Skoglig ledare

Bild för johnny Written by johnny On the

1946 startade Karl Andersson den första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri med 2 300 medarbetare och en omsättning på 8,5 miljarder kronor.

Här finns trevliga kollegor, goda karriärmöjligheter och chans att växa genom utbildning. Vi jobbar hårt för att varje medarbetare ska trivas och vilja stanna länge hos oss. Varje år gör vi roliga trivselaktiviteter och lägger extra kraft på hälsa och välmående, ett hälsosamt och balanserat arbetsliv är viktigt för oss. Vi vill att du som jobbar här ska ha det bra och känna stolthet att vara en del av Sveriges största familjeägda träindustri.

Placeringsort

Enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter

Derome Skog arbetar med råvarusanskaffning till Derome Timbers sågverk i Anneberg, Derome, Kinnared och Maa. Det är fyra väletablerade sågverk och vi anskaffar drygt 1,2 miljon m3 fub timmer/år. Utöver timmer levereras en betydande mängd massaved till massa- och pappersindustrin. Leveranserna till sågverken är skräddarsydda och varje avverkning hanteras som unik för att ge ett optimalt virkesutfall. Det skapas mervärden både för leverantör och kund. Verksamheten ingår i sin tur i koncernen Derome, Sveriges största familjeägda träindustri. Derome har en långtgående vidareförädling av träråvaran och arbetar med hela kedjan – från skog till färdigt hus.

Vi söker nu en ledare med personalansvar till Derome Skog. Idag är vi indelade i region nord och region syd och denna roll är tänkt som ledare för region nord. Din viktigaste uppgift är att försörja Derome Timbers fyra sågverk med sågtimmer. Som ledare i Derome Skog ansvarar du för att leda den operativa inköpsverksamheten och produktionen inom regionen, till din hjälp har du idag 10 virkesinköpare och ett bra stöd från ekonomi/virkesadministration, marknad samt virkesflöde- och logistik. Du ingår i ledningsgruppen för Derome Skog.

                                 

”Derome är ett stort företag som ändå har behållit känslan för de enskilda medarbetarna. Det är bra att Derome vill jobba för att få in fler tjejer i branschen men jag är inte anställd för att jag är tjej utan för att jag har de egenskaper och den kompetens som de söker. Det är bra! Jag är här för att jag är bra och tycker det är kul med skog!”

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som ledare hos oss tror vi att du är/har:
- En skoglig yrkeserfarenhet
- Praktisk erfarenhet av inköp och produktion
- Intresserad av människor och är en kulturbyggande person
- Affärsinriktad person som tycker om att sätta- och följa upp mål samt värdesätter bra och långsiktiga affärer för alla parter
- Jordnära och prestigelös
- En god organisatör

Erfarenhet av transportplanering, flöden och koordinering är meriterande.

Övrig information

Tjänsten är tillsvidare, på heltid och med tillträde snarast. Placering på något av våra inköpskontor inom regionen.

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av vår Råvaruchef Andreas Johnsson 0300-673045.

Passar tjänsten ovan in på dig? Tveka då inte, ansök redan idag! Vi vill ha din ansökan senast den 5 mars eller tidigare då vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten.

Gör din ansökan via denna länk.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om oss

Derome gör mer av skogen. Vi jobbar nära skogsägaren, med lokala kontor och inköpare. I vårt affärsområde för Skog ingår du i ett team av gediget branschkunnande och mångårig erfarenhet - Trä och handslag är våra råvaror. Läs mer på derome.se

Sista ansökningsdag

2021-03-05

 
Publicerad: