Sandåsa Timber söker virkesköpare 

Sandåsa Timber
Jobbfunktion: Virkesköpare
Ort: Åkers styckebruk
Publicerat: 2024-04-24
Sista ansökningsdatum: 2024-05-22
Ansök här
Sandåsa Timber Åkers styckebruk
Dela

 Motiveras du av att vara en del av ett tryggt och stabilt företag med siktet framåt? Nu söker vi dig som vill bli en viktig och avgörande faktor i företagets hållbara tillväxt. Vi bygger ut vår befintliga råvaruavdelning och genom rollen som virkesköpare ges du möjligheter att utveckla och att utvecklas. Ta steget och börja hos oss på Sandåsa Timber! 

Om rollen 

Som virkesköpare på Sandåsa Timber arbetar du med hela virkesanskaffningens kedja. Du ansvarar för virkesinköp, avverkningar, logistik samt administration av genomförda virkesaffärer. Hos oss är du kontaktperson genom hela processen – något som våra leverantörer sätter högt värde på. I jobbet ingår att representera Sandåda Timber gentemot leverantörer och andra intressenter på ett professionellt sätt och som präglas av enkelhet, långsiktighet och förtroende. 

Vi lägger stort fokus vid att hålla så korta transportvägar som möjligt från skog till sågverk och har vårt anskaffningsområde i Mälardalen, och nu söker vi dig som vill vara verksam i områdets norra delar. Du ingår i ett team av totalt fyra virkesinköpare som du har kontinuerliga avstämningar och samverkan med. 

Placeringsort: Du utgår från sågverket i Åkers styckebruk, men tillbringar stor del av din tid ute hos leverantörer och i skog och mark. 

Omfattning: Tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. 

Vem är du? 

Med stort intresse för skogen har du en positiv och prestigelös framtoning och har lätt för att skapa nya relationer. I rollen som virkesköpare krävs samarbetsförmåga gentemot såväl leverantörer som kollegor på Sandåsa Timbers råvaruavdelning och du arbetar prestigelöst med fokus på gemensamma mål. Du arbetar målmedvetet med struktur och enligt en tydlig process där du organiserar och planerar ditt arbete väl. 

Du har tidigare arbetslivserfarenhet från skogsbranschen och det är starkt meriterande om du har arbetat med virkesköp och skogliga driftsfrågor. Därutöver krävs B-körkort, god IT-vana, mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska. 

Vilka är vi? 

Sandåsa Timber är ett modernt familjeföretag med lång tradition. Företaget grundades i början av 1920-talet och drivs i dag av tredje och fjärde generation tillsammans. Vi brukar säga att vi är det lilla företaget i det stora och här får du möjlighet att ta ansvar och vara involverad i hela kedjan, från skog till färdig produkt. Här samarbetar du med personal med stort engagemang på våra anläggningar. Hos oss tar du plats i ett företag med ett starkt varumärke och med ambition att ständigt arbeta med förbättringar och skapa hållbara produkter och långsiktiga relationer med leverantörer och kunder. 

Vi har tre anläggningar som alla ligger i Sörmland: Trävaruförädlingen i Sandåsa, sågverket i Åkers styckebruk och sågverket i Forssjö bruk. På anläggningen i Forssjö bruk drivs Sandåsa Timbers systerföretag Forssjö Pellets. Tillsammans utgör Sandåsa Timber AB och Forssjö Pellets AB Sandåsagruppen. 

För frågor om tjänsten: Fredrik Matti fredrik.matti@sandasa.se, 070-606 40 35 

För frågor om rekryteringsprocessen: Louise Gyllengahm, louise.gyllengahm@sandasa.se, 07387205010 

Klicka här för att skicka in din ansökan. Intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 22 maj. 

Om företaget

Idag består Sandåsa Timber AB av träförädlingen i Sandåsa och sågverken i Åkers Styckebruk och i Forssjö Bruk, Katrineholm. I Katrineholm är även vårt dotterbolag Forssjö Pellets AB beläget. En stor del av de förädlade trävarorna är avsedda för byggvaruhandeln, husfabriker och andra industrikunder främst i Sverige men även ute i Europa. Vi har ett stort standardsortiment i lager och kan snabbt tillgodose våra kunder med varor. En betydande andel av de sågade trävarorna exporteras vidare ut i världen och vi ser en ökning av exporten för de förädlade trävarorna.

Prenumerera på lediga SkogsJobb

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev med lediga jobb direkt till din e-post
Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Lena fick Artdatabankens pris
SkogsJobb