Stora Enso Skog söker en Fröodlingsledare

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser


Stora Enso ingår i ett nationellt samarbete för att tillgodose och säkra vårt och andra aktörers behov av högförädlade skogsplantor. Vår satsning är en central del i Stora Ensos strategi och innebär att vi skall anlägga nya fröodlingar och intensivsköta de befintliga.

Är det dig vi söker?

Vi söker därför en Fröodlingsledare med ansvar att samordna personal, skötsel och anläggning av våra fröodlingar. Rollen är en tillsvidaretjänst med start enligt överenskommelse, men innan 31 augusti. Placering för tjänsten är på någon av Stora Ensos plantskolor i Borlänge, Österfärnebo eller Uddeholm.

Stora Enso är Sveriges tredje största skogsplantproducent med en årlig produktion av drygt 60 miljoner plantor, merparten planteras på egen mark. Som en viktig aktör på marknaden har Stora Enso ett betydande engagemang i skogsträdförädling och utveckling av plantodlingsverksamhet.

Karriär för ett bättre klimat

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. 

Om tjänsten

Rollen som Fröodlingsledare innebär ett varierande arbete med våra fröodlingar och annan fröförsörjning. Du arbetar med etablering och skötsel av fröodlingar under barmarksäsongen, ungefär i maj-november, samtidigt som du stödjer och koordinerar de andra fröodlingsskötarnas arbete. Vid etablering av nya fröodlingar håller du i kontakter med myndigheter, arbetar med planering och upphandling samt markarbeten. Befintliga fröodlingar sköts genom slaghackning och beskärning av träden. Kontinuerlig tillsyn krävs för att förebygga skador och öka förutsättningarna för god utveckling och skörd. Styrning av entreprenörer och dokumentation ingår i uppdraget. Ditt team består under barmarksäsongen huvudsakligen av tre fröodlingsskötare. Under vinterhalvåret arbetar du på skogsplantskolan och är då en del av ett team på ett 20-tal personer. Du kan bli delaktig i produktionsprocesserna på plantskolan, exempelvis kotthantering. Även under barmarksperioden har du en nära koppling till plantskolan och personalen där.

Du arbetar självständigt mot uppsatta mål men är samtidigt en del av ett sammansvetsat gäng. Beroende på individuell kompetens kan det bli aktuellt med olika arbetsuppgifter, exempelvis att representera Stora Enso i olika sammanhang.

Vad vi erbjuder 

Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra deras utveckling och välbefinnande. Som medarbetare, får du vara med på Stora Ensos resa – som är att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala trender. På Stora Enso Skog erbjuder vi stimulerande arbete i en öppen, prestigelös och kreativ miljö med möjlighet till personlig utveckling. 

Vem söker vi?

Vi tror att du som har förmågan att engagera dig och är positivt inställd till förändring passar väl in i vår organisation. Vi söker här en handlingskraftig person med ledaregenskaper, som inte har något emot att kontorsarbete varvas med fysiskt arbete utomhus. Tjänsten kräver god samarbetsförmåga, ett välutvecklat eget driv samt förmåga att ta initiativ. Vi ser även att du skall känna dig bekväm i att fatta beslut och har förmåga att vara kommunikativ och motiverande för det team du leder.

Som person tänker vi oss att du gillar att lösa problem, stora som små. Du arbetar strukturerat och metodiskt. Du har grundläggande datorvana, behärskar svenska i tal och skrift, samt har minst B-körkort. Meriterande för tjänsten är utbildning inom biologi, jordbruk, trädgård, teknik eller motsvarande samt ytterligare förarbevis, motorsågskort eller liknande utbildningsintyg.

Vi anser att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Blandade arbetsgrupper hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter och icke-diskriminerande arbetsmiljö.

Övrig information

Vänligen skicka din ansökan eller frågor till yvonne [dot] hedman [dot] nordlander [at] storaenso [dot] com

Ansök med ditt CV och personligt brev i mailet, sista ansökningsdag är den 1 juni, men ansökningar hanteras löpande.

Publicerad: