Planerare till Sörmland

Bild för johnny Written by johnny On the

Mellanskog är en ekonomisk förening som ägs av 26 000 privata skogsägare. Vår vision är starkare skogsägare och rikare skogar. Det betyder bland annat att vi vill ge våra medlemmar så bra betalt för virket som möjligt, att vi arbetar näringspolitiskt men också att vi värnar skogsägarnas frihet att bruka skogen på olika sätt, efter egna mål och visioner.

Vi äger Mellanskog tillsammans – och förenas i viljan att både vara framgångsrika idag och att lämna över skogar som är ännu bättre till nästa generation.

Nu söker vi en planerare till virkesområde Sörmland.

Hos oss på Mellanskog får du tillsammans med dina kollegor inom virkesområdet kombinera ditt brinnande skogliga intresse och din skogliga kompetens med ditt genuina intresse för människor och det privata skogsbruket.

Vårt fokus ligger i att skapa bästa möjliga förutsättningar för den privata skogsägaren genom att bidra till ett hållbart och lönsamt skogsägande med starkare skogsägare och rikare skogar. Vill du vara med och göra skillnad för Sveriges skogsägare? 

Om tjänsten

Som planerare är din huvudsakliga uppgift att utföra planeringsarbete i fält inför avverkning samt att säkerställa att avverkningsarbetet sker enligt Mellanskogstandard, PEFC och skogsägarens önskemål. Du arbetar tätt tillsammans med produktionsledare, skogsinspektorer och övriga funktioner inom virkesområdet med målet att skapa effektiv och smidig produktion. Som planerare beställer du även tjänster inför avverkning inom ramen för avverkningsuppdraget samt förändrar objektsdirektivet efter behovsanalys i samråd med skogsinspektorn.

Din roll som planerare präglas av ett konsultativt och pedagogiskt förhållningssätt där du skapar förtroende genom goda samarbeten. En stor del av arbetet består i att kommunicera internt men även externt där du är en representant för Mellanskog både hos entreprenörer och skogsägare.

Är det dig vi söker?

Vi ser gärna att du har flerårig praktisk skoglig arbetslivserfarenhet. Har du arbetat i en liknande tjänst tidigare är det meriterande. Tjänsten kräver B-körkort liksom goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som skrift.

Vi söker dig som tycker om att vara spindeln i nätet,  har en god administrativ förmåga och är kommunikativ. Du är serviceinriktad och har lätt för att kontakta människor och med stöd av din skogliga kompetens åstadkomma välskötta skogar och nöjda medlemmar. Tjänsten är central i flödeskedjan på virkesområdet från skogsägare till industri vilket gör att du bör kunna prioritera på ett effektivt sätt.

På Mellanskog satsar vi på att digitalisera och effektivisera våra arbetssätt och tror därför att du som är förändringsbenägen, har god IT-vana och gillar utveckling kommer att trivas hos oss.

Övrigt

Mångfald och inkludering är fokusfrågor för oss på Mellanskog, där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper, personlighet och perspektiv berikar och bidrar till ökad kreativitet och trivsel för alla.

Tjänsten är placerad vid kontoret i Flen.

---------------------------------------------------------------------------------

Sista ansökningsdag: 2019-09-25. Välkommen med din ansökan redan idag!

Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson:

Ida Bååth, virkesområdeschef. Tel. 010-482  82 10.

Vid frågor om rekryteringsprocessen:

Sara Persson, rekryteringsansvarig. Tel. 010-482 80 46.

Fackliga kontaktpersoner:

Lars Öhlén, Facklig företrädare Naturvetarna. Tel.010-482 80 16.

Kristina Söderström, Skogsinspektor & facklig företrädare Ledarna. Tel.010-482 83 66.

 

Publicerad: