Utgånget

Biobränsleledare till Hälsingland och Härjedalen

Mellanskog
Jobbfunktion: Biobränsleledare
Ort: Hälsingland eller Härjedalen
Publicerat: 2024-04-23
Sista ansökningsdatum: 2024-05-12
Utgånget
Mellanskog Hälsingland eller Härjedalen
Dela


Om tjänsten

Vill du vara en del av ett dynamiskt team som ansvarar för bränsleflödet i Hälsingland och Härjedalen i verksamhetsområde Norr? Då hoppas vi att du vill söka tjänsten som biobränsleledare. Hos oss får du tillsammans med dina kollegor kombinera ditt skogliga engagemang och kompetens med ditt genuina intresse för människor och det privata skogsbruket.

Som biobränsleledare kommer du att leda produktionen av bränsle enligt vår processbeskrivning Producera skogsråvara. I rollen ingår att bistå organisationen i frågor om produktion av bränsle i syfte att skapa högsta möjliga värde för medlemmar och industrikunder. I arbetet ingår även att verka för jämn produktion enligt planer, god kvalitet av utfört arbete samt kostnadseffektiva avtal.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer vara produktionsplanering, entreprenörskontakter, prisförhandlingar, kvalitetsuppföljningar, hantering av entreprenörsfakturor samt uppföljning av leveranser/kvoter. Du kommer även att ansvara för att säkerställa resursbalans och kvalitet. I samarbete med områdeschef, skoglig rådgivare och leveransledare ansvarar du även för att driva och planera flödet avseende bränsle.

Är det dig vi söker? 

För att lyckas i rollen ser vi att du har skoglig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. Tjänsten kräver B-körkort liksom goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som skrift. Har du arbetat i en liknande roll eller har annan praktisk skoglig arbetslivserfarenhet sedan tidigare är det meriterande.

Då bränsle är ett sortiment där lönsamheten bygger på ett ständigt arbete med att optimera effektiviteten kring bränslehanteringen ser vi att du gillar att arbeta med att planera och optimera flöden, är strukturerad samt har en god analytisk förmåga. Du är även kommunikativ och har en god samarbetsförmåga, vilket du kommer att ha stor användning av då du jobbar nära produktionsledare drivning, våra leveransledare samt har mycket kontakter externt.

I den här tjänsten får du även vara med och utveckla verksamheten och driva arbetet framåt med vår ambition att växa på bränslesidan inom verksamhetsområde Norr. Därför tror vi att du som är utvecklingsorienterad skulle trivas i rollen.

Övrigt 

Tjänsten är placerad på något av våra kontor i Hälsingland eller Härjedalen och vi erbjuder möjligheten att jobba hemifrån några dagar i veckan. Tjänsten kräver även en hel del resor inom vårt verksamhetsområde.

På Mellanskog är vi välkomnande, inkluderande och förstår att olikheter berikar oss. Vi bryr oss om och behandlar varandra med respekt. För oss är det därför viktigt att fokusera på jämställdhet och att erbjuda en hållbar och flexibel arbetsmiljö. Vårt arbete har en verklig mening och det vi gör ligger oss varmt om hjärtat. Här finns ett högt engagemang, många idéer och en stark vilja att hela tiden bli bättre. Vi lyckas tillsammans.

Sista ansökningsdag är 2024-05-12.

Kontakt

Agneta Johansson, Logistikchef, tel: 010-482 80 48, agneta.johansson@mellanskog.se.
Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Sara Persson, HR-partner, sara.persson@mellanskog.se.

Fackliga kontaktpersoner: 

Magnus Sääf, facklig företrädare Naturvetarna. Tel. 010-482 81 55. 
Anders Englund, facklig företrädare Ledarna. Tel.010-482 83 85.
Emelie Källemyr, facklig företrädare Unionen. Tel. 010-482 80 23. 

Utgånget

Om företaget

Mellanskog är mer än bara en skogsägarförening; vi är en gemenskap som drivs av över 28 000 privata skogsägare i Mellansverige. Vårt mål? Att varje medlem ska kunna äga och sköta sin skog på ett fritt, lönsamt och hållbart sätt – både idag och för framtida generationer. I takt med att Sverige rör sig mot en grönare framtid spelar våra skogar en central roll. Vi tar hand om skogen tillsammans.

Prenumerera på lediga SkogsJobb

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev med lediga jobb direkt till din e-post
Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Lena fick Artdatabankens pris
SkogsJobb