Skogsvaktare hos Jokkmokks Sockenallmänning

Bild för johnny Written by johnny On the


Vi söker dig som vill ha skogen som arbetsplats i norra delen av Sverige. På Jokkmokks Sockenallmänning blir du en del av vårt trevliga team. Tjänsten är tidsbegränsad till 31 december 2023.

Välkommen in med din ansökan! 
Sista ansökningsdag 30/9

Läs mer om oss på www.allmanningen.se 

Dina erfarenheter och arbetsuppgifter

Som skogvaktare på Jokkmokks Sockenallmänning är du en av dem som driver den operativa verksamheten. Tjänsten innebär stor frihet då du själv lägger upp ditt arbete i samarbete med kollegorna. Dagarna är varierande och växlar t ex mellan att vara ute i skogen, träffa delägare eller jobba på kontoret. Sockenallmänningen har nyligen införskaffat en ny digital skogsbruksplan, baserad på laserskanning. Implementering av denna i verksamheten blir en viktig uppgift för verksamheten det kommande året. 

Övriga arbetsuppgifter är avverkningsplanering, skogsvård eller skötsel av vägnätet. Det kan även handla om åtgärdsuppföljning på delägares fastigheter. Allmänningen verkar i nära samarbete med rennäringen i området, varför även dessa frågor kan bli aktuella. 

Mer precist om tjänstens innehåll blir enligt överenskommelse med Sockenallmänningens skogsförvaltare.

Vi söker Dig
som har känsla för människor och skog. Du behöver ha skoglig kompetens, gärna med GIS-kunskaper. Då tjänsten innebär nära kontakter med delägare, samarbetspartners etc. är den sociala och kommunikativa förmågan viktig.

Vill Du veta mer?
Kontakta vår skogsförvaltare:
Christian Rimpi
christian [dot] rimpi [at] allmanningen [dot] se
070-567 87 81 

Jokkmokks Sockenallmänning är till arealen Sveriges största allmänning, ca 80 000 ha varav 70 000 ha är produktiv skogsmark, i huvudsak belägen inom Jokkmokks kommun. Sockenallmänningen ägs av drygt 900 delägare som också är skogsägare i kommunen. Sockenallmänningen är en viktig del av lokalsamhället och delar årligen ut knappt 6 miljoner Sek till delägare och som bygdemedel. 

Publicerad: