Planerare till Mälardalen, Stora Enso skog

Bild för johnny Written by johnny On the


Vill du växa med oss? Vi befinner oss i ett skede där vi rustar för framtiden, där vi hoppas att du vill vara med på denna resa i rollen som planerare hos oss – en tjänst med flera möjligheter och utmaningar! Som planerare spelar du en viktig roll för råvaruförsörjningen från skog till kund och vi erbjuder ett spännande jobb med stor variation där du får vara med att arbeta för en hållbar framtid. 

Vi söker nu en planerare till arbetsområde Mälardalen, din kontorsplacering kommer att vara Enköping. Du kommer att rapportera till planeringsledaren. Tjänsten är en projektanställning på minst 18 månader med goda möjligheter till förlängning.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.  
 
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. 
 
Om tjänsten
Som planerare ansvarar du för att förbereda och planera områden inför skogliga åtgärder, både ute i fält och i våra system. Allt arbete sker med hänsyn till lagar, regler och riktlinjer för naturen och du har nära samarbete med virkesköpare, skogsägare, produktionsledare och avverkningslag.

Du arbetar aktivt med att säkerställa att våra volymmål och målen för kultur- och naturvård uppnås. Det innebär att du kan ställas inför att fatta olika typer av beslut, där du snabbt behöver ställa om och göra ändringar i planeringen.

Här är ytterligare ett axplock av ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Färdigställande av drivningstrakter inför avverkning, både ute i fält och på kontor
 • Bedömning av terrängbärighet samt vägstandard
 • Naturvärdesbedömningar 
 • Uppstartsmöte med avverkningslagen i syfte att hantera kultur- och fornlämningar 
 • Administrering av hela processen för planeringsarbetet
   

Vad vi erbjuder 
Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. 

Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender. 

På Stora Enso Skog erbjuder vi stimulerande arbete i en öppen, prestigelös och kreativ miljö där möjlighet till personlig utveckling är stora. I den här rollen får du även möjlighet till samarbete och samverkan samtidigt som du tar egna initiativ och fattar beslut. 

Vem söker vi
För att trivas och lyckas i den här rollen är du bekväm med att arbeta självständigt då du till stor del lägger upp ditt arbete själv och fattar beslut i fält inom bedömningsområden som är värdeskapande för verksamheten. Samtidigt så ingår du i ett lag och därmed behöver du även kunna samarbeta och vara en god lagspelare. 

Du trivs med att skapa kontakter och har därmed en god kommunikativ förmåga där du både är motiverande, entusiasmerande och tydlig.

 • Du kan ta ansvar för att sätta mål och uppnå resultat och kan omsätta dina kunskaper till praktik i vardagen
 • Du är driven och strukturerad i ditt arbetssätt med god förståelse för helheten
 • Du drivs av en nyfikenhet och en vilja av att utvecklas
 • Du tycker att ett hållbart skogsbruk är framtiden och vill arbeta för ett företag som sätter värderingar högt på agendan, oavsett om det gäller hälsa och säkerhet, eller hållbarhet och affärsnytta
   

Vi söker dig med skoglig utbildning eller motsvarande kompetens samt att du har ett starkt intresse för skogsskötsel och goda kunskaper inom vägunderhåll, kultur- och naturvård. Det är meriterande om du har erfarenhet av fältplanering och/eller erfarenhet av att göra naturvärdesbedömningar. 

Du har god datorvana, behärskar obehindrat svenska och engelska i tal och skrift, samt har B-körkort. 
 
Övrig information 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta planeringsledare Nils Lindberg på tel. 070 – 262 08 23. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Linda Andersson på tel. 073 – 845 41 49.

Sista ansökan är den 2 oktober men urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu. Tjänsterna kan komma att tillsättas under pågående annonsering. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem. Skriv i din ansökan vilken av tjänsterna du helst föredrar. 
 
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
 
I rekryteringsprocessen kan vi även komma att tillämpa lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
 
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t

_____________________________________________________________________________

We believe diversity strengthens our competitiveness and contributes to better decision-making. Diverse working teams help us to explore different perspectives and challenge our way of thinking. We work actively to increase diversity in the workplace and welcome applicants from diverse backgrounds. Stora Enso is an equal opportunity employer and follows non-discriminatory practices.

Based on the location and level of the position the normal recruitment process could in addition entail, video interview, aptitude tests, and pre-employment actions such as; background checks, references, health check-up and drug test as part of the final stages. You will be informed to what is applicable to the role during the recruitment process. 

Publicerad: