Chef för avverkningslag till Norra Värmland, Stora Enso Skog

Bild för johnny Written by johnny On the


Tror du, precis som vi, på att skapa förutsättningar för en hållbar framtid? Är du en driven och kommunikativ person som motiveras av att arbeta med operativt ledarskap? Har du engagemanget för att driva utvecklingsarbete och projekt i syfte att bidra till ett mer hållbart samhälle? Då kan du vara rätt person för den här tjänsten.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.  

Vi söker nu en chef för våra avverkningslag, som vill vara en del av vårt team inom funktionen Drivning. I den här rollen ansvarar du för säkerhet, kvalitet, leverans och kostnad avseende råvaruförsörjningen i skogen. Ditt team består av fyra arbetslag med ett 25-tal maskinförare som du har fullt personlanasvar för. Vårt mål är att skogen brukas på ett hållbart sätt där vi strävar efter välmående skogar idag och till nästkommande generation.Rollen är självständig i den bemärkelsen att det är du som driver ständiga förbättringar, formulerar, kommunicerar och följer upp mål inom produktion tillsammans med dina arbetslag. Din arbetsplats är till stor del ute i fält tillsammans med maskinförarna där du jobbar inom ett specifikt geografiskt område. 

Här är ett axplock av arbetsuppgifter:

  • Planera, förbereda och genomföra lagmöten där säkerhet, arbetsmiljö, leverans, kvalitet och kostnad står på agendan
  • Operativ planering och kommunikation till Produktionsledare om vad lagen kommer att kunna producera
  • Möten och löpande dialog med produktionsledarna för att agera på avvikelser/förändringar, exempelvis för blöta trakter för att kunna köra, brandrisk, tjällossning etc. 
  • Lönehantering, uppföljning av mål/bonusmål


Vi erbjuder ett spännande jobb med stor variation i en miljö som präglas av sammanhållning, laganda och ett öppet klimat! Du arbetar självständigt tillsammans med dina team och du rapporterar till chef för Intraprenad. Placeringsort för tjänsten är Torsby.

Vem söker vi?
Vi tror att du som har förmågan att starkt engagera dig och är positivt inställd till utmaningar passar väl in i vår organisation. Din kunskap inom området bygger på skoglig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens och du har minst ett par års yrkeserfarenhet inom området. Din skogliga kunskap och erfarenhet är viktig i syfte att kunna leda, utveckla, prioritera och fatta beslut. 

Då ledarrollen är central i den här befattningen så har du även har några års erfarenhet av praktiskt arbete i ledande befattningar. 

Som person är du lösningsorienterad och du trivs att jobba operativt där du med din skogliga kunskap och erfarenhet vågar göra skillnad. 

Du har grundläggande datorvana, behärskar god svenska i tal och skrift, samt har B-körkort. Det är meriterande om du dessutom behärskar engelska. 

Färdigheter och kvalifikationer som vi tror att du har:

  • Du tar ansvar för att bygga ett effektivt team, sätta mål och tillsammans uppnå resultat 
  • Du har en god kommunikativ förmåga där du är motiverande, lyhörd och tydlig
  • Du drivs av en nyfikenhet och en vilja av att utvecklas
  • Du tycker att ett hållbart skogsbruk är framtiden och vill arbeta för ett företag som sätter värderingar högt på agendan, oavsett om det gäller hälsa och säkerhet, eller hållbarhet och affärsnytta
     

Vad vi erbjuder 
Hos oss blir du en del i vår mångfaldsfrämjande arbetskultur som hjälper dig att utforska nya perspektiv och att utvecklas professionellt. Du kommer att tillsammans med dina kollegor bidra till en mer hållbar värld, eftersom vi tror att allt som görs av fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon. För att hålla dig säker på arbetet stöttar vi ditt fysiska och psykiska välbefinnande. 
 
Hur kan du ansöka till denna tjänst? 
Du kan endast skicka in din ansökan till oss via vårt rekryteringssystem. Då vi går igenom ansökningar löpande hoppas vi höra ifrån dig så snart som möjligt, men senast 11 december.  
 
Beroende av tjänst kan det hända att vi bjuder in dig till vårt videointervjuverktyg och/eller ber dig göra tester. Vår rekryteringsprocess kan också innefatta andra aktiviteter inför anställning, såsom bakgrundkontroll, referenstagning och hälsotest såväl som drogtest. Om du vill veta mer om vår rekryteringsprocess, besök vår karriärsida https://www.storaenso.com/en/careers/applying-for-a-job
 
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen, tveka inte att höra av dig till vår Rekryteringsspecialist Linda Andersson på tel. 073 – 845 41 49 eller mejl: linda [dot] andersson [at] storaenso [dot] com.  Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chef Intraprenad Mats Ericsson på tel. 070 – 378 26 01 eller mejl: mats [dot] ericsson [at] storaenso [dot] com

Kom och jobba i The renewable materials company! 
 
Stora Enso är del i den globala bioekonomin och en ledande leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper, samt en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vi har cirka 22 000 medarbetare. 
 
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder. 

Publicerad: