Utgånget

Virkesekonom till Billerud Wood Supply

Billerud
Jobbfunktion: Virkesekonom
Ort: Frövi Gävle Grums Karlsborg Skärblacka
Publicerat: 2024-03-25
Sista ansökningsdatum: 2024-04-07
Utgånget
Billerud Frövi Gävle Grums Karlsborg Skärblacka
Dela

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

Vi söker nu en virkesekonom med möjlighet till placering i Gävle, Skärblacka, Grums, Frövi eller Karlsborg (Kalix). 

Hos Billerud Wood Supply arbetar vi från flera olika platser i landet. Vi främjar nära samarbete och en öppen dialog mellan virkesekonomer och andra avdelningar. Arbetet är flexibelt och varierande med goda möjligheter till personlig utveckling. Teamet arbetar både med fältköp och centrala affärer. 
Som virkesekonom blir du en del av ett team som hanterar stora värdeflöden kopplade till våra virkes- och biobränsleaffärer. Dina arbetsuppgifter inkluderar hantering av leverantörs- och kundfakturor samt att stötta kollegor på avdelningen vid prislistaframtagning och uppföljning av utfallet. 

Varför oss? 
 • Möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid hos en arbetsgivare som tar en proaktiv ledning i omställningen till ett cirkulärt samhälle. 
 • Möjlighet att få vara en del av ett team av välkomnande och engagerade medarbetare i en tillåtande atmosfär där vi värderar varandras olikheter. 
 • Förmånliga anställningsvillkor som bland annat tjänstepension, gruppförsäkring, friskvårdsbidrag, prestationsbaserad bonus, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling.  
 • Möjlighet till hybridarbete två dagar i veckan. 
Kvalifikationer
 • Högskole-/Universitetsutbildning inom ekonomi och/eller skog, alternativt motsvarande erfarenhet. 
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska. 

Det är meriterande, men inget krav, om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom skogsbranschen samt är bekant med VIOL 2/VIOL 3.

Är du erfaren virkesekonom och söker en senior tjänst? Kolla då in vår annons för Senior virkesekonom.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är lösningsfokuserad med förmågan att dra egna slutsatser och hitta nya vägar fram i ditt arbete. Du är kommunikativ och tycker om att diskutera och dela med dig av sina kunskaper till dina kollegor. Vi som jobbar på Wood Supply tycker om och trivs i skogen och hoppas att du som söker delar detta med oss.

Våra värderingar är centrala i vår verksamhet och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Ulrika Seedoff, Manager Forest Economics, på ulrika.seedoff@billerud.com eller 070 274 97 10.

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast den 7e april. Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Rekryteringsprocessen 

 • Rekryteringstester – för objektiva beslut kring personliga egenskaper och problemlösningsförmåga 
 • Första intervju med rekryterande chef 
 • Referenser 
 • Bakgrundskontroll, alkohol- & drogtest – ja, vi sätter säkerheten först! 
 • Avtalsskrivning 
 • Välkommen till Billerud! 
Utgånget

Om företaget

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Prenumerera på lediga SkogsJobb

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev med lediga jobb direkt till din e-post
Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Lena fick Artdatabankens pris
SkogsJobb