Skogssällskapet söker regionchef till östra Götaland

Skogssällskapet
Jobbfunktion: Regionchef
Ort: Östra Götaland
Publicerat: 2024-06-25
Sista ansökningsdatum: 2024-08-25
Ansök här
Skogssällskapet Östra Götaland
Dela

Nu söker vi regionchef till östra Götaland, vilket innefattar Östergötlands län, Jönköpings län samt norra delen av Kalmar län med kontor i Linköping, Vimmerby och Jönköping.

Som regionchef har du ett genuint intresse av att utveckla människor och göra affärer. Du motiverar till ett aktivt medarbetarskap, där du och ditt team medverkar till företagets övergripande strategiska mål – ett växande, lönsamt och väl sammanhållet Skogssällskapet.

Genom ditt stora engagemang skapar du framdrift och affärsmässighet i försäljningsarbetet av Skogssällskapets tjänster och säkerställer hög kvalitet, kundnöjdhet och effektivitet i leverans gentemot kund. Du coachar och leder ditt team som består av fyra skogsförvaltare och en produktions- och virkesansvarig. Konsultgruppen, som består av fastighetsspecialister och kundekonomer, bidrar till att du och dina medarbetare lyckas med ert uppdrag.

Uppdraget ställer krav på att obehindrat kunna röra sig mellan operativa, taktiska och strategiska arbetsuppgifter. Din förmåga att analysera resultat, nyckeltal och måluppfyllnad är viktig, liksom att skapa handlingsplaner och arbeta med ständiga förbättringar och ökad måluppfyllnad. Erfarenhet av förhandlingar och långsiktiga kundrelationer är en självklarhet. Som regionchef planerar och genomför du tillsammans med dina medarbetare olika marknads- och kundaktiviteter. Genom Skogssällskapets egna skogsinnehav finns unika möjligheter att bjuda in till visningar av ett hållbart skogsbruk för potentiella och befintliga kunder.

Du har ansvar för den operativa verksamheten och bidrar samtidigt i strategiska frågor inom affärsområde Sverige. Vår organisation är målstyrd, vi vägleds av våra värderingar och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Skogssällskapets värderingar är kundfokus, proaktivitet, öppenhet och respekt.

Vad vi söker hos dig

För att vara framgångsrik och trivas i rollen ser vi följande ledaregenskaper som viktiga:

Prestigelöshet och förmågan att lyssna i kombination med en god affärsmässighet och högt eget driv. Du är kommunikativ, trygg i dig själv och besitter en beslutsamhet och uthållighet när det gäller att driva förändrings- och förbättringsarbete. Du utövar ett engagerat och närvarande ledarskap med ett stort intresse för människor. Du bidrar med din kompetens och energi i olika forum för att utveckla hela Skogssällskapet.

Du har akademisk utbildning inom skog, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet. Ditt intresse av och förståelse för skogsförvaltning är stort. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper och är van att hantera resultatansvar och affärsmässiga frågeställningar.

Därför ska du välja Skogssällskapet

Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag i en roll med stor variation. Våra medarbetarenkäter vittnar om ett uppskattat ledarskap, tydliga mål och en stolthet och trivsel bland våra medarbetare.

Skogssällskapet erbjuder en utvecklande och trivsam arbetsplats med över 100 års erfarenhet och hög trovärdighet. Vi är en affärsmässigt driven verksamhet där vårt uppdrag är att infria skogsägarnas målsättningar. Skogssällskapet är ett målstyrt företag där vi vägleds av våra värderingar och där en betydande del av vinsten går till forskning för att utveckla hållbart skogsbruk. Som fristående aktör verkar vi utan eget intresse inom råvaruindustrin. Du erbjuds ett spännande, brett och kvalificerat uppdrag.

Anställningen

Tjänsten som regionchef löper tillsvidare på heltid. Du utgår från Skogssällskapets kontor i Linköping, Jönköping eller Vimmerby. I din roll har du ett nära samarbete med övriga regionchefer och konsultchef och du rapporterar till affärsområdeschef Sverige. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.

Så här rekryterar vi

I rekryteringen samarbetar vi med Based on PeopleLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Välkommen med din ansökan via deras hemsida – urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan och har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Jon Spjuth jon.spjuth@basedonpeople.se, Per Jerndahl per.jerndahl@basedonpeople.se eller Bengt Olander bengt.olander@basedonpeople.se.

Ytterligare information om tjänsten:

  • Pontus Larsson, affärsområdeschef Sverige, 031-335 66 34
  • Anna-Karin S. Öjerskog, HR-chef, 031-335 66 11

Fackliga kontakter:

  • SACO/Naturvetarna Fredrik Jönsson, 0500-41 01 47
  • Ledarna: Thomas Lindström, 060-64 14 67
  • Unionen: Eva Eriksson, 0521-57 60 62

Om företaget

Skogssällskapet hjälper skogsägare att utveckla skogsfastigheter så att de når sin fulla potential. Målet är att berika skogarna på olika värden, och att bruka skogen hållbart – ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Som fristående stiftelse, utan ägarintressen i sågverk eller industri, utgår Skogssällskapet från varje skogsägares egna mål i skötseln av deras skogar. Skogssällskapets kunder är privata och offentliga skogsägare och man äger och förvaltar även egna skogsfastigheter, med verksamhet i Sverige, Finland och Lettland.

Prenumerera på lediga SkogsJobb

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev med lediga jobb direkt till din e-post
Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb