Du ska ha erfarenhet/kunskap av att arbeta med och vidareutveckla sociala medier.

Erfarenhet av att arbeta med Adobe Creative cloud, specifikt med programmen In designPhotoshop och Premiere pro är meriterande liksom erfarenhet av att jobba i Episerver.

Skogforsk leder hållbar utveckling

Skogforsk utvecklar och kommunicerar kunskap, tjänster och produkter som bidrar till en hållbar utveckling i skogsbruket till nytta för samhället.

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, finansierat av skogsnäringen, staten, externa forskningsfonder och uppdragsverksamhet. Vår forskning och våra experters kunskaper omkring skogen har en bredd från frö till industri inklusive natur- och viltvård, logistik, trädförädling, skogsskötsel och mycket mer. Vår relation till skogsbruket skapar unika förutsättningar för att ny kunskap snabbt ska komma till användning. Det är först när Skogforsks resultat används i praktiken eller som beslutsunderlag som Skogforsk fullföljt sitt uppdrag. Kommunikationsavdelningens uppgift är därför att effektivt sprida ny kunskap och nya innovationer till berörda målgrupper.

Totalt är vi omkring 140 anställda på Skogforsk. Vi finns i Uppsala (huvudkontor), i Sävar utanför Umeå och i Ekebo i norra Skåne. Kommunikationsavdelningen är placerad i Uppsala.

Läs mer om oss här: Om Skogforsk

Ansökan

Om det låter lockande och du tror att det svenska skogsbruket har en nyckelroll i omställningen till ett hållbart samhälle, då borde den här tjänsten vara intressant för dig. Vi ser fram mot ansökningar från alla med relevant erfarenhet och utbildning!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan till skogforsk [at] skogforsk [dot] se. Ange Redaktör 2022 i ämnesraden.
Sista ansökningsdatum är söndagen den 11 december 2022.

Vill du veta mer om tjänsten?  

Kontakta Caroline Rothpfeffer, kommunikations- och hållbarhetschef, 0709-10 40 26, caroline [dot] rothpfeffer [at] skogforsk [dot] se

Facklig kontaktperson (Saco) är Martin Englund, 070 - 282 16 42, martin [dot] englund [at] skogforsk [dot] se

Publicerad: