Tjänsteutvecklare Redovisning

Bild för johnny Written by johnny On the


Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Jobbar du med redovisning av virkesaffärer eller jobbar i skogsbranschen och vill lära dig?
 

Vårt erbjudande

Vill du jobba med digitaliseringen av skogsnäringens virkesaffärer?

Skogsnäringen genomgår just nu stora förändringar. Virkesmarknaden blir alltmer internationell, vi ser nya affärsformer växa fram, digitaliseringen är på allvar en kraft att räkna med och Biometrias mätning blir alltmer automatiserad.

Om du har erfarenhet av virkesaffärer men också är intresserad av utvecklingsfrågor, digitalisering och innovation så är du kanske rätt person för det här jobbet.

Du kommer att tillhöra tjänsteområde redovisning som tillhandahåller IT-tjänster för att redovisa skogsråvara värt 10-tals miljarder kronor som varje år köps och säljs mellan olika parter i den svenska skogsindustrin. Du kommer att ingå i ett självstyrande team om ca 10 personer. Ditt ansvar är att utveckla och tillgodose branschens behov av framtida IT-stöd inom redovisningsområdet, genom att beskriva detta för ett vårt utvecklingsteam. Du arbetar tätt ihop med utvecklingsteamet som bygger lösningarna, användarstöd som sköter daglig support till användarna men självklart även våra kunder för att identifiera behov.

Placeringsort är på något av våra kontor i Sundsvall, Jönköping, Falun eller Uppsala med möjlighet till arbete på distans några dagar i veckan varför tjänsten även passar dig som har en bit att åka. Andra placeringsorter skulle även kunna vara möjliga för personer med rätt kvalifikationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Utreda och beskriva hur IT-stöden skall vidareutvecklas med huvudfokus på Biometrias tjänster för virkeaffärer
  • I en dialog med utvecklingsteamen hitta en lämplig lösning på det behov du identifierat
  • Samverka med övriga tjänsteområden som utvecklar tjänster för mätning, produktion och transport för att leverera Biometrias gemensamma IT-tjänsteutbud
  • Göra presentationer som beskriver hur en framtagen lösning fungerar både internt och för kunder

Vem är du?

Antingen har du jobbat med redovisning av skogsråvara eller virkesaffärer på något sätt eller har en examen inom det skogliga området och någon erfarenhet från skogsbranschen.

Du bör ha intresse för hur olika IT-stöd fungerar och kanske tom deltagit i kravställande på dessa. Erfarenhet av utveckling av IT-stöd är starkt meriterande.

God ordning och reda och förmåga att strukturera sitt arbete är en förutsättning för att lyckas i tjänsten. Du bör även trivas med att jobba med många olika personer i olika roller på företaget och se utbildning av kunder och användare som en intressant arbetsuppgift.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken nedan senast den 29 maj. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare
Anställningens omfattning: Heltid
Upplysningar om anställningen lämnas av: Jill Parling Tjänsteansvarig redovisning tfn 070-5098450, jill [dot] parling [at] biometria [dot] se

Fackliga representanter: Marie Söder, Unionen, tfn 010-228 51 39 och Jens Nordenberg, Akademikerföreningen, tfn 010-228 51 16.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR.
Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (
imy.se)

Publicerad: