Bränslelogistiker

Växjö Energi AB
Jobbfunktion: Bränslelogistiker
Ort: Kronobergs län, Växjö
Publicerat: 2024-07-09
Sista ansökningsdatum: 2024-08-25
Ansök här
Växjö Energi AB Kronobergs län, Växjö
Dela

Om arbetsplatsen

Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en kommunikativ och driven problemlösare. Som bränslelogistiker har du det operativa ansvaret för affärsområdets bränsleförsörjning av fasta biobränslen och biooljor på våra produktionsanläggningar för fjärrvärme, fjärrkyla och el. I denna dynamiska roll kommer du att spela en avgörande roll i att optimera och effektivisera vår bränsleleveranskedja.

I din roll har du operativt ansvar för hanteringen på bränsleplanen och genom operativ styrning kommer du att driva och följa upp den dagliga bränslehanteringen. Du kommer även arbeta med att utveckla verksamheten för effektivare styrning mot överenskomna mål. Det kan handla om att utveckla såväl bränsle som arbetsrutiner vilket kan innebära nya utmaningar för organisationen att hantera. Det är också din uppgift att ta fram strategier för en optimal lagerhållning av bränsle samt att följa upp levererade bränslevolymer och ekonomi.

Du kommer att delta i kraftverksorganisationens operativa styrgrupp samt leda, motivera och stötta inhyrd personal inom ansvarsområdet. Det kommer även ingå en hel del kontakt med bränsleleverantörer, bränsletransportörer, avtalspartners samt myndigheter för nödvändig inrapportering av data samt hela driftorganisationen på vårt kraftvärmeverk Sandviksverket och våra närvärmeanläggningar. På Växjö Energi ansvarar vi alla för att främja ständig förbättring för arbetsmiljö och miljö.

Hos oss får du vara delaktig i spännande projekt för framtiden. Det handlar om förnybar energi, smart teknik och energieffektiva lösningar för både hushåll och företag. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en annorlunda, mer hållbar framtid.

Hyltebruk Växjö Energi. Foto: Jonas Ljungdahl

Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har en universitets- eller högskoleexamen med teknisk, ekonomisk, logistisk eller skoglig inriktning alternativt motsvarande praktisk erfarenhet. Har du erfarenhet av biobränsle, logistik eller operativt ledarskap är det meriterande.

Du är analytisk och planerande, tycker om att samarbeta med andra och bygger goda relationer, leder och motiverar på ett naturligt sätt. I den här rollen är det viktigt att vara strukturerad, och även om du trivs med att arbeta med andra så krävs det att man är självständig och trygg i sig själv och sin roll.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kan en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Vi ser gärna att du har intresse för förnybar energi, samhällsplanering och hållbarhetsfrågor.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Omfattning : Heltid
Tillträde : Enligt överenskommelse
Varaktighet : Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-25 23:59
Referensnummer : VEAB 17/24

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Henrik Larsson
Sektionschef, semester t.o.m. 240811
Telefon 0470-73 43 10
E-postadress henrik.larsson@veab.se

Malin Lundmark
Personalutvecklare, semester 240722-240818
Telefon 0470-77 51 04
E-postadress malin.lundmark@veab.se

Facklig företrädare

Facklig företrädare för Vision, Akademikerna, Seko, Sveriges ingenjörer eller Ledarna nås via Växjö Energis kundtjänst

Telefon 0470-70 33 33

Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!
Läs mer : Hemsida

Om företaget

Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Prenumerera på lediga SkogsJobb

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev med lediga jobb direkt till din e-post
Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb