Verksamhetsutvecklare medlem till Mellanskog

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser


Mellanskog är en skogsägarförening, en kooperation och ekonomisk förening, som ägs av 27 000 privata skogsägare i Mellansverige. Vi arbetar aktivt för att våra medlemmar ska få äga och bruka skog på ett fritt, lönsamt och hållbart sätt – idag och i framtiden. När Sverige ställer om till en grönare framtid är skogarna en nyckelresurs. Vi tar hand om skogen tillsammans.

Om tjänsten
Som Verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta på medlemsenheten som en del i ett erfaret och hjälpsamt lag med olika roller som kompletterar varandra väl. Tillsammans jobbar vi för att Mellanskog ska fungera och utvecklas som kooperation. Det gör vi genom att skapa förutsättningar för en väl fungerande föreningsdemokrati, hjälpa våra förtroendevalda att utvecklas och genom att arrangera bra medlemsaktiviteter som når alla medlemskategorier.

I rollen som verksamhetsutvecklare har du en stor möjlighet att påverka Mellanskogs utveckling. Du kommer att få arbeta med att utveckla våra arbetssätt och du kommer att få ta rollen som projektledare för några av våra stora arrangemang som t.ex. föreningsstämman och vår årliga medlemsundersökning. Du kommer att ansvara för utvecklingen av vårt utbildningserbjudande till våra medlemmar och du säkerställer att vi når även de medlemmar som bor i en annan del av landet än där de har sin skog. I rollen företräder du också Mellanskog i några samverkansgrupperingar med andra aktörer.

Du kommer inte att jobba ensam. Till din hjälp har du fyra föreningsutvecklare som har ett regionalt ansvar för vår kooperativa verksamhetsutveckling och våra vänner på kommunikationsenheten är aldrig längre bort än ett samtal i Teams.

Är det dig vi söker? 
Vi söker dig som har tagit dig igenom en utbildning på högskolenivå inom relevant område. Det kan handla om att du pluggat marknadsföring, skog, pedagogik eller kommunikation eller har skaffat dig motsvarande erfarenhet på annat sätt. Vi tror att du har några års erfarenhet av att arbeta med eller ansvara för projektledning, utbildning eller marknadsföringsarbete med dig i bagaget.

För att trivas i rollen som verksamhetsutvecklare tror vi att du behöver gilla att bygga relationer och ha förmågan att ta egna initiativ. Du behöver trivas med att ta ansvar och leda och coacha andra och gilla att ta dina egna eller andras bra idéer från start till mål.

Vi arbetar i en digital miljö där vi förutsätter att du har vana av arbete i Word, PowerPoint och Excel och att du trivs även i distansmöten. Vi har fler digitala verktyg för till exempel marknadsföring och dessa får du lära dig när du är på plats. Det är bra om du har grundläggande kunskaper om hur det är att äga skog och förståelse för både hur en skogsägarförenings operativa och näringspolitiska vardag ser ut liksom hur förtroendevalda i en ekonomisk förening arbetar. Men det viktigaste är att du är nyfiken och vill bidra med dina perspektiv och vill lära dig nya saker.

Tjänsten kräver goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Pandemin har lärt oss att vi kan undvika många resor med hjälp av distansmöten men du behöver ändå vara beredd på att den här tjänsten kräver en del resande både inom och utanför Mellanskogs område och därför är det en förutsättning att du har körkort för personbil och har möjligheten att övernatta på annan ort då och då.

Övrigt 
Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Uppsala eller på något av våra andra större kontor.

På Mellanskog är vi välkomnande, inkluderande och förstår att olikheter berikar oss. Vi bryr oss om och behandlar varandra med respekt. För oss är det därför viktigt att fokusera på jämställdhet och att erbjuda en hållbar och flexibel arbetsmiljö. Vårt arbete har en verklig mening och det vi gör ligger oss varmt om hjärtat. Här finns ett högt engagemang, många idéer och en stark vilja att hela tiden bli bättre. Vi lyckas tillsammans.

Sista ansökningsdag är 27 november.

Kontakt
Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till medlemschef Fredrik Staland på telefon: 010-482 80 17, eller via e-post: fredrik [dot] staland [at] mellanskog [dot] se. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Sara Persson, HR-partner, e-post: sara [dot] persson [at] mellanskog [dot] se.

Fackliga kontaktpersoner:  
Lars Öhlén, facklig företrädare Naturvetarna. Tel. 010-482 80 16.  
Anders Englund, facklig företrädare Ledarna. Tel.010-482 83 85.
Emelie Källemyr, facklig företrädare Unionen. Tel. 010-482 80 23. 

Publicerad: