Trainee Skogsvårdsledare Wood Supply - Dalarna

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser

Vi på BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. För att fortsätta utmana det konventionella behöver vi ha rätt medarbetare med erfarenhet, kompetens och motivation att driva utvecklingen framåt. BillerudKorsnäs Wood Supply är en avdelning med huvuduppgift att försörja de svenska produktionsanläggningarna med fiberråvara. BillerudKorsnäs är Sveriges största förbrukare av fiberråvara och en stor del av råvaran köps direkt av privata skogsägare. Som en del i vår långsiktiga kompetensförsörjning söker vi nu därför nya medarbetare till vårt traineeprogram. En unik möjlighet där du både får inblick i din framtida yrkesroll samtidigt som du får en helhetsförståelse som kommer att vara till stor nytta i din framtida karriär på Wood Supply Billerudkorsnäs.

Är du vår nästa skogsvårdsledare i Dalarna?

Vi söker dig som är intresserad av en unik möjlighet att gå Wood Supply traineeprogram för att kunna arbeta som Skogvårdsledare på Wood Supply inom BillerudKorsnäs i Mora med start i september 2022.

BillerudKorsnäs Wood Supply ger dig som deltagare en introduktion till vår verksamhet under drygt sex månader. Du blir insatt i vår skogliga verksamhet och får prova på flera av våra verksamhetsområden inom vår skogliga verksamhet, som exempelvis skogsbruk och virkeshandel. Programmet syftar också till att stimulera den personliga utvecklingen genom kunskap om den egna befattningen. Vi erbjuder dig djupare kunskaper inom skogsbranschen via praktik och teori samt möta chefer och kollegor, medverka i projekt och öka din kännedom om oss som företag.

En tranieeplats hos oss innebär stor frihet samtidigt som vi förväntas oss stort ansvar och en nyfikenhet. Programmet innebär att du kommer lära känna vår verksamhet både teoretiskt och praktiskt. Dessa moment av teori och praktik går hand i hand och som trainee kommer du under handledning praktisera på våra olika avdelningar samtidigt som du löpande utbildas och förväntas slutföra utbildningsprogrammet med dess eventuella hemuppgifter och prov. Målet är att vid programmets slut erbjuda dig en ny yrkesroll som skogsvårdsledare, för att fortsätta din resa att lära och utvecklas hos oss på BillerudKorsnäs Wood Supply.

Beskrivning av tjänst

Som Skogsvårdsledare med viltförvaltningsansvar i Dalarna är du en viktig del i arbetet med att förvalta skog och vilt mot våra uppdragsgivare. Dina främsta arbetsuppgifter är att medverka för att målen för skogsförvaltningens skogsvårdsarbete nås och arbeta för att en balanserad klövviltsstam uppnås. Som Skogsvårdsledare är du skogsägarens kontakt i skogsvårdsfrågor och representant för BillerudKorsnäs i viltförvaltningsuppdrag. Du kommer ingå i vårt skogsförvaltningsteam i distrikt Dalarna.

Qualifications

Vi söker dig som är i början av din karriär eller nyfiken på karriärbyte. Som person är du intresserad av skog och skogsindustri med en vilja att utvecklas inom den skogliga organisationen.

  • Skoglig eller viltinriktad utbildning/erfarenhet är meriterande.
  • Minst 6 månaders arbetslivserfarenhet är önskvärd.  
  • Intresse för frågor kring förvaltning av skog och vilt.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • B- Körkort är ett krav.

Personal qualities

För att trivas och lyckas som trainee behöver du vara driven och nyfiken. Upplägget i programmet bygger på att du trivs med ett arbetssätt där du får ta ansvar för eget arbete och utveckling i en relationsbyggande roll. Som person har du en vilja att lära och utvecklas. Upplägget i programmet bygger på du trivs med ett arbetssätt där du får ta ansvar för eget arbete, både teoretiskt och praktiskt för personlig utveckling i kommande arbetsroll. Inför din roll som Skogvårdsledare tror vi att du är trygg i sig själv och att du är öppen för att lära dig nya saker samt har en förmåga att vara lyhörd i ditt arbetssätt att bygga goda och sunda relationer med våra samarbetspartners. Du trivs med variationen i arbetet av skog, natur och mötet med människan.

Du kanske är sugen att börja din karriär hos eller är du intresserad av att byta spår, nu har du chansen!

Contact

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system. Om du har frågor om traineeprogrammet är du välkommen att kontakta HR; jenny [dot] larsson [at] billerudkorsnas [dot] se

Application information

Välkommen med din ansökan senast den 20 maj 2022. Vi kommer efter ansökningsperiodens slut påbörja ett urval och du kan förvänta dig återkoppling under maj månad. Tester förekommer i vår urvalsprocess, vilket gör processen mer träffsäker och mer rättvis för dig som söker arbete hos oss. 

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför särskilt kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.

Click here to apply for the job!

WHAT IF you could go to work and help create a sustainable future? As a leading supplier of renewable packaging materials and solutions it is our way of challenging ourselves, our customers and all kinds of conventional packaging to promote a sustainable future. Safety is our first priority and we have an informal and improvement-focused corporate culture that encourages every employee to put the customer first, dare to innovate, lead the change and take care of each other. BillerudKorsnäs is an international company with local roots, and with strong focus on growth and development. Do you want to grow together with us and challenge conventional packaging for a sustainable future?

Publicerad: