På väg

Nu har vi plockat in På Väg från tidningen till webben. Se vilka branschkollegor som bytt jobb eller befattning. Eller fått skogliga utmärkelser. 

Har du bytt jobb?
­Har du börjat på en ny arbetsplats? Eller rekryterat nytt folk? Tagit examen? Fått en utmärkelse? Berätta för SKOGEN – och resten av världen! Berätta för SKOGENs läsare! Mejla text och bild till pavag [at] skogen [dot] se 

Sök ditt nya skogsjobb
Merläsning, SKOGEN-artiklar om skogsjobb 

 • Nils Persson

  Nils Persson är nyanställd på LRF konsult, kontoret i Bollnäs och kommer arbeta som skogsekonom med skoglig och skogsekonomisk rådgivning samt fastighetsvärdering i Bollnäs och Edsbyn. Han är skogsmästare och kommer närmaste från en tjänst som virkesmätare hos VMF Qbera.

 • Mattias Eising

  Mattias Eising har börjat som skogsekonom på LRF konsult i Östersund. Han ska främst arbeta med fastighets­värdering, skogsbruksplaner och rådgivning. Han kommer närmast från Svefa, där han har arbetat som auktoriserad lantbruksvärderare inom affärsområdet jord och skog.

 • Lina Lönnroth

  Lina Lönnroth har börjat på LRF konsult, kontoret i Sunne, där hon arbetar med löpande redovisning, bokslut och deklaration samt värdering av skogsfastigheter. Lina är skogsmästare.

 • Pascal Réty

  Pascal Réty börjar som Logsets försäljnings- och marknads­föringsdirektör med ansvar för Nord- och Sydamerika, Asien och Oceanien. Han har tidigare haft andra uppgifter inom företaget och ingår också i ledningsgruppen.

 • Mikko Laurila

  Mikko Laurila har utsetts till försäljnings- och marknads­föringsdirektör på Logset med ansvar för Europa och Ryssland. Han ingår också i ledningsgruppen. Mikko har lång erfarenhet av skogsmaskinsbranschen och har tidigare arbetat med försäljning och marknadsföring på bland annat Ponsse och Ecolog.

 • Ivar Vatne

  Ivar Vatne blir ny ekonomidirektör på Billerud Korsnäs senast den 1 juni och tar därmed plats i koncernledningen. Han har mer än 16 års erfarenhet av olika roller inom finans på bland annat Procter & Gamble, Fiskars och Arla, senast som finansdirektör på Arla i Stor­britannien. Ivar har en civilekonomexamen från Norges handelshögskola och en examen i filosofi från Tromsø universitet.

   

 • Adam Everås

  Adam Everås är ny virkesinköpare på Sydved, distrikt Hylte, sedan september. Han var tidigare virkesköpare på Maa såg.

 • Erik Petré

  Erik Petré blir förbundsordförande för Naturvetarna under åren 2019 till och med 2021. Han är i dag vd på Häradskog och har också varit konsult i eget bolag och haft ledande befattningar på Forbo parkettfabrik. Erik har också varit ordförande i Skogsakademikerna, ett mindre förbund som gick upp i Naturvetarna 2009.

 • Daniel Lindberg

  Daniel Lindberg är ny skogsförvaltare på Fortifikationsverket i Mälardalen med stationering i Strängnäs. Han är skogsmästare och var tidigare virkesköpare på Holmen. Daniel ersätter Göran Knutsson som går i pension i mars.

   

 • Fredrick Lundqvist

  Fredrick Lundqvist är ny distriktschef på Skogsstyrelsen i Västernorrland med placering i Sundsvall. Han har varit ställföreträdande distriktschef sedan 2007 och har lång och bred erfarenhet av myndighetsarbete från såväl myndighetsuppgifter som uppdragsverksamhet och arbetsmarknad. Fredrick efterträder Vanja Strand.

 • Peter Karlsson

  Peter Karlsson blir ny finansdirektör (cfo) på Södra när Anna Belfrage slutar den 31 maj. Han har varit så kallad business controller för Södra-koncernen, tillförordnad finansdirektör och verksam i Södra Wood och har innan han kom till Södra bland annat arbetat på Ikea. Peter Karlsson kommer att ingå i koncernledningen.