Naturreservatsförvaltare

Bild för johnny Written by johnny On the

Länsstyrelsen söker

Naturvårdsförvaltare till Naturvårdsavdelningen

Länsstyrelsen Västmanland län, Avdelning för naturvård

Om arbetsplatsen
Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet. I vår roll som regeringens regionala företrädare ingår att offensivt arbeta med utveckling viktiga samhällsområden. Vår vision är ”I samverkan utvecklar vi det goda och hållbara Västmanland för nuvarande och kommande generationer”.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att utifrån reservatsbeslut, skötselplaner och bevarandeplaner, planera, genomföra och följa upp skötsel- och restaureringsåtgärder. I viss mån utför du eget skötselarbete i form av exempelvis uppsättning av skyltar, mindre röjnings- eller avverkningsjobb men i huvudsak planerar, vägleder och följer du upp arbete som utförs av andra, i första hand upphandlade entreprenörer. Du arbetar en hel del ute i fält men jobbar också på kontoret med bland annat planering och dokumentation, upprättande av underlag för upphandling/anbudsinhämtning.
Du kommer att ha mycket kontakt med andra, både internt på Länsstyrelsen och externt. I det dagliga arbetet har du ofta kontakt med markägare, djurhållare, diverse entreprenörer och allmänhet.
Du kommer att ingå i en arbetsgrupp på cirka 8-9 personer som arbetar som reservatsförvaltare och med åtgärdsprogram för hotade arter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad akademisk utbildning med inriktning mot naturvård och/eller skogshushållning, eller annan utbildning som Länsstyrelsen bedömer likvärdig. Du ska ha någon typ av erfarenhet av fältarbete inom skogs- eller odlingslandskapet samt erfarenhet och kunskap om olika naturtyper. B-körkort är ett krav.


Det är meriterande om du har erfarenhet av att:

• arbeta med naturvårdsåtgärder i skyddade områden, 
• planera och administrera naturvårdsåtgärder i naturen,
• arbeta med GIS eller skötsel-DOS,
• arbeta med upphandlingar och/eller avtalsskrivande i samband med naturvårdsåtgärder, 
• arbeta med röj- och motorsåg och innehar aktuella körkort.

Som person är du positiv, trygg och gillar att få saker och ting gjorda. Du tycker om att arbeta självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta med andra. Då arbetet innebär många externa kontakter är det viktigt att du är bra på att skapa goda relationer och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, såväl i tal som i skrift. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du delar den statliga värdegrunden och förstår och trivs i rollen som myndighetsrepresentant.Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-05-31

Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Viss möjlighet till förlängning kan finnas.

Ansökan

Referensnummer:   112-2400-18

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling, friskvård och flexibel arbetstid. Länsstyrelsen har en jämställdhets- och likabehandlingsplan och vi välkomnar sökande med olika bakgrunder och åldrar. 

Vill du veta mer kontakta Johan Wretenberg, avdelningschef för Naturvårdsavdelningen. Fackliga företrädare är Anna Onsten Molander, ST och Karin Sandberg, SACO-S. Samtliga når du via vår växel på telefon 010-224 90 00. 

Välkommen med din ansökan senast den 29 maj 2018 

Vi undanber oss vänligen alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Publicerad: