Skoglig naturvärdesinventerare

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser

Naturföretaget är ett konsultföretag inom naturvård som arbetar med naturvärdesinventeringar, artinventeringar, andra naturinventeringar, ekologiska utredningar, skötselplaner, GIS-analyser, praktisk naturvård och informationsmaterial. Vi har en bred kundbas med både små och stora kunder inom både offentlig och privat sektor.

Naturföretaget är ett litet företag med 12 anställda, med platt organisation och korta beslutsvägar. Hos oss får anställda ta stort eget ansvar. Våra anställda får stora möjligheter till utveckling och fortbildning, som styrs av den anställdes intressen och nyfikenhet på nya ämnesområden. Våra anställda har även möjligheter att påverka företagets utveckling. Vi lägger stor vikt vid att alla ska trivas med sina arbetsuppgifter och jobba med det de är bra på.

Vi är verksamma i hela landet, men med tyngdpunkt i Mälardalen. Vi är PEFC-certifierade sedan 2011. Vi använder oss av Svensk standard för naturvärdesinventering (SS 199000:2014) i våra naturvärdesinventeringar. Alla våra anställda är anslutna till kollektivavtal och därmed berättigade till tjänstepension och andra förmåner.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som skoglig inventerare hos oss. Tjänsten innebär främst skoglig naturvärdesinventering (som nyckelbiotopsinventering), men även till viss del rapportskrivning och andra slags inventeringar och utredningar.

Under inventeringarna samlas data in med hjälp av handdatorer eller surfplattor. Arbetet förutsätter god fysik eftersom terrängen ibland kan vara besvärlig. Arbetet förutsätter även B-körkort. Du kommer att arbeta ensam ute i fält, men ofta bo på samma ställe som våra andra inventerare så att ni kan ta stöd av varandra i arbetet.

Naturföretaget betalar boende, traktamente samt resor. Du ska vara beredd på att bo borta i längre perioder. Huvuddelen av arbetet utförs i Västerbottens och Jämtlands län. I början av din anställning kommer du att få gå en tvådagars kurs i metodik och signalarter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75 % där man arbetar heltid på fältsäsongen och mindre på vintern. Eller annars 100 %, efter överenskommelse.

Kvalifikationer
Minst 3 års högskoleutbildning inom biologi, eller jägmästare eller motsvarande goda kunskaper i muntlig och skriftlig framställning på svenska.
B-körkort
Minst 1 fältsäsongs relevant arbetslivserfarenhet
Erfarenhet av naturinventering i skog
Kunna arbeta självständigt och kunna strukturera ditt arbete

Meriterande:
Erfarenhet av nyckelbiotopsinventering
Erfarenhet av naturvärdesinventering enl. SIS-standard
Kunskaper inom GIS
Kunnig inom kärlväxter, kryptogamer eller annan artgrupp att kunna resa på uppdrag i hela landet.

Tillträde: ca 15 maj 2021 eller enl. ök.

Tid: Tillsvidare

Sista ansökningsdag 17 april 2021, men rekrytering sker löpande.

Ansökningar skickas till kontakt [at] naturforetaget [dot] se

Kontakt vid frågor:
Sara Lundkvist
För frågor om arbetsuppgifter, tjänstens innehåll
sara [at] naturforetaget [dot] se
073-021 47 54

Niina Sallmén
För personalfrågor, anställningsvillkor, mm
niina [at] naturforetaget [dot] se
072-230 49 95

Hemsida: www.naturforetaget.se

Publicerad: