Traniee Virkesköpare Wood Supply - Norrbotten

Bild för johnny Written by johnny On the


Vi på BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. För att fortsätta utmana det konventionella behöver vi ha rätt medarbetare med erfarenhet, kompetens och motivation att driva utvecklingen framåt. BillerudKorsnäs Wood Supply är en avdelning med huvuduppgift att försörja de svenska produktionsanläggningarna med fiberråvara. BillerudKorsnäs är Sveriges största förbrukare av fiberråvara och en stor del av råvaran köps direkt av privata skogsägare. Som en del i vår långsiktiga kompetensförsörjning söker vi nu därför nya medarbetare till vårt traineeprogram. En unik möjlighet där du både får inblick i din framtida yrkesroll samtidigt som du får en helhetsförståelse som kommer att vara till stor nytta i din framtida karriär på Wood Supply Billerudkorsnäs.


Är du vår nästa Virkesköpare i Norrbotten?
Vi söker dig som är intresserad av en unik möjlighet att gå Wood Supply traineeprogram för att kunna arbeta som Virkesköpare på Wood Supply i Norrbotten med start i september 2022.


BillerudKorsnäs Wood Supply ger dig som deltagare en introduktion till vår verksamhet under drygt sex månader. Du blir insatt i vår skogliga verksamhet och får prova på flera av våra verksamhetsområden inom vår skogliga verksamhet, som exempelvis skogsbruk och virkeshandel. Programmet syftar också till att stimulera den personliga utvecklingen genom kunskap om den egna befattningen. Vi erbjuder dig djupare kunskaper inom skogsbranschen via praktik och teori samt möta chefer och kollegor, medverka i projekt och öka din kännedom om oss som företag.
En tranieeplats hos oss innebär stor frihet samtidigt som vi förväntas oss stort ansvar och en nyfikenhet. Programmet innebär att du kommer lära känna vår verksamhet både teoretiskt och praktiskt. Dessa moment av teori och praktik går hand i hand och som trainee kommer du under handledning praktisera på våra olika avdelningar samtidigt som du löpande utbildas och förväntas slutföra utbildningsprogrammet med dess eventuella hemuppgifter och prov. Målet är att vid programmets slut erbjuda dig en ny yrkesroll som Virkesköpare, för att fortsätta din resa att lära och utvecklas i din roll hos oss på BillerudKorsnäs Wood Supply.

Beskrivning av tjänst

Som Virkesköpare på BillerudKorsnäs köpdistrikt Norrbotten, är du en viktig del i vår råvaruförsörjning till våra bruk. Din främsta uppgift är att köpa in virke i form av avverkningsrätter och leveransvirke. Tjänsten som virkesköpare är mångfacetterad och bred, där du kommer i kontakt med alla delar i värdekedjan. Som Virkesköpare är du skogsägarens kontakt i allt såsom skoglig rådgivning, avtalstecknande, planering, avverkning, gallring och skogsvård i form av markberedning, plantering och röjning, samt skogsbruksplaner. En viktig egenskap som virkesköpare är att du är bra på att ta nya kontakter och vårda relationer. Du kommer att ingå i vårt virkesköparteam i köpdistrikt Norrbotten.

Qualifications

Vi söker dig som är i början av din karriär eller är nyfiken på att byta karriärspår. Som person är du intresserad av skog och skogsindustri och är intresserad av att vara med och utveckla vår fältköpsverksamhet.

  • Lägst gymnasieutbildning
  • Intresset för skog och en vilja att lära sig mera om skogsindustrin.
  • Arbetslivserfarenhet är meriterande. Har du erfarenhet av att arbeta som säljare ser vi det som positivt.  
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • B- Körkort.

Personal qualities

För att trivas och lyckas som trainee behöver du vara driven och nyfiken. Som person har du en vilja att lära och utvecklas. Upplägget i programmet bygger på du trivs med ett arbetssätt där du får ta ansvar för eget arbete, både teoretiskt och praktiskt för personlig utveckling i kommande arbetsroll. Inför din roll som virkesköpare tror vi du är en öppen för att lära dig nya saker samt vara lyhörd i ditt arbetssätt att bygga goda och sunda relationer med våra samarbetspartners. Du trivs med variationen i arbetet av skog, natur och mötet med människan.

Du kanske är sugen att börja din karriär hos eller är du intresserad av att byta spår, nu har du chansen!

Contact

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system. Om du har frågor om traineeprogrammet är du välkommen att kontakta HR; jenny [dot] larsson [at] billerudkorsnas [dot] se

Last application date 20/05/2022

Application information

Click here to apply for the job!WHAT IF you could go to work and help create a sustainable future? As a leading supplier of renewable packaging materials and solutions it is our way of challenging ourselves, our customers and all kinds of conventional packaging to promote a sustainable future. Safety is our first priority and we have an informal and improvement-focused corporate culture that encourages every employee to put the customer first, dare to innovate, lead the change and take care of each other. BillerudKorsnäs is an international company with local roots, and with strong focus on growth and development. Do you want to grow together with us and challenge conventional packaging for a sustainable future?

Publicerad: