Skog och markförvaltare

Statens fastighetsverk
Jobbfunktion: Skog och markförvaltare
Ort: Östersund
Publicerat: 2024-05-13
Sista ansökningsdatum: 2024-06-09
Ansök här
Statens fastighetsverk Östersund
Dela

Referensnummer 2298/24

Det är på regeringens uppdrag som Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar vårt gemensamma natur- och kulturarv. Vi förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. 

Som medarbetare är vi stolta över att vara anställda på en myndighet, arbeta utifrån den statliga värdegrunden och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Fastighetsområde Skog förvaltar statens mark ovan odlingsgränsen, inom renbetesfjällen och skog i anslutning till kulturfastigheter i södra Sverige. Allt från vidsträckta fjällskogar till landets största ekskog ingår i förvaltningen. Vår vision är att ”Förvalta statens skogar och marker långsiktigt hållbart samt eftersträva största möjliga samhällsnytta idag och för framtida generationer.

Vi söker en trygg och kunnig skogs och markförvaltare till distrikt Mitt som omfattar Jämtlands län samt delar av Västerbotten med placeringsort Östersund.Din roll 

Du kommer att ingå i ett team om 17 personer som arbetar med SFV:s skogs- och markförvaltning. SFV Skogs huvudkontor ligger i Östersund där stab och specialister sitter, därutöver är vi indelade i tre distrikt. Samverkan sker över hela landet, men arbetsområdet för tjänsten ligger huvudsakligen i distrikt mitt. Andra arbetsuppgifter inom SFV kan förekomma.

Tjänsten har en bredd som många andra skogsjobb saknar, samtidigt som man har goda möjligheter att skaffa erfarenhet av statlig förvaltning, myndighetsutövning, upphandling enligt LOU mm. Tjänsten är kanske Sveriges mest spännande och variationsrika skogsjobb! Vi hoppas att just du vill vi bli en del i det arbetet.

Rollen som skogs och markförvaltare är bred och innebär bland annat arbete med taktisk och operativ planering av skogsbruket, fältplanering, taxering och inventering. Du kommer också att arbeta med upphandling av entreprenörer och underhåll/planering av vägar samt handläggning av ärenden som åligger SFV som markägare och förvaltare. Du kommer ha ett helhetsansvar för ett antal olika fastigheter och ser till att planerade åtgärder blir genomförda och att åtgärderna följs upp.

Det innebär en stor del arbete i fält under säsong samt planering, ajourhållning och ärendehantering i perioder med mer kontorsarbete. Arbetet innebär också samverkan med andra avdelningar inom SFV samt kontakter med andra myndigheter, men även med entreprenörer, jakt/fiske arrendatorer och allmänhet.

Du kommer att röra dig över stora områden och det är viktigt att du har vana av och möjlighet till resor, och tycker om att vistas i skog och mark året runt. Till fots på sommaren och på skoter/skidor om vintern.

Inom distriktet finns flera förvaltare. Arbetsområden, ansvarsfördelning och arbetsuppgifter kan utvecklas och omfördelas mellan förvaltarna.

Du blir stationerad vid SFV Skogs kontor i Östersund.

Din profil

Du har eftergymnasial skoglig utbildning. Flera års erfarenhet från arbete inom skogsbranschen är ett krav. Bred erfarenhet från många olika områden inom skogsbruket är meriterande, framför allt skogs och markförvaltning, skogsskötsel, skoglig fältplanering, samplanering med rennäringen samt arbete i skogliga GIS system. Erfarenhet av upphandling enligt LOU är meriterande men inget krav.

B-körkort är ett krav. Du får gärna ha vana av att dra släpvagn och du har förarbevis för och erfarenhet av snöskoter/terränghjuling.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du strukturerad, noggrann, samarbetsorienterad, trygg och lösningsorienterad. Du är ordningsam och duktig på att dokumentera och att uttrycka dig i tal och skrift. Du måste klara att arbeta självständigt och driva verksamheten inom ditt ansvarsområde men också se nyttan av och vara en del av teamet. Du har humor och trivs med glädje och skratt på jobbet.

Mer information
 
SFV tillämpar 6 månaders provanställning.

Fackliga representanter för Saco, Seko och OFR/S nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se

Innan ett beslut om anställning fattas kan en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) komma att genomföras. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och i vissa fall krävs svenskt medborgarskap.

Statens fastighetsverk verkar inom branscher som är exponerade mot olika risker för oegentligheter, i förbyggande syfte förekommer därför tjänster där lämplighetsprövning genomförs.

Sista ansökningsdag är 2024-06-09 och vi ser fram emot din ansökan och CV.

Välkommen till oss! 

Kontaktperson:
För mer information kontakta
Gruppchef skog
Stefan Ångström 010-478 73 69

Länk till den här sidan
https://www.sfv.se/om-oss/karriar/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1167&rmlang=SE

Om företaget

Över hela Sverige finns kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer som staten äger och som bär vår gemensamma historia och framtid. Det är Statens fastighetsverks uppgift att på ett hållbart sätt ta hand om dem så att de finns kvar till kommande generationer.

Prenumerera på lediga SkogsJobb

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev med lediga jobb direkt till din e-post
Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Lena fick Artdatabankens pris
SkogsJobb