Trainee Logistiker Wood Supply - Gävle

Bild för johnny Written by johnny On the


Vi på BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. För att fortsätta utmana det konventionella behöver vi ha rätt medarbetare med erfarenhet, kompetens och motivation att driva utvecklingen framåt. BillerudKorsnäs Wood Supply är en avdelning med huvuduppgift att försörja de svenska produktionsanläggningarna med fiberråvara. BillerudKorsnäs är Sveriges största förbrukare av fiberråvara och en stor del av råvaran köps direkt av privata skogsägare. Som en del i vår långsiktiga kompetensförsörjning söker vi nu därför nya medarbetare till vårt traineeprogram. En unik möjlighet där du både får inblick i din framtida yrkesroll samtidigt som du får en helhetsförståelse som kommer att vara till stor nytta i din framtida karriär på Wood Supply BillerudKorsnäs.

Är du vår nästa logistiker i Gävle?

Vi söker dig som är intresserad av en unik möjlighet att gå Wood Supply traineeprogram för att kunna arbeta som logistiker på Wood Supply inom BillerudKorsnäs i Gävle med start i september 2022.

BillerudKorsnäs Wood Supply ger dig som deltagare en introduktion till vår verksamhet under drygt sex månader. Du blir insatt i vår skogliga verksamhet och får prova på flera av våra verksamhetsområden inom vår skogliga verksamhet, som exempelvis skogsbruk och virkeshandel. Programmet syftar också till att stimulera den personliga utvecklingen genom kunskap om den egna befattningen. Vi erbjuder dig djupare kunskaper inom skogsbranschen via praktik och teori samt möta chefer och kollegor, medverka i projekt och öka din kännedom om oss som företag.

En tranieeplats hos oss innebär stor frihet samtidigt som vi förväntas oss stort ansvar och en nyfikenhet. Programmet innebär att du kommer lära känna vår verksamhet både teoretiskt och praktiskt. Dessa moment av teori och praktik går hand i hand och som trainee kommer du under handledning praktisera på våra olika avdelningar samtidigt som du löpande utbildas och förväntas slutföra utbildningsprogrammet med dess eventuella hemuppgifter och prov. Målet är att vid programmets slut erbjuda dig en ny yrkesroll som logistiker och fortsätta din resa att lära och utvecklas i din roll hos oss.

Beskrivning av tjänst

Som Logistiker på BillerudKorsnäs är du en viktig del i vår råvaruförsörjning till våra bruk. Din främsta uppgift är att leveransplanera skoglig råvara mot våra interna och externa kunder. Du har tät kontakt med kunder, affärsansvariga, leverantörer och transportföretag. Du blir del av ett team på Virkesavdelningen, som ansvarar för virkesanskaffningen till våra industrier. Denna tjänst rapporterar till Transportchefen. 

Qualifications

Vi söker dig som är i början av din karriär eller är nyfiken att byta karriärspår. Som person är du intresserad av skog och skogsindustri med har en vilja att utvecklas inom organisationen. 

  • Lägst Gymnasieutbildning
  • Minst 6 månaders arbetslivserfarenhet.  
  • Intresset för skog och en vilja att lära sig mera om skogsindustrin.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • B- Körkort.

Personal qualities

För att trivas och lyckas som trainee behöver du vara driven och nyfiken. Upplägget i programmet bygger på att du trivs med ett arbetssätt där du får ta ansvar för eget arbete och utveckling i en relationsbyggande roll. Som person har du en vilja att lära och utvecklas. Upplägget i programmet bygger på du trivs med ett arbetssätt där du får ta ansvar för eget arbete, både teoretiskt och praktiskt för personlig utveckling i kommande arbetsroll. Inför din roll som logistiker tror vi att du är strukturerad, kommunikativ och lösningsorienterad. Du trivs i ett högt tempo och har förmåga att prioritera och driva parallella arbetsuppgifter. Du kanske är sugen att börja din karriär hos eller är du intresserad av att byta karriär, nu har du chansen!

Contact

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system. Om du har frågor om traineeprogrammet är du välkommen att kontakta HR; jenny [dot] larsson [at] billerudkorsnas [dot] se

Application information

Välkommen med din ansökan senast den 20 maj 2022. Vi kommer efter ansökningsperiodens slut påbörja ett urval och du kan förvänta dig återkoppling under maj månad. Tester förekommer i vår urvalsprocess, vilket gör processen mer träffsäker och mer rättvis för dig som söker arbete hos oss. 

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför särskilt kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.

Last application date 20/05/2022

Click here to apply for the job!

WHAT IF you could go to work and help create a sustainable future? As a leading supplier of renewable packaging materials and solutions it is our way of challenging ourselves, our customers and all kinds of conventional packaging to promote a sustainable future. Safety is our first priority and we have an informal and improvement-focused corporate culture that encourages every employee to put the customer first, dare to innovate, lead the change and take care of each other. BillerudKorsnäs is an international company with local roots, and with strong focus on growth and development. Do you want to grow together with us and challenge conventional packaging for a sustainable future?

Publicerad: