Senior planeringsspecialist

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser

Har du erfarenhet av avverkningsplanering/skogsbruksplanläggning och är redo för nästa steg i karriären? Har du ett stort intresse för skog och vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till andra?

Vi söker en senior planeringsspecialist till Billeruds Wood Supply med placering på något av våra kontor i Södra Svealand. Billerud har lång erfarenhet av att arbeta med hållbart skogsbruk, där skogsavdelningen ansvarar för att försörja svenska industrier med massaved, flis och bränsle. Verksamheten bedrivs i Mellansverige och Norrbotten där virke köps från privata skogsägare. Dessutom förvaltar de Bergviks Skog Öst, Marma Skogs och Hällefors-Tierp Skogars innehav. Billerud är just nu inne i en inspirerande expansionsfas & erbjuder även ett intressant förmånspaket.

Det är ett omväxlande och fritt arbete med ansvar över den egna arbetstiden, där en stor del av arbetet sker utomhus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom skog, flera års erfarenhet som planeringsspecialist eller en liknande roll samt har ett stort intresse för skog. Du har god datavana och kommunicerar obehindrat på svenska i både tal och skrift. Då tjänsten kräver resor är B-körkort ett krav.  Kunskaper i Fagus-systemen eller användande av andra GIS-verktyg som används inom branschen är meriterande. 

Som senior planeringsspecialist är du en nyckelperson i ett kompetent team som arbetar nära tillsammans därför är det viktigt att du trivs att arbeta med andra människor och har en god samarbetsförmåga. Arbetet med skogsbruksplaner kräver att du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt samt att du drivs av att utveckla verksamheten framåt.

Ansvarsområden

Som senior planeringsspecialist på Billerud är du en viktig del i vår råvaruförsörjning. Din främsta uppgift är att stödja virkesköpare vid avverkningsplanering, upprätta och utveckla
skogsbruksplaner samt genomföra naturvärdesbedömningar. Arbetet kommer främst att vara riktat mot privata skogsägare och utveckling av arbetet med skogsbruksplaner kommer vara en viktig del av tjänsten  där du ansvarar för goda resultat och god kvalitet. Samarbete sker i lokala team på köpdistriktsnivå, där samtliga avdelningar inom Skogsavdelningen samverkar för bästa möjliga resultat. Tjänsten är varierande och bred med många olika kontaktytor såväl internt som externt.

Som senior planeringsspecialist har du goda utvecklingsmöjligheter där det ingår ett utökat ansvar i olika delar och processer och att med dina kunskaper och erfarenheter även agera som mentor åt andra medarbetare i teamet.

Du ansöker på www.randstad.se, senast 2023-02-19. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Gustaf Sjögren gustaf [dot] sjogren [at] randstad [dot] se
Vi värdesätter kvalitéer som mångfald och jämn könsfördelning. Därför är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Publicerad: