Är du en våra affärsdrivna Virkeschefer?

Bild för johnny Written by johnny On the
OBS! Denna tjänst går inte längre att söka. Här är våra aktuella platsannonser


Job description

För den här rollen söker vi dig som trivs i arbetsroll med stor inflytande och ansvar. Rollen som en av våra virkeschefer för våra centrala råvaruinköp innebär ett stort affärsmässigt ansvar. Vi letar nu efter dig som vill arbeta relationsbyggande framåt med våra kunder.

I denna roll blir du en viktig del inom BillerudKorsnäs centrala funktion för virkesanskaffning, med affärsansvaret för våra inköp av massaved, sågverksflis och biobränsle på den nationella och internationella marknaden. Dina arbetsuppgifter blir främst att arbeta aktivt med nya och befintliga affärsrelationer där målet är långsiktighet och trygghet. Du anpassar själv varje affärsupplägg i nära samarbete med dina medarbetare inom Wood Supply, där du är företagets representant för både interna och externa samarbetspartners.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande affärskontakter med råvaruleverantörer.
  • Utveckla och genomföra inköpsstrategier för varje leverantörskategori.
  • Ansvara för förhandlingar, och agera förhandlingsstöd till övriga affärsansvariga inom Wood Supply.
  • Analysera och utvärdera aktuella och framtida affärsupplägg.
  • Upprätta inköpsbudget, prognos och kontinuerlig uppföljning för ditt ansvarsområde
  • Initiera bytesaffärer kopplade till inköpen (timmerförsäljning alternativt byte av massaved & C-flis)
  • Driva leverantörsutveckling och föra affärsdialog gällande kvalitet-, hållbarhet- och certifieringsfrågor.

Placeringsort vid något av våra kontor i Sverige efter överenskommelse.

Wood Supply är en avdelning inom BillerudKorsnäs med huvuduppgift att försörja de svenska produktionsanläggningarna med massaved, flis och biobränsle. BillerudKorsnäs är Sveriges största förbrukare av fiberråvara och råvaran anskaffas från många olika källor. Vi köper en stor del av råvaran via centrala inköp och från privata skogsägare men anskaffar även råvara via importkällor till våra industrier. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med hållbart skogsbruk. Inom Wood Supply är vi cirka 170 anställda och nu söker vi dig som vill och kan ta dig an en av våra nyckelbefattningar i vår virkesavdelning, i rollen som Senior Manager Wood Sourcing.

Qualifications

Vi tror att mångfald i våra arbetsgrupper tillsammans med en inkluderande arbetsmiljö berikar vår verksamhet och stärker prestation och engagemang. Vi ser positivt på kandidater med olika bakgrund och erfarenhet från andra branscher än vår. Det viktigaste för rollen är din förmåga att göra goda affärer med nöjda leverantörer i fokus.  Vi söker dig med flerårig erfarenhet av inköp. Meriterande är tidigare förhandlingsvana och utveckling av större leverantörssamarbeten inom den tillverkande industrin.

Den här kunskapen har du förvärvat genom relevant utbildning, gärna på högskolenivå, alternativt motsvarande kompetens på annat sätt som vi är väldigt intresserad av att få veta mer om.

Goda språkkunskaper i engelska är ett krav då tjänsten innebär internationella affärskontakter.

Personal qualities

Rollen innebär ett stort affärsmässigt ansvar för våra inköp och vi letar efter dig som har förmågan att arbeta strukturerat och relationsbyggande framåt med våra kunder. Vi värdesätter därav en lyhörd och pålitlig kommunikation.

Du arbetar för att främja ett förtroendefullt klimat för ett samarbete och samverkan internt och externt, med goda relationer med hög kundnöjdhet i fokus. Som person är du analytisk och har förmågan att driva, planera och strukturera ditt arbete för bästa möjliga lösning.

Contact

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system, men om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Simon Nilsson, Vice President Wood Department Wood Supply på simon [dot] nilsson [at] billerudkorsnas [dot] com eller +4670-795 11 47.

Application information

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 26 juni 2022. Vi tar sikte på att starta våra intervjuer i början av juli 2022.

WHAT IF you could go to work and help create a sustainable future? As a leading supplier of renewable packaging materials and solutions it is our way of challenging ourselves, our customers and all kinds of conventional packaging to promote a sustainable future. Safety is our first priority and we have an informal and improvement-focused corporate culture that encourages every employee to put the customer first, dare to innovate, lead the change and take care of each other. BillerudKorsnäs is an international company with local roots, and with strong focus on growth and development. Do you want to grow together with us and challenge conventional packaging for a sustainable future?

 

Publicerad: