Skogsvärderare till Region Syd (Jönköping, Halmstad, Göteborg)

Bild för johnny Written by johnny On the


Har du ett stort intresse för landsbygd och vill jobba med värdering och rådgivning på Svefa? Vi söker skogsvärderare till Jönköping, Halmstad och Göteborg. Läs mer här och sök nu!
 

Vi rekryterar en kollega till Skog & Lantbruk i Jönköping, Halmstad och Göteborg! Är du intresserad av att jobba med värdering hos Sveriges ledande fastighetsrådgivare? Har du jobbat inom skogsvärdering tidigare eller är ny i branschen? Nu vill vi utöka vårt team och söker både dig med erfarenhet såväl dig som inte har jobbat med detta tidigare; med rätt drivkrafter och intresse kan du vara vår nästa kollega! 

Som skog- och lantbruksvärderare på Svefa kommer du ha en varierad roll genom att blanda platsbesök i underbara landsbygdsmiljöer med analysarbete på kontoret. För dig som mår bra av sociala kundmöten, vill jobba nära naturen och dessutom ha kunniga kollegor runt dig är detta en perfekt möjlighet.

Såklart har vi också ett flexibelt arbetssätt och en hybrid arbetsmiljö, så det finns möjlighet att jobba på distans några dagar i veckan om det passar bäst för dig.

Skogsvärderare Svefa Skogsjobb

Vi erbjuder

Du kommer tillhöra ett affärsområde som är ledande i landet inom skog- och lantbruksvärdering. Hos oss är du en del av ett rikstäckande team, bestående av kollegor med mycket erfarenhet som alltid finns till hands att bolla kluriga ärenden. Här kan vi utlova ständigt kompetensutbyte och givande samarbeten!

På Svefa blir du en del av en prestigelös kultur som alltid törstar efter kunskap och drivs av att vara förstahandsvalet i branschen. Vi är ett värderingsstyrt företag där kulturen präglas av engagemang, kundfokus och hög integritet.

Som konsult erbjuds du en stor variation av arbetsuppgifter, hög grad av frihet under ansvar och stor möjlighet till att påverka din arbetssituation. Här får du möjlighet att utvecklas både inom ditt kunskapsområde och inom affärsutveckling. Du blir dessutom en del av ett unikt nätverk med kollegor som hjälps åt, utvecklar och lär av varandra.

Om jobbet

Hos oss kommer du arbeta brett inom skogs- och lantbruksvärdering, det innebär att du:

  • gör marknadsvärderingar av skog- och lantbruksfastigheter i samband med överlåtelse eller kreditbedömningar
  • gör intrångsvärderingar vid infrastrukturinsatser eller vid skyddande av natur
  • sköter värdering vid klyvning av fastigheter eller i samband med olika former av exploatering

Som konsult på Svefa har du egna kunduppdrag som du driver parallellt, men det förekommer också att du samarbetar med dina kollegor i större projekt. Affärsområdet Skog & Lantbruk består av 30 kollegor, stationerade över hela landet.

Våra kunder är ofta inom offentlig sektor - ex Naturvårdsverket, Trafikverket, kommuner - men kan också vara inom privat sektor - ex banker, ledningsägare och skogsbolag.

Din hemmaplan blir i regionkontoret du anställs på, men uppdrag kan förekomma i hela landet. Samarbeten inom den lokala marknaden, affärsområdet och hela bolaget är viktigt och en del av Svefas kultur och arbetssätt.  Start sker efter överenskommelse.

Din bakgrund och person

För den här rollen ser vi att du är utbildad inom skog och lantbruk (ex jägmästare, skogsmästare eller liknande utbildning) och har ett intresse för värdering och rådgivning. B-körkort är ett skallkrav eftersom att fältarbete och kundbesök är en del av vardagen.

Förutom detta är det ett plus om du också:

  • antingen har jobbat med värdering eller förhandling kopplat till infrastruktur, såsom väg, järnväg eller ledningar
  • har erfarenhet av virkesköp, skoglig förvaltning eller värdering/rådgivning rörande skog och skogsbruk
  • har erfarenhet av skogsbruksplanläggning, avverkningsplanering eller naturvärdesbedömning

Eftersom vi jobbar med lantbruksfastighetens samtliga delar ser vi också erfarenheter från hela lantbruksområdet som meriterande.

Som person tror vi att det här jobbet passar dig som gillar att bygga långsiktiga kundrelationer och är duktig på att vårda befintliga kontakter såväl som att bygga nya. Vi tror också att du trivs med att ta stort eget ansvar över dina projekt som du på ett strukturerat sätt driver från start till mål.

Du rapporterar till affärschefen för region Syd som utgår från Göteborg.

Din ansökan

Låter det här som ett jobb för dig? Vad roligt! Vi ser fram emot din ansökan bestående av CV och en motivationstext så snart som möjligt. Vi arbetar med löpande urval och naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt. Har du frågor är du välkommen att kontakta Lars Munther, lars [dot] munther [at] svefa [dot] se eller 010-603 86 88. 

Publicerad: