Förvaltnings- och storkundsansvarig

Bild för johnny Written by johnny On the

Förvaltnings- och storkundsansvarig till Uppsala

Mellanskog är en ekonomisk förening som ägs av 26 000 privata skogsägare. Vår vision är starkare skogsägare och rikare skogar. Det betyder bland annat att vi vill ge våra medlemmar så bra betalt för virket som möjligt, att vi arbetar näringspolitiskt men också att vi värnar skogsägarnas frihet att bruka skogen på olika sätt, efter egna mål och visioner.

Vi äger Mellanskog tillsammans – och förenas i viljan att både vara framgångsrika idag och att lämna över skogar som är ännu bättre till nästa generation.

För en stor del av virkesområde Upplands totala virkesvolym står ett fåtal stora uppdragsgivare. Dessa uppdragsgivare står för kontinuitet i leveranserna och skapar en bas för verksamheten i virkesområdet. Nu söker vi en förvaltnings- och storkundsansvarig till Virkesområde Uppland med placering i Uppsala.

Om tjänsten

Som förvaltnings- och storkundsansvarig är du Mellanskogs representant gentemot våra uppdragsgivare, vilka är större skogsägare och förvaltningar.

Genom ditt skogliga kunnande och din breda erfarenhet och utifrån uppdragsgivarens mål och intentioner erbjuder du skogsförvaltning och rådgivning. Du är rådgivande och har budget och resultatansvar gentemot uppdragsgivarna och tillsammans med övrig personal på virkesområdet ansvarar du för planering samt genomförande av de skogliga åtgärderna.

Du har en förvaltande roll och du skapar trygghet, stabilitet samt långsiktiga relationer. Tillsammans med din närmsta chef kommer du att vara involverad i avtalsförhandlingar och upphandlingar. Arbetet erbjuder spännande utmaningar då ägarförhållandena ofta är komplexa.

Är det dig vi söker?

Vi söker dig som har en skoglig högskoleutbildning eller liknande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. För att matcha våra förvaltningar söker vi dig som har en bred skoglig erfarenhet. Kunskap och kännedom om virkesmarknaden från tidigare arbete är meriterande. Tjänsten kräver B-körkort liksom goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Din roll som förvaltnings- och storkundsansvarig präglas av ett konsultativt och pedagogiskt förhållningssätt där du skapar förtroende genom ett gott samarbete med skogsägaren. För att lyckas i rollen ser vi därför att du tycker om att jobba mot mål, har en god administrativ förmåga samt är resultatinriktad och relationsskapande.

Jobbet är självständigt och förutsätter att du är driven, serviceinriktad och välstrukturerad. Du är även trygg i dig själv och din förmåga att ge rätt typ av stöd utefter uppdragsgivarnas önskemål.

Vi satsar på att digitalisera och effektivisera våra arbetssätt varför vi tror att du som är förändringsbenägen och gillar utveckling kommer att trivas hos oss.

Övrigt

Mångfald och inkludering är fokusfrågor för oss på Mellanskog, där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper, personlighet och perspektiv berikar och bidrar till ökad kreativitet och trivsel för alla.

---------------------------------------------------------------------------------

Sista ansökningsdag: 2018-09-30.
Tjänsten kan komma att tillsättas redan innan ansökningstiden har gått ut. Välkommen med din ansökan redan idag!
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson:
Mårten Mattsson, virkesområdeschef. Tel. 010-482 81 40

Vid frågor om rekryteringsprocessen:
Sara Persson, rekryteringsansvarig. Tel. 010-482 80 46.

Fackliga kontaktpersoner:
Lars Öhlén, Facklig företrädare Naturvetarna. Tel.010-482 80 16.
Kristina Söderström, Facklig företrädare Ledarna. Tel.010-482 83 66.

Sista ansökningsdag: 2018-09-30

Kontaktperson:
Sara Persson
sara [dot] persson [at] mellanskog [dot] se

Publicerad: