Bergkvist Siljan Skog söker virkesköpare till Alfta

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser


Är du vår nya virkesköpare?

Gillar du att bygga relationer och göra affärer?

Vill du jobba i en miljö där du delar din arbetstid mellan kontor och skog?

Har du ekonomiskt sinne och är nyfiken på ny teknik?

Bergkvist Siljan Skog söker nu virkesköpare till vårt kontor i Alfta. Vi söker dig med skoglig utbildning/erfarenhet som trivs med att jobba i team men ändå är självständig. För att hela tiden utvecklas är det viktigt för oss som företag att få ta del av dina tidigare erfarenheter, samtidigt erbjuder vi dig ett jobb i ett företag med stora utvecklingsmöjligheter.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som virkesköpare är din främsta uppgift att köpa in virke av skogsägare. Du kommer att fortsätta jobba med skogsägare vi redan har relation med men även proaktivt hitta och bygga relationer med nya skogsägare. Eftersom skogen är en stor sak i många av skogsägarnas liv är det viktigt att de kan känna trygghet och tillit i dig som virkesköpare.

Du kommer att hjälpa skogsägarna med råd och förslag om vad de ska göra med sin skog. Ibland är skogsägaren själv inte insatt i vad som behöver göras och när. Därför kommer du att jobba med strategisk och proaktiv försäljning genom att kontakta skogsägare (ofta kalla samtal), identifiera behov och bjuda in till samtal för konsultation. Ofta sker möten tillsammans med skogsägaren ute vid dess fastighet. Du presenterar sedan förslag på åtgärder som tex röjning, gallring, slutavverkning och upprättar därefter ett affärsförslag på detta. Efter att du och skogsägaren är överens kommer du att upprätta köpeavtal, kontakta berörda myndigheter samt dina kollegor inom Bergkvist Siljan som ska utföra åtgärden eller åtgärderna. Det är du som administrerar och följer upp affären både mot skogsägaren och internt. 

Din profil

Eftersom vi inom Bergkvist Siljan jobbar i team så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska klara av både teori och praktik och vara en god användare av digitala verktyg då de nyttjas som arbetsverktyg och för all dokumentation.

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har ett genuint intresse för skog. Saknar du relevant utbildning kan du på annat sätt erhållit motsvarande erfarenhet. Det är dock meriterande med någon form av skoglig utbildning. Du är en nyfiken relationsbyggare som tar initiativ till att etablera nya kontakter fysiskt och via andra kanaler. Under dina tidigare roller är det meriterande att du jobbat med försäljning där du haft ekonomiska och administrativa ansvaret för dina  affärer. Meriterande om du har någon form av skoglig utbildning.

Krav för tjänsten är att du har B-körkort, genomförd gymnasial utbildning eller motsvarande samt ett genuint intresse för människor och skog. 

Då vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten.

Placeringsort: Alfta 

Sista ansökningsdag: 15 februari 2022

 

Om Bergkvist Siljan 

Bergkvist Siljan är ett företag med gamla anor som bidrar till många lokala jobb och därmed en levande landsbygd. Vi är en lokal aktör som är väl förankrad i bygden och vi står för långsiktighet och trygghet både för små och stora råvaruleverantörer.
Vi sätter hållbarheten i centrum och vi skapar god ekonomi genom de stora exportintäkterna som industrin genererar. Våra färdiga produkter sprids över världen med fokus på Norden, Asien, Europa och Nordafrika och vår omsättning är cirka 2,3 miljarder kronor.

Totalt har koncernen cirka 300 anställda. Enkelt kan verksamheten beskrivas i tre delar;

• våra industrier i Insjön, Blyberg och Mora

• vårt skogsbolag med kontor på flertalet platser i Dalarna, Hälsingland och Gästrikland

• Gemensamma funktioner, såsom ekonomi, marknad, HR och logistik

I kombination med höga ambitioner och högt i tak skapar vi ett bra team. Hos oss bryr vi oss om varandra, där säkerhet och arbetsmiljö är en viktig del av din arbetsdag.

Vill du veta mer om denna tjänst ta kontakt med någon av nedanstående.

Kontaktpersoner

Tomas Turpers
Affärschef Nord
070-276 60 88
tomas [dot] turpers [at] bergkvistsiljan [dot] com

Christina Gunroth Olsson
HR Chef
christina [dot] gunrotholsson [at] bergkvistsiljan [dot] com

Publicerad: