Kopparfors Skogar AB söker ny VD

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser
SKOGEN skogliga jobb - Kopparfors Skogar AB söker ny VD

Om Kopparfors Skogar AB
Som VD för Kopparsfors Skogar leder du ett av Sveriges större privata skogsföretag med ca 285 000 hektar varav 240 000 hektar produktiv skogsmark.

Kopparfors är ett skogsförvaltande bolag som är helägt av förvaltningsbolaget FAM AB vilket ägs av de tre största Wallenbergstiftelserna via ägarbolaget Wallenberg Investments AB. Kopparfors omsätter ca 325 miljoner kronor och har 26 anställda. Huvudkontoret ligger i Falun och distriktskontor i Ockelbo, Ljusdal och Sysslebäck. Skogsvärdet beräknas till ca 10 miljarder kronor.

Den huvudsakliga verksamheten består av skogsbruk med planering och försäljning av avverkningsrätter samt skogsvård. Den årliga avverkningsvolymen ligger omkring 700 000 m³fub.

Virket från Kopparfors skogar går till olika industrier i främst Mellansverige. Övriga intäkter kommer i huvudsak från vindkraftsarrenden samt upplåtelser av bland annat jakt och bergtäkter.
Mer information om Kopparfors Skogar finns på www.kopparfors.se

Uppdraget
För att lyckas med uppdraget har du god förståelse för den skogliga förvaltningens behov och förutsättningar. Samtidigt skall du kunna utveckla virkesaffärerna och även i övrigt verka för att utveckla bolagets affärsverksamhet. Du är en ledare som skapar förutsättningar för en väl fungerande organisation och du är en skicklig kommunikatör gentemot kunder, den egna organisationen, leverantörer samt myndigheter.

Vidare ska VD tillsammans med ledning och styrelse ytterligare utveckla strategin för den långsiktiga skogliga förvaltningen.

Erfarenheter och kompetenser
En framtida VD bör vara dokumenterat kunnig inom skogsförvaltning och du är sannolikt jägmästare med inriktning på skoglig förvaltning men har även erfarenhet av virkeshandel.

Du har förmåga att leda genom andra i en geografiskt spridd organisation. Du är affärsmässig och ser möjligheterna med digitalisering och har intresse för hållbarhet. Som person är du prestigelös med hög integritet och du är bra på att kommunicera. Vidare har du god strategisk förmåga och stor egen drivkraft.

Novare Executive Search assisterar Kopparfors Skogar i rekryteringen av en ny VD. Välkommen med din intresseanmälan och CV så snart som möjligt till kopparfors [at] novare [dot] se. Intervjuer genomförs löpande.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Per-Allan Karlsson, Novare, 070-542 19 31  per-allan [dot] karlsson [at] novare [dot] se

Johan Trolle-Löwen, ordförande Kopparfors Skogar AB, 070-393 91 51       

             

 

Publicerad: