Vi söker en biobränsleansvarig till ett samhällsviktigt uppdrag

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser


Det finns vissa saker som bara måste fungera - varje dag, året runt. Som biobränsleansvarig på vårt kraftvärmeverk bidrar du till att säkerställa att Faluborna alltid har värme. Det är ett viktigt jobb och nu söker vi dig som är redo för nya utmaningar.

Falu Energi & Vatten är alla Falubors energiföretag. Vi drivs av att skapa en framtidssäker infrastruktur som inte bara ska fungera och göra vardagen bekväm för dagens Falubor, utan också för framtida generationer. Vi har en bred verksamhet som spänner över flera olika verksamhetsområden, till exempel el, värme, kyla, vatten och återvinning.

Något som vi är extra stolta över är vårt hållbara energisystem med lokalproducerad el, fjärrvärme, fjärrkyla och pellets. Mycket av magin i vårt energisystem sker på kraftvärmeverket i Falun. I våra moderna anläggningar producerar vi klimatneutrala produkter med hög kvalitet och vi gör det på ett kostnadseffektivt sätt.

Arbeta som biobränsleansvarig

Som biobränsleansvarig ansvarar du för halva vår biobränsleportfölj och samarbetar tätt med vår nuvarande biobränsleansvarige med att förse vår anläggning med förnyelsebart biobränsle, driftmedia och transporter. Tillsammans täcker ni upp för varandra i era funktioner.

Det är ett viktigt arbete med tydlig resultatpåverkan och som erbjuder frihet att planera dina dagar själv. Dina arbetsuppgifter sträcker sig hela vägen från upphandling till avstämning och sker i tätt samarbete med dina kollegor och våra leverantörer. Du arbetar med att utveckla affären och affärsmässighet är en självklarhet i rollen.

I dina arbetsuppgifter ingår också:

 • Inköp och avrop av bränsle, driftmedia och transporter
 • Uppföljning av in- och utleverans av bränsle och såld pellets med tillhörande administration
 • Budgetarbete
 • Bränsleoptimering
 • Kontrollverksamhet och bränsleinmätning
 • Leverantörsbesök, kvalitetskontroller och reklamationer

Din profil

För att lyckas i rollen som biobränsleansvarig krävs det att du har ett eget driv och kan prioritera arbetsuppgifter, eftersom du formar din egen arbetsvardag. Du har förmågan att hantera många parallella arbetsuppgifter och i perioder hantera dem i ett högt tempo.

Affärsmässighet faller sig naturligt för dig och du har god förhandlingsvana. Du motiveras av att skapa goda relationer, internt som externt.

Du som söker har:

 • Skoglig utbildning eller annan relevant eftergymnasial utbildning, eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Några års erfarenhet av arbete i skogsindustrin
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Energibranschen
 • Inköp av energiråvara
 • Viol, Doris och/eller Biobiz
 • Förhandling

Dina kollegor

Du ingår i gruppen Råvaruförsörjning som organisatoriskt ligger direkt under avdelningschefen för Kraft, värme och kyla. Det är en öppen och lösningsorienterad kultur i gruppen där vi hjälper varandra och har högt i tak för frågor och funderingar. Du arbetar också i nära samarbete med driftgruppen som ansvarar för dygnet-runt -verksamheten.

Det är en mycket hög kompetensnivå hos kollegorna, vilket sporrar till utveckling och optimering av verksamheten.

Mathias om att jobba på kraftvärmeverket:

"Hos oss pågår arbete dygnet runt med att förse Faluborna med värme. Det är ett viktigt uppdrag där du på ett tydligt sätt gör skillnad för de många människorna och samhället.

Om jag skulle summera det bästa med att jobba på kraftvärmeverket, så är det kollegorna och möjligheten att kunna påverka och göra skillnad i en samhällsviktig bransch."

Det bästa med att jobba hos oss

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor

Tillsvidare
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2022-11-13. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom 

Lämna din ansökan >

Vid frågor

Har du frågor eller funderingar angående tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Mathias Bjurman, avdelningschef på Kraft, Värme & Kyla, på telefon 023-77 46 89.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 950 miljoner kronor per år och har cirka 220 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.

Publicerad: