Stiftsskogvaktare, Värnamo distrikt

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser


Stiftsskogvaktare, Värnamo distrikt dnr: S 2021-0060

ARBETSBESKRIVNING

Växjö stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av 168 församlingar i Småland, Halland och på Öland. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet.

Till Prästlönetillgångarna i Växjö stift söker vi nu en stiftsskogvaktare.

Egendomsförvaltningen bedriver förvaltning på 60 000 ha fördelat över hela Växjö stift, de så kallade Prästlönefastigheterna. Innehavet fördelas lite grovt enligt följande, 48 000 ha skog, 6000 ha jordbruksmark och 6000 ha övrig mark.

Till Egendomsförvaltningen hör Skogsförvaltningen som är organiserad i tre distrikt: Nybro, Växjö och Värnamo, med en ansvarig skogvaktare i vart och ett av dem och ett stiftskontor i Växjö. Den rekrytering vi nu genomför avser Värnamodistriktet. Det omfattar Värnamo, Vaggeryd, Jönköping, Gislaved, Gnosjö, Sävsjö och del av Nässjö kommuner. För verksamheten men också för din egen arbetssituation rekommenderar vi starkt att du bosätter dig någorlunda centralt i distriktet.Vi påstår oss erbjuda en unik tjänst som stiftsskogvaktare med helhetsansvaret för den skogliga verksamheten på de ca 16 000 ha som finns i distriktet. Till din hjälp finns tre skogsarbetare, planläggare och våra inarbetade entreprenörer. För jordbruk, jakt/fiske, fastighetsfrågor, miljöfrågor osv. finns specialkompetens som tillsammans med stiftskogvaktarna driver verksamheten. Din huvuduppgift är att ta helhetsansvaret för den skogliga verksamheten med skogsskötsel, avverkning, skogsvård, virkesförsäljning, arbetsledning, entreprenörer, ekonomi osv.

Sammantaget erbjuder vi ett arbete som är mycket fritt, korta beslutsvägar med en egendomschef och specialistfunktioner som stöd. Det är samtidigt en tjänst med höga krav på egen förmåga att driva och utveckla distriktsarbetet tillsammans med oss andra i förvaltningen. Du har relevant högskoleexamen och en bred erfarenhet från skogsbruk, verksamhetsledning och starkt resultatfokus.

Vi är en liten organisation med närhet till en idédriven organisation Svenska Kyrkan och lägger bland annat därför stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och förståelse för hur man möter andra människor.

Anställningen är tillsvidare på heltid, placeringsort kan diskuteras men i området Värnamo, Vaggeryd, centralt i distriktet, B-körkort krävs.

Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer beräknas ske under vecka 20 och 21.

MER INFORMATION

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Klas Gustavsson, enhetschef, på tel. 0470-77 38 09.

Göran Hedlund, stiftsskogvaktare, på tel. 0470-77 37 83.

Facklig kontaktperson:
Facklig företrädare, Göran Hedlund, tel. 0470-77 37 83.

Sista ansökningsdag: 2021-05-14

Publicerad: