Skogsvärderare till Östersund och Umeå

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser

Nu söker vi nya konsulter inom skoglig värdering till Umeå och Östersund. Har du erfarenhet som skogsvärderare och är redo för nästa utmaning? Välkommen med din ansökan!

Affärsområdet Skog & Lantbruk är rikstäckande och hos oss blir Du en av nästan 30 medarbetare. Våra konsulter arbetar främst med rådgivning kring fastighetsvärdering, fastighetsrätt och markåtkomstfrågor på landsbygden. Vår oberoende ställning är en viktig förutsättning för vår verksamhet och våra kunder omfattar såväl offentlig sektor som det privata näringslivet. Vi är ledande i landet avseende tjänster som rör skogs- och lantbruksvärdering, förhandling och avtalsskrivning i samband med utbyggnad av infrastruktur samt vid bildande av naturreservat.

Vi erbjuder

Hos oss arbetar du i en prestigelös kultur tillsammans med kollegor som har hög kompetensnivå och lång erfarenhet av skoglig värdering - inom breda och generella frågor såväl som inom specialfrågor.

Svefa är ett värderingsstyrt företag och företagskulturen präglas av professionalism, kundfokus och hög integritet. Du erbjuds en självständig roll som konsult, vilken erbjuder stor variation av arbetsuppgifter med hög grad av frihet under ansvar. Hos oss får du möjlighet att utvecklas både som specialist och som affärskvinna/-man samt att du får tillgång till ett unikt nätverk i ett företag som har ambitionen att vara det skickligaste inom sina områden.

Tjänsten

Som konsult på Svefa ansvarar du för egna kunduppdrag och deltar också som teammedlem i större uppdrag. Ditt arbetsområde omfattar skogs- och lantbruksvärdering i vid bemärkelse som t ex:

  • Marknadsvärderingar för överlåtelser eller kreditbedömningar.
  • Intrångsvärderingar i samband med infrastrukturinsatser eller vid skyddande av natur.
  • Värdering vid klyvning av fastigheter eller i samband med olika former av exploatering.

Du arbetar som din uppdragsgivares förlängda arm och varvar specialistkunskap med en förmåga att analysera och driva projekt för att leverera den produkt som kunden behöver. Din hemmaplan blir i det område du anställs, men uppdrag kan förekomma i hela landet. Samarbeten inom den lokala marknaden, affärsområdet och hela bolaget är viktigt och en del av Svefas kultur och arbetssätt.

Din bakgrund och person

Vi söker i första hand dig som har skoglig högskoleutbildning samt minst 2 års yrkeserfarenhet av skogsbranschen, t ex inom:

  • Värdering/förhandling kopplat till infrastruktur, såsom väg, järnväg eller ledningar.
  • Virkesköp, skoglig förvaltning eller värdering/rådgivning rörande skog och skogsbruk.
  • Skogsbruksplanläggning, avverkningsplanering eller naturvärdesbedömning.
  • Erfarenheter från fältinventering är meriterande, liksom erfarenhet av olika former av marknadsvanliga GIS-program.

Erfarenheter från hela lantbruksområdet är meriterande då vi arbetar med lantbruksfastighetens samtliga delar.

Då fältarbete och kundbesök är en del av vardagen är B-körkort ett krav.

För att trivas hos oss vill vi att du kan jobba flexibelt och självständigt, men ändå vara en del i ett större sammanhang. Vi arbetar mot många befintliga kunder så som Naturvårdsverket, Trafikverket, kommuner, banker, ledningsägare och större skogsbolag. Kundrelationer är en viktig del av vardagen och det är meriterande om du trivs att jobba med relationsbyggande kundkontakter. Vi arbetar med att stärka Svefas position på marknaden, ett arbete du med entusiasms och glädje förväntas bidra i.

Du rapporterar till affärschefen för region Norr.
Har du frågor är du välkommen att kontakta Matilda Hansson, Affärschef Norr,
010- 603 87 67, matilda [dot] hansson [at] svefa [dot] se

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 11 februari. Vi arbetar med löpande urval och naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Ytterligare information: 

Distansarbete      Hybrid remote

Känner du några som skulle passa ännu bättre? Berätta det för dem.

Publicerad: