Skogssällskapet söker regionchefer till Norrland och västra Svealand

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser
Skogssällskapet

Vi söker nu en regionchef i Norrland och en i västra Svealand.

Som regionchef har du ett genuint intresse av att utveckla människor och göra affärer. Du motiverar till ett aktivt medarbetarskap, där du och ditt team medverkar till företagets övergripande strategiska mål – ett växande, lönsamt och väl sammanhållet Skogssällskapet.

Genom ditt stora engagemang skapar du framdrift och affärsmässighet i försäljningsarbetet av Skogssällskapets tjänster. Med erfarenheter från tidigare uppdrag inom skogsbranschen ansvarar du för att säkerställa kvalitet, kundnöjdhet och effektivitet i leverans gentemot kund. Du coachar och leder ditt team som består av flera skogsförvaltare och en produktions- och virkesansvarig utspridda på ett antal orter i regionen. Uppdraget ställer krav på att obehindrat kunna röra sig mellan operativa, taktiska och strategiska arbetsuppgifter. Din förmåga att analysera resultat, nyckeltal och måluppfyllnad är viktig, liksom att skapa handlingsplaner och arbeta med ständiga förbättringar och ökad måluppfyllnad. Erfarenhet av förhandlingar och långsiktiga kundrelationer är en självklarhet.

I din roll har du ett nära samarbete med övriga regionchefer och du rapporterar till chefen för affärsområde Sverige, tillika VD. I samarbete och med stöd av marknadschefen och dennes team planerar och genomför ni marknads- och kundaktiviteter. Genom Skogssällskapets egna skogsinnehav finns unika möjligheter att bjuda in till visningar av ett hållbart skogsbruk för potentiella och befintliga kunder.

För att vara framgångsrik och trivas i rollen har du en mycket god förmåga att kombinera affärsmässighet, ett högt driv och tydliga förväntningar med prestigelöshet och förmågan att lyssna. Du är kommunikativ, trygg i dig själv och besitter en beslutsamhet och uthållighet när det gäller att driva förändrings- och förbättringsarbete. Vi förutsätter att du har ett högt eget driv, är organiserad och arbetar strukturerat. Du bidrar med din kompetens och energi i olika forum för att utveckla hela Skogssällskapet.

Vår organisation är målstyrd, vi vägleds av våra värderingar och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Skogssällskapets värderingar är kundfokus, proaktivitet, öppenhet och respekt.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag med en varierande roll där det finns stora möjligheter att utvecklas som ledare. Våra medarbetarenkäter vittnar om ett uppskattat ledarskap och en stolthet och trivsel bland våra medarbetare.

Du har akademisk utbildning inom skog och dokumenterad ledarerfarenhet på en såväl strategisk som operativ nivå, gärna i en geografiskt spridd organisation. Du har erfarenhet från ett resultatansvar och av affärsmässiga frågeställningar.

Som regionchef i Norrland ser vi gärna att du utgår från något av våra kontor i Östersund, Sundsvall eller Umeå och i västra Svealand från Västerås, Karlstad eller Falun. Att resa såväl inom regionen som utanför för att möta medarbetare och kunder är en självklarhet. Vi vill också möjliggöra för våra medarbetare att delvis arbeta hemifrån. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.

I rekryteringen samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan Hansson & Partners Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast den 9 januari. Vi kommer att behandla ansökningar och inleda intervjuer löpande. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så vänta inte. Urvalet baseras på dina kunskaper och erfarenheter men vi lägger även stor vikt vid dina inneboende personliga förutsättningar (personlighetsprofil och logisk slutledningsförmåga) och kommer därför att ta hjälp av arbetspsykologiska testverktyg. Du intervjuas även av VD och HR-chef på Skogssällskapet.

Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du vill veta mer om tjänsterna:

Anna Hansson, anna [at] hnpar [dot] com, tel. 070-695 64 63
Martin Ogemar, martin [at] hnpar [dot] com, tel. 072-237 21 30

Ytterligare information om tjänsterna:

  • Anna-Karin S. Öjerskog, HR-chef, tel.031-335 66 11
  • Calle Nordqvist, VD, tel.031-335 66 32

Fackliga kontakter:

  • SACO/Naturvetarna Fredrik Jönsson, tel.0500-41 01 47
  • Ledarna: Bengt Furenäs, tel.031-335 66 13
  • Unionen: Eva Eriksson, tel.0521-57 60 62

SKOGEN´s skogliga jobb

Publicerad: