Skogsvårds- och ekologiledare till Boxholms Skogar AB

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser


Boxholm Skogar AB verkar i sydvästra Östergötland. Vår uppgift är att långsiktigt och hållbart förvalta vårt mark- och vatteninnehav. Skogsbruket är certifierat vilket innebär att skogen brukas med syfte att förutom producera råvara till timmer- och massaindustrier och till värmeverk, även ta hänsyn till, bevara och förstärka naturvärden. Certifieringen säkerställer också ett socialt ansvar gentemot dem som arbetar, bor på eller besöker våra marker. Utöver huvudverksamheten skogsbruk bedriver vi verksamheter inom jakt, fiske och konferens. Alla delar i verksamheten är grenar som naturligt knyter ihop nyttjandet av markerna och gör det möjligt att erbjuda spännande upplevelser i storslagen natur.

Vill du arbeta i ett skogsföretag som arbetar långsiktigt och med fokus på hållbarhet gällande natur, djur och människor?

Har du erfarenhet av ekologisk och biologisk planering i skogsmiljö?

Vill du bidra för bästa återbeskogning och optimera den ekologiska och ekonomiska nyttan?

Om ja - då har vi rätt uppdrag för dig!

Vi växer och behöver rekrytera en ny kollega till vårt kompetenta team med uppgift att ansvara för miljö och ekologi samt genomförandet av vår framtida skogsvård.

Arbetsuppgifter

Rollen som Skogsvårds- och ekologiledare är ny och en viktig pusselbit i vår framtida satsning när det gäller att optimera den ekologiska nyttan i skogsbruket. Avsikten med rekryteringen är att den nya resursen ska vara den som förstärker vår biologi- och ekologikompetens men också ansvarar för den operativa planeringen och genomförandet av skogsvårdsåtgärderna. Allt arbete sker i nära samarbete med kollegor inom skogsbruket men även inom vilt och fisk. Uppdraget har en tilltalande mix av såväl administrativt arbete inne på kontoret som av praktiskt planeringsarbete ute. Rollen är utåtriktad med många kontaktytor och en viktig del av uppdraget är att föra en bra och respektfull dialog med alla intressenter i enlighet med våra värderingar. Du ingår i ett växande team om snart nio medarbetare med placering på huvudkontoret i Boxholm.  
 

Du kommer att ansvara för;

 • Upphandling, koordinering och arbetsledning av skogsvårdsentreprenörer
 • Budget och planering
 • Inköp och kvalitetskontroll av plantor
 • Myndighetskontakter
 • Ekologisk planering av mark och vatten
 • Att inhämta, dokumentera och kategorisera data
 • Upprätta och säkerställa certifieringsåtagande, PEFC och FSC, samt lagefterlevnad
 • Delta i forskningsprojekt
 • Representation i relevanta sammanhang

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har;

 • Akademisk utbildning inom Biologi – som exempelvis Biolog, Ekolog, Jägmästare, Skogsmästare, Skogstekniker eller motsvarande
 • Några års arbetslivserfarenhet med fokus på ekologisk återbeskogning och plantvård
 • Kunskap inom skogliga certifieringar och dess innebörd
 • Erfarenhet av förhandling och upprättande av avtal
 • Erfarenhet av budgetansvar
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Meriterande med erfarenhet av FAGUS Forest och GIS

Krav;

 • B-körkort
 • Svenska och engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen har du ett stort intresse för skog, mark och natur men även för människor och teknik. Vi söker dig som vill ta ett helhetsansvar och som vill vara med och skapa och utveckla den nya rollen som Skogsvårds- och ekologiledare tillsammans med oss. Du är trygg i dig själv och tycker det är roligt att ta den ledande rollen när det behövs i olika situationer och konstellationer. Samtidigt är du en ödmjuk lagspelare som är bra på att skapa goda relationer och som starkt bidrar till ett gott arbetsklimat med såväl kollegor som med entreprenörer, myndighetskontakter och övriga externa parter. För att riktigt trivas i en mindre organisation är du prestigelös, har ett positivt synsätt och är lösningsorienterad i situationer som kräver handlingskraft. Slutligen - du är strukturerad, har ett stort teknikintresse och är i framkant gällande användandet och utnyttjande av system och IT lösningar.

Erbjudande

Vi erbjuder ett stimulerande uppdrag där du får ett helhetsansvar men även en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Vi är en mindre organisation med den stora fördelen av att ha korta beslutsvägar och en stark teamkänsla där vi hjälper och stöttar varandra. Det kommer att finnas möjligheter att fördjupa sig i utvalda projekt som sammanfaller med Boxholms Skogars intresse och långsiktiga satsningar.

Tjänsten är på heltid, en tillsvidareanställning med provanställning. Tillträde efter överenskommelse och med placering i Boxholm. Resor förekommer i tjänsten.

Ansökan

Boxholms Skogar AB samarbetar i den här rekryteringen med Cojn Executive AB. Välkommen att skicka in din ansökan, CV och personligt brev, via länken nedan. Alla eventuella frågor i denna process besvaras av rekryteringskonsult Caroline Hansson 076-850 11 70. Urval sker löpande och sista dag att ansöka är den 17 maj 2022.

Ansvarig rekryterare
Caroline Hansson
caroline [dot] hansson [at] cojnexecutive [dot] se

Publicerad: