Bli vår nya Affärschef

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Har du erfarenheter av trävaror, logistik och internationella affärer? Tror du på att sätta kundens behov i centrum och att på så sätt utveckla långsiktigt lönsamma affärer? Är du nyfiken och erfaren på att skapa de bästa förutsättningar för medarbetarna att prestera sitt bästa? Då kan det här vara jobbet för dig.

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.


Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
Vi söker nu en erfaren och driven ledare för affärsavdelningen som vill vara med och utveckla vår affär och organisation mot branschens högsta lönsamhet. Som affärschef hos oss jobbar du med ena foten i den lokala affärsavdelningen och den andra i den centrala marknadsorganisationen. Du är bryggan mellan kunderna och produktionsenheten där din uppgift och ditt yttersta ansvar är att sätta strukturer och affärer som skapar högsta möjliga lönsamhet.

I rollen som affärschef är du tillsammans med ditt team, ansvarig för intäkterna vid Rundviks sågverk, vilket innefattar ca 600 miljoner årligen. Affärschefen leder det värdeskapande arbetet med att väga samman olika faktorer i syfte att finna de långsiktigt bästa affärerna i linje med SCA Woods övergripande strategi.

En av de centrala arbetsuppgifterna är att utveckla Rundviks affärer så att högsta möjliga intäkt, volymsutbyte och produktivitet uppnås samtidigt. Input till de modeller som används för affärsoptimering tas till stor del fram av dig och dina medarbetare inom SCA Rundvik. I affärsavdelningens ansvar ingår även produktionsplanering, leveransadministration och utlastningsavdelningen. Det engagerade teamet på affärsavdelningen arbetar nära säljdistrikten och slutkunderna. En viktig del av ditt arbete är att skapa en grundlig förståelse för kundernas verksamhet och behov genom att underhålla och skapa relationer på flera nivåer.

Som affärschef ingår du i sågverkets ledningsgrupp samt har personalansvar och budgetansvar. I ledningsgruppen förväntas du bidra i utvecklingen av dig själv och andra chefer men även vara delaktiga i att staka ut den strategi som verksamheten ska följa. Arbetet i ledningsgruppen ska stötta vår snabba förändringsresa och skapa förutsättningar för att vi som helhet ska lyckas med våra utmaningar. 

Vem är du?
För att lyckas i denna roll tror vi att du har en passion för att göra affärer, har erfarenheter från trävarubranschen samt att du vill utveckla din ledarskapsförmåga. Vi ser gärna att du som söker är en engagerad och resultatorienterad person som gillar att driva arbete framåt inom ditt ansvarsområde. Din vilja att försöka förstå kunder, medarbetare och processer speglar din kommunikativa och analyserande förmåga.

Vi ser framför oss att du är serviceinriktad och genuint nyfiken på att lära dig mer. Du kan snabbt flytta dig från att vara detaljfokuserad till att se helhetsperspektivet. Vi värdesätter att du tänker logiskt och har förmågan att se runt hörnet. Där andra ser hinder, ser du möjligheter.

Har du erfarenheter av trävarubranschen, förslagsvis inom områdena: försäljning, trävaruhandel, värdeoptimering, kvalitetsarbete, kundservice, produktionsplanering och logistik ser vi det som meriterande.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?
Rundvik är ett av våra fem sågverk i Sverige och nu söker vi dig som vill vara med och utveckla affärsavdelningen i Rundvik vidare. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Stationeringsort är Rundvik.

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten:
Johan Tännfäldt, Sågverkschef, 073 – 815 99 80, johan [dot] tannfaldt [at] sca [dot] com

För ytterligare information om rekryteringsprocessen:
Pernilla Melander, HR-specialist rekrytering, 060-19 33 71, pernilla [dot] melander [at] sca [dot] com

Fackliga företrädare:

Mikael Holmberg, Unionen, 0930-462 24

Peter Jonsson, GS, 070- 377 69 81

Sista ansökningsdag: 2021-01-18

Gör din ansökan via denna länk


Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

 

Publicerad: