Utgånget

Mellanskog söker skoglig rådgivare till Bergsjö

Mellanskog
Jobbfunktion: Skoglig rådgivare
Ort: Bergsjö
Publicerat: 2024-05-28
Sista ansökningsdatum: 2024-06-09
Utgånget
Mellanskog Bergsjö
Dela

Är du intresserad av att jobba i vårt rådgivningsteam och göra skillnad för skogsägare? Nu söker vi en skoglig rådgivare till Mellanskogs verksamhetsområde Norr.

Mellanskog är en ekonomisk förening som ägs av 28 200 privata skogsägare i Mellansverige. Vårt fokus ligger i att skapa bästa möjliga förutsättningar för den privata skogsägaren genom långsiktig rådgivning ur ett fastighetsperspektiv och med utgångspunkt i vår värdegrund.

Vi vill bidra till ett hållbart och lönsamt skogsägande med starkare skogsägare och rikare skogar, skogsägare som kan äga och bruka sin skog efter sina egna mål. Vi har ett transparent arbetssätt där skogsägarna behandlas rättvist och där det lönar sig att vara medlem.


Om tjänsten skoglig rådgivare 
Som skoglig rådgivare ansvarar du för skoglig rådgivning till medlemmar och leverantörer över allt som rör skogen och dess skötsel. Arbetsvardagen präglas av uppsökande kontakter med skogsägarna med målsättningen att skapa en långsiktig affärsrelation. Din roll som rådgivare präglas av ett konsultativt och pedagogiskt förhållningssätt där du skapar förtroende genom ett gott samarbete med skogsägaren. 

Du har lätt för att kontakta människor och med stöd av din skogliga kompetens åstadkomma välskötta skogar och nöjda medlemmar, vilket sker genom affärer om avverkning, skogsvård och övriga tjänster. Jobbet är självständigt, men samtidigt jobbar du i ett team av skogliga rådgivare, planerare och produktionsledare som genom gott samarbete och ständigt lärande gemensamt strävar framåt. 

Är det dig vi söker? 
Vi söker dig som vill bidra till att etablera och upprätthålla goda relationer som ambassadör för Mellanskog. 

Du har skoglig högskoleutbildning eller dokumenterad arbetslivserfarenhet från skogsbruk. Tjänsten kräver B-körkort liksom goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift. 

Vi söker dig som är serviceinriktad och gillar att göra affärer. Du har lätt för att prioritera och planera ditt arbete samt tycker om att jobba mot uppsatta mål. Du är även relationsskapande och har en god administrativ förmåga samt en hög IT-mognad där mobilen tillsammans med övriga digitala hjälpmedel är naturliga verktyg för dig. 

På Mellanskog är vi i hög grad digitaliserade och vi förändrar och utvecklar ständigt våra arbetssätt.  Därför tror vi att du drivs av effektivisering och gillar utveckling – då kommer du att trivas bra hos oss. 

Varför välja Mellanskog?
På Mellanskog är vi välkomnande, inkluderande och förstår att olikheter berikar oss. Vi bryr oss om och behandlar varandra med respekt. För oss är det därför viktigt att fokusera på jämställdhet och att erbjuda en hållbar och flexibel arbetsmiljö. Vårt arbete har en verklig mening och det vi gör ligger oss varmt om hjärtat. Här finns ett högt engagemang, många idéer och en stark vilja att hela tiden bli bättre. Vi lyckas tillsammans.

Övrigt
Resor ingår i tjänsten och B-körkort är ett krav. 

Tjänsten är stationerad vid Mellanskogs kontor i Bergsjö.

Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan redan idag!

———————————————————————————

Kontakt rekryterande chef:

Jonas Geholm, områdeschef rådgivning. Tel.070-574 85 28.

Vid frågor om rekryteringsprocessen:

Åsa Sandström, HR-partner. Tel. 010-482 80 38.

Fackliga kontaktpersoner:

Magnus Sääf, facklig företrädare Naturvetarna. Tel. 010-482 81 55.

Anders Englund, facklig företrädare Ledarna. Tel.010-482 83 85.

Emelie Källemyr, facklig företrädare Unionen. Tel. 010-482 80 2

Utgånget

Om företaget

Mellanskog är mer än bara en skogsägarförening; vi är en gemenskap som drivs av över 28 000 privata skogsägare i Mellansverige. Vårt mål? Att varje medlem ska kunna äga och sköta sin skog på ett fritt, lönsamt och hållbart sätt – både idag och för framtida generationer. I takt med att Sverige rör sig mot en grönare framtid spelar våra skogar en central roll. Vi tar hand om skogen tillsammans.

Prenumerera på lediga SkogsJobb

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev med lediga jobb direkt till din e-post
Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb