Platschef till Sjögränds plantskola, Stora Enso Skog

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser


Tror du, precis som vi, på att skapa förutsättningar för en hållbar framtid? Är du en driven och kommunikativ person som brinner för ledarskap, resultat och produktion? Har du kunskapen, engagemanget och känslan för att få individer och grupper att utvecklas och växa? Då kan du vara vår nya platschef!

Vi erbjuder ett roligt och spännande jobb i en härlig miljö där du får jobba med starten på allt som vi producerar och tillverkar – våra plantor! I rollen som platschef spelar du en viktig roll i att leda Sjögränds plantskola till nya nivåer, där du leder verksamheten och människorna till sin fulla potential. 

Placering för tjänsten är på Sjögränds plantskola i Uddeholm och du kommer att rapportera till avdelningschefen för plantverksamheten.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.  

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. 
 
Om tjänsten
Grunden för att bedriva en effektiv och lönsam verksamhet ser vi ligger i motiverade och nöjda medarbetare, en god arbetsmiljö med högt säkerhetstänk. Därför ser vi detta som högt prioriterade arbetsuppgifter hos vår nya platschef! Målet är att driva och utveckla plantskolan i syfte att nå våra affärsmål med fokus på ledarskap och människan. Du har ett nära samarbete med centrala funktioner inom plantverksamheten så som odlingskoordinator och ekonom. 

I rollen har du det övergripande ansvaret att leda och utveckla plantskolan med ansvar för personal, arbetsmiljö och säkerhet, produktion, ekonomi och fastighet. Ditt team består av ett gäng på 15 medarbetare som jobbar i den dagliga verksamheten. Du ingår även i plantverksamhetens ledningsgrupp.

Här är ett axplock av ytterligare ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • du ansvarar för plantskolans budget, produktionens resultat inklusive resultatuppföljning och rapportering
 • du jobbar med resursplanering i syfte att ha rätt man på rätt plats i rätt tid för en optimal och kvalitativ produktion
 • du genomför löne- och medarbetarsamtal samt individuella samtal däremellan för att stötta och utveckla medarbetarna
 • du deltar i att identifiera investeringsbehov samt i planering och genomförande av beslutade investeringsprojekt i samråd med centrala resurser inom plantverksamheten 
 • ansvar för förvaltning och daglig skötsel av fastigheterna
 • vara delaktig i arbetet med ständiga förbättringar
   

Vad vi erbjuder 
Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket
för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender. 

På Stora Enso Skog erbjuder vi stimulerande arbete i en öppen, prestigelös och kreativ miljö där möjlighet till personlig utveckling är stora.  I den här rollen får du även möjlighet till samarbete samtidigt som du har mandat att egna initiativ och fatta beslut. 
 
Vem söker vi

För att trivas och lyckas i den här rollen behöver du motiveras av och ha förmågan att starkt engagera dig i människor och uppnå resultat tillsammans med andra. Arbetet kräver goda ledaregenskaper samt att du har förståelse och kunskap kring hur en produktion drivs och utvecklas.

Som person är du lugn, trygg och stabil med en förmåga att våga utmana och vara handlingskraftig. Du arbetar strukturerat och metodiskt och gillar ordning och reda.

 • Du har erfarenhet av förändringsledning och har god förmåga att kommunicera, motivera och entusiasmera
 • Du drivs av andra människors utveckling tillsammans med en egen vilja av att utvecklas
 • Du trivs med att jobba självständigt samtidigt som du samarbetar både i ditt eget team med dina medarbetare samt att du ingår i plantverksamhetens ledningsgrupp
   

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av ledarskap i produktionsmiljö eller motsvarande kompetens. Du har grundläggande datorvana, behärskar svenska och engelska i tal och skrift, samt har B-körkort. 
 
Övrig information 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef för plantverksamheten Andreas Alexandre via e-post, andreas [dot] alexandre [at] storaenso [dot] com, eller telefon, 070 – 598 56 03. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Linda Andersson på telefon, 073 – 845 41 49.

Sista ansökningsdag är den 27 september men urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu. Tjänsten kan komma att tillsättas under pågående annonsering. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.
 
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
 
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Publicerad: