Planeringschef - Wood Supply

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser


Jobbeskrivning

Wood Supply är en avdelning inom BillerudKorsnäs med huvuduppgift att försörja de svenska produktionsanläggningarna med massaved, flis och biobränsle. BillerudKorsnäs är Sveriges största förbrukare av fiberråvara och råvaran anskaffas från många olika källor. Vi köper en stor del av råvaran via centrala inköp och från privata skogsägare men anskaffar även råvara via importkällor till våra industrier. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med hållbart skogsbruk. Inom Wood Supply är vi cirka 160 anställda och nu söker vi dig som vill och kan göra oss sällskap som Planeringschef. 

Om tjänsten
Som Planeringschef innehar du en central roll med fullt ansvar och överblick för planering och styrning av BillerudKorsnäs virkesflöden till egen och extern industri. Du arbetar med planering och långsiktig styrning av fiberleveranserna till Gävle, Frövi, Rockhammar, Gruvön, Skärblacka samt Karlsborg. I uppgiften ingår att ansvara för en trygg och stabil försörjning så att industrierna har bra förutsättningar för en stabil produktion, industrilagren för respektive sortiment och bruk skall balanseras inom uppställda lagerintervall. Transporten av råvara sker med transportslagen, lastbil, båt och tåg. Kopplat till transporterna finnas flertalet hamnar, terminaler och lagerytor för att kunna parera de avvik som kan uppstå i flödeskedjan. Du arbetar i ett lag och har nära samarbete med exempelvis, affärer/inköp, transport, ekonomi och produktion.

Placering i Gävleborg eller enligt överenskommelse. 

Planeringschef Wood Supply Skogliga jobbPlaneringschef Wood Supply

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

  • Styrning och uppföljning av leveranserna från de centrala leverantörerna, importavdelningen samt skogsavdelningen.
  • Kund och industrikontakter, samordning av planeringsmöten/flödesavstämningar.
  • Förhandlingsstöd vid centrala virkesaffärer.
  • Planering, styrning och uppföljning av fiberleveranserna i BillerudKorsnäs virkesbyten.
  • Planering av leveranserna och lagernivåerna i Trätågssystemet.
  • Optimering av det totala fiberflödet för bästa kostnadseffektivitet.
  • Vara virkesavdelningens kontaktperson gällande fiberförsörjningsfrågor mot interna och externa industrier samt ge underlag till affärsansvariga vilket inköpsbehov som finns för kommande tidsperiod.
  • Arbeta med uppföljningar, utredningar samt skapa rutiner för en stabil virkesförsörjning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning på högskolenivå eller förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Tidigare erfarenhet från branschen eller kunskap om logistik ser vi som meriterande men dock ej ett krav. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, samt innehar B-körkort.

Personliga egenskaper

Du trivs med att arbeta strukturerat och har en mycket god förmåga att analysera och planera med ett strategiskt tänk. Du känner igen dig i beskrivningen som driven och utvecklingsorienterad med förmåga att prioritera och driva flera parallella arbetsuppgifter.

Då rollen är en central del i en stor verksamhet där du är länken till våra industrier och kunder ser vi det som en förutsättning att du är en relationsbyggare som tycker om att samarbeta, samtidigt som du kan ta ledarrollen med en helhetssyn på ett ständigt aktivt flöde i våra arbetsprocesser.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Simon Nilsson, Virkeschef

Tfn 070-795 11 47. simon [dot] nilsson [at] billerudkorsnas [dot] com

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-01

Läs mer om hur du söker tjänsten via denna länk

 

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Publicerad: