Arrendeförvaltare jordbruk

Bild för johnny Written by johnny On the

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att leda jordbruksarrendeförvaltningen, tex avseende avtalshandläggning, förhandling, projektledning och försvarsanpassning. Du kommer att ha budget- och ekonomiansvar för de arrendeprojekt som delegerats samt utgöra stöd i domänförvaltningen. I rollen ingår att vara specialiststöd inom området till avdelningen. Du kommer hantera en del administration, t.ex. remiss- och utredningsarbete samt arkiv- och dokumenthantering. Geografiska ansvarsområdet omfattar hela landet. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har agrar högskole-/universitetsexamen, exempelvis lantmästare eller agronom. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom området. Du har god miljö- och naturvårdskunskap samt god kunskap i planeringssystem och GIS. Du har god kunskap om skogs/domänprocessen, t.ex. Jordabalken och tillhörande lagstiftning. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av arrendeförvaltarrollen samt av projektledning inom området. Det är även meriterande med kunskap om totalförsvarets verksamhet. Vidare är det meriterande med röj- och motorsågskörkort, agrara kompetensbevis samt kunskap inom fiske- och jakträttsområdet.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande och flexibel. Du är självgående, stabil och med en god kommunikation- och samarbetsförmåga. Du har också en vilja att utvecklas och anpassar dig lätt till nya förutsättningar samt skapar förtroendefulla relationer. Arbetet kräver hög grad av självständighet samt förmåga till prioritering och beslutsfattande.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställningens placeringsort är på något av myndighetens tjänsteställen inom Svealand eller Götaland efter överenskommelse. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Fortifikationsverket är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta domänchef Rigo Derler, tfn 010-44 44 129 eller HR-specialist Roger Thörnstrand, tfn 010 44 44 512.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-12-10. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ort: Svealand eller Götaland, Södermanlands län

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Läs mer om arrendeförvaltare jordbruk

 

Publicerad: