Var med och utveckla framtidens skogar

Bild för nancy Written by nancy On the

Skogforsk behöver förstärkning inom skötselområdet. Vi söker dig som brinner för skog, skogsbruk och skogsproduktion kombinerat med låg negativ miljöpåverkan och aktiv naturvård.

Vi på Skogforsk behöver förstärka vår forskning inom skötselområdet. Inledningsvis kommer arbetet främst att handla om skogsproduktion och föryngringsfrågor inom svenskt skogsbruk då det finns ett stort behov att fokusera på och utveckla detta område. Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga forskare inom skogsskötsel- och förädlingsprogrammen på Skogforsk och även i dialog med aktörer utanför organisationen.

Skogforsk arbetar med tillämpad forskning för en hållbar utveckling av skogsbruket. Kunskap och erfarenhet av praktiskt skogsbruk, innovationsarbete och kompetensutveckling är därför värdefull för oss. Praktisk erfarenhet inom är därmed meriterande. Ett gott kontaktnät i branschen, egna erfarenheter, tankar och kunskaper gör att du lätt kommer in i tjänsten. Du ska ha förmåga att självständigt driva och ta initiativ till nya projekt, samt söka egna projektmedel. Samtidigt är teamarbete och kommunikation en nödvändighet för att nå framgång.

Då vetenskaplig kvalitet är centralt för oss önskar vi att du är disputerad, gärna inom skogsskötsel, växtfysiologi/biologi eller liknande ämnen. Du ska ha god kunskap i statistik och en förmåga att uttrycka dig väl, både skriftligt och muntligt, på svenska och engelska. Tjänsten innebär ett nära samarbete med svenskt skogsbruk. Du bör därför ha ett stort intresse av och en förståelse för skogsbrukets utmaningar, samt en vilja att arbeta nära det operativa skogsbruket.

Vi kan erbjuda ett spännande, framtidsinriktat arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du kommer till en arbetsplats där vi är övertygade om att mångfald är viktigt för både trivsel och effektivitet.

Skogforsk arbetar med forskning och utveckling i nära samverkan med skogssektorn. Vi har starkt fokus på att skapa branschgemensam nytta och hållbara brukningsmetoder. Vårt huvudkontor ligger i Uppsala och vi har två forskningsstationer i Sävar i Västerbotten samt i Ekebo i Skåne.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med huvudsaklig placering på vår forskningsstation i Ekebo utanför Svalöv i Skåne.

Vi ser fram mot din ansökan senast den 15/3 2020.

Mejla din ansökan till skogforsk [at] skogforsk [dot] se. Märk ansökan med ”Framtidens skogsskötsel” i ämnesraden.

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten? Kontakta

Isabelle Bergkvist, programchef, isabelle [dot] bergkvist [at] skogforsk [dot] se, 070-558 85 87.

Facklig kontaktperson för SACO är Johanna Enström, johanna [dot] enstrom [at] skogforsk [dot] se
070-224 99 28

Publicerad: