Konsulter - inriktning skoglig värdering till hela landet

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser

Skogliga jobb
 

Vi växer och söker konsulter med inriktning skoglig värdering till hela landet

Affärsområdet Skog & Lantbruk är rikstäckande och hos oss blir Du en av nästan 30 medarbetare. Våra konsulter arbetar främst med rådgivning kring fastighetsvärdering, fastighetsrätt och markåtkomstfrågor på landsbygden. Vår oberoende ställning är en viktig förutsättning för vår verksamhet och våra kunder omfattar såväl offentlig sektor som det privata näringslivet. Vi är ledande i landet avseende tjänster som rör skogs- och lantbruksvärdering, förhandling och avtalsskrivning i samband med utbyggnad av infrastruktur samt vid bildande av naturreservat.

Vi erbjuder

Hos oss arbetar du i en prestigelös kultur, tillsammans med kollegor med lång erfarenhet av skoglig värdering och hög kompetensnivå – inom breda och generella frågor, såväl som inom specialfrågor. 

 Vi är ett värderingsstyrt företag och företagskulturen präglas av professionalism, kundfokus och hög integritet. Du erbjuds en självständig roll som konsult, vilken erbjuder stor variation av arbetsuppgifter med hög grad av frihet under ansvar. Hos oss får du möjlighet att utvecklas både som specialist och som affärskvinna/-man samt att du får tillgång till ett unikt nätverk i ett företag som har ambitionen att vara det skickligaste inom sina områden. 

Tjänsten

Som konsult på Svefa ansvarar du för egna kunduppdrag och deltar också som teammedlem i större uppdrag. Ditt arbetsområde omfattar skogs- och lantbruksvärdering i vid bemärkelse som t ex:

  • Marknadsvärderingar för överlåtelser eller kreditbedömningar.
  • Intrångsvärderingar i samband med infrastrukturinsatser eller vid skyddande av natur.
  • Värdering vid klyvning av fastigheter eller i samband med olika former av exploatering.

Du arbetar som din uppdragsgivares förlängda arm och varvar specialistkunskap med en förmåga att analysera och driva projekt för att leverera den produkt som kunden behöver. Din hemmaplan blir i det område du anställs, men uppdrag kan förekomma i hela landet. Samarbeten inom den lokala marknaden, affärsområdet och hela bolaget är viktigt och en del av Svefas kultur och arbetssätt.

Din bakgrund och person

Vi söker i första hand dig som har skoglig högskoleutbildning samt minst 3-års yrkeserfarenhet av skogsbranschen, t ex inom:

  • Virkesköp, skoglig förvaltning eller värdering/rådgivning rörande skog och skogsbruk
  • Värdering/förhandling kopplat till infrastruktur, såsom väg, järnväg eller ledningar
  • Skogsbruksplanläggning, avverkningsplanering eller naturvärdesbedömning
  • Erfarenheter från fältinventering är meriterande, liksom erfarenhet av olika former av marknadsvanliga GIS-program.

Erfarenheter från hela lantbruksområdet är meriterande då vi arbetar med lantbruksfastighetens samtliga delar.

Då fältarbete och kundbesök är en del av vardagen är B-körkort ett krav.

För att trivas hos oss vill vi att du kan jobba flexibelt och självständigt, men ändå vara en del i ett större sammanhang. Vi arbetar mot många befintliga kunder så som Naturvårdsverket, Trafikverket, kommuner, banker, ledningsägare och större skogsbolag. Kundrelationer är en viktig del av vardagen och det är meriterande om du trivs att jobba med relationsbyggande kundkontakter. Vi arbetar med att stärka Svefas position på marknaden ett arbete du med entusiasm och glädje förväntas bidra i. 

Beroende på vilken geografi du finns i rapporterar du till affärschefen för region Norr, Mitt eller Syd. Har du frågor är du välkommen att ringa någon av dem.  Besök gärna vår hemsida www.svefa.se för att se aktuella placeringsorter.

Affärschef Norr, Matilda Hansson 010- 603 87 67, matilda [dot] hansson [at] svefa [dot] se

Affärschef Mitt, Olle Wiklund 010- 603 87 29, olle [dot] wiklund [at] svefa [dot] se (olle.wiklund@)olle [dot] wiklund [at] svefa [dot] se (svefa.se)

Affärschef Syd, Lars Munther 010 – 603 86 88, lars [dot] munther [at] svefa [dot] se 

Din ansökan 

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt dock senast den 11 oktober. Vi arbetar med löpande urval och naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Platser

Stockholm, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Karlskrona, Karlstad, Malmö, Mora, Norrköping, Umeå, Vänersborg, Örebro och Östersund

Känner du några som skulle passa ännu bättre? Berätta det för dem.

Publicerad: