Skogsvärderare till Svefa, Region Mitt (Stockholm, Karlstad, Örebro)

Bild för johnny Written by johnny On the


Vi söker flera skogsvärderare till Region Mitt (Stockholm, Örebro och Karlstad)! Har du ett stort intresse för landsbygd och vill jobba som rådgivare? Läs mer här och välkommen med din ansökan!

Har du jobbat med värdering och rådgivning inom skog och lantbruk? Eller är du kanske nyligen examinerad inom din skogliga utbildning och har en stor nyfikenhet på branschen? Vi söker nu nya kollegor till vårt team i Region Mitt att utgå från antingen Stockholm, Karlstad eller Örebro. 

Vi söker både dig med branscherfarenhet såväl dig som inte jobbat inom området tidigare; med motivation och intresse för konsultrollen kan du vara rätt person för oss! 

Som skog- och lantbruksvärderare på Svefa kommer du ha en varierad roll genom att blanda platsbesök i underbara landsbygdsmiljöer med analysarbete på kontoret. För dig som får energi av kundmöten, vill jobba nära naturen och dessutom ha kunniga kollegor runt dig är detta en perfekt möjlighet. 

Såklart har vi också ett flexibelt arbetssätt och en hybrid arbetsmiljö, så det finns möjlighet att jobba på distans några dagar i veckan om det passar bäst för dig. 

Vi erbjuder

Du kommer tillhöra ett affärsområde som är ledande i landet inom skog- och lantbruksvärdering. Hos oss är du en del av ett rikstäckande team, bestående av kollegor med mycket erfarenhet som alltid finns till hands att bolla kluriga ärenden. Här kan vi utlova ständigt kompetensutbyte och givande samarbeten! 

På Svefa blir du en del av en prestigelös kultur som alltid törstar efter kunskap och drivs av att vara förstahandsvalet i branschen. Vi är ett värderingsstyrt företag där kulturen präglas av engagemang, kundfokus och hög integritet.

Som konsult erbjuds du en stor variation av arbetsuppgifter, hög grad av frihet under ansvar och stor möjlighet till att påverka din arbetssituation. Här får du möjlighet att utvecklas både inom ditt kunskapsområde och inom affärsutveckling. Du blir dessutom en del av ett unikt nätverk med kollegor som hjälps åt, utvecklar och lär av varandra.

Om jobbet

Hos oss kommer du arbeta brett inom skogs- och lantbruksvärdering, det innebär att du:

  • gör marknadsvärderingar av skog- och lantbruksfastigheter i samband med överlåtelse eller kreditbedömningar
  • gör intrångsvärderingar vid infrastrukturinsatser eller vid skyddande av natur
  • sköter värdering vid klyvning av fastigheter eller i samband med olika former av exploatering

Som konsult på Svefa har du egna kunduppdrag som du driver parallellt, men det förekommer också att du samarbetar med dina kollegor i större projekt. Affärsområdet Skog & Lantbruk består av 30 kollegor, stationerade över hela landet.

Våra kunder är ofta inom offentlig sektor - ex Naturvårdsverket, Trafikverket, kommuner - men kan också vara inom privat sektor - ex banker, ledningsägare och skogsbolag.

Din hemmaplan blir i regionkontoret du anställs på, men uppdrag kan förekomma i hela landet. Samarbeten inom den lokala marknaden, affärsområdet och hela bolaget är viktigt och en del av Svefas kultur och arbetssätt. Start sker efter överenskommelse.

Din bakgrund och person

För den här rollen ser vi att du är utbildad inom skog och lantbruk (ex jägmästare, skogsmästare eller liknande utbildning) och har ett intresse för värdering och rådgivning. B-körkort är ett skallkrav eftersom att fältarbete och kundbesök är en del av vardagen. 

Förutom detta är det ett plus om du också:

  • antingen har jobbat med värdering eller förhandling kopplat till infrastruktur, såsom väg, järnväg eller ledningar
  • har erfarenhet av virkesköp, skoglig förvaltning eller värdering/rådgivning rörande skog och skogsbruk
  • har erfarenhet av skogsbruksplanläggning, avverkningsplanering eller naturvärdesbedömning

Eftersom vi jobbar med lantbruksfastighetens samtliga delar ser vi också erfarenheter från hela lantbruksområdet som meriterande.

Som person tror vi att det här jobbet passar dig som gillar att bygga långsiktiga kundrelationer och är duktig på att vårda befintliga kontakter såväl som att bygga nya. Vi tror också att du trivs med att ta stort eget ansvar över dina projekt som du på ett strukturerat sätt driver från start till mål.

Du rapporterar till affärschefen för region Mitt som utgår från Stockholm. 

Din ansökan

Låter det här som ett jobb för dig? Vad roligt! Vi ser fram emot din ansökan bestående av CV och en motivationstext så snart som möjligt. Vi arbetar med löpande urval och naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt. Har du frågor är du välkommen att kontakta Olle Wiklund, olle [dot] wiklund [at] svefa [dot] se eller 010-603 87 29.

Publicerad: