På väg

Här hittar du Tidningen SKOGENs populära "På Väg". Se vilka branschkollegor som bytt jobb eller befattning. Eller vem som fått skogliga utmärkelser. 

Har du bytt jobb?
­Har du börjat på en ny arbetsplats? Eller rekryterat nytt folk? Tagit examen? Fått en utmärkelse? Berätta för SKOGEN – och resten av världen! Berätta för SKOGENs läsare! Mejla text och bild till pavag [at] skogen [dot] se 

Sök ditt nya skogsjobb
Merläsning, SKOGEN-artiklar om skogsjobb 

 • Anders Hallgren

  Anders Hallgren är ny affärsområdeschef på Unite Logistics inom VSV/Unite. Han har lång erfarenhet av godstransporter och har senast varit platschef på Börje Jönsson åkeri i Karlstad.

 • Jesper Söder

  Jesper Söder är ny vd för skogslogistik­företaget VSV/Unite. Han har bakgrund inom Schenker, senast som ansvarig för DB Schenkers fältförsäljning i Sverige, Danmark och Island. Han tillträder den 10 augusti. 

 • Aline Kärrbäck

  Aline Kärrbäck är ny projektledare på Skogstekniska klustret och ska bland annat arbeta med projektet Företagsdriven skogsinnovation och kommunikation. Hon har studerat samhällsplanering och miljökommunikation och bland annat arbetat i EU i Bryssel och för Region Kronoberg.

 • Christian Nielsen

  Christian Nielsen är ny marknadsanalytiker för trävaror på Skogsindustrierna. Han ska arbeta med omvärldsbevakning och analys av trävarumarknaden för organisationens medlemsföretag. Christian har tidigare arbetat på Pöyry Management Consulting (numera Afry) med internationell marknadsanalys.

 • Henrik Sjölund

  Henrik Sjölund är ny ordförande för branschorganisationen Skogsindustrierna. Det är ett roterande uppdrag som vd:ar för bransch­företagen turas om att inneha under två år var. Henrik är vd och koncernchef för Holmen.

 • Elisabeth Lindgren

  Elisabeth Lindgren tillträder som ny försäljnings- och medlemsutvecklingschef på LRF i höst och kommer även att ingå i LRFs ledningsgrupp. Hon kommer närmast från jobbet som kommunikationsdirektör på Luftfartsverket.

 • Daniel Johansson

  Daniel Johansson är ny säljare på Komatsu i västra Götaland och blir även områdesansvarig för delar av Dalsland, Bohuslän och Västergötland. Han har gedigen erfarenhet av att jobba med skogsmaskiner, inte minst genom Örs Maskinservice i Mellerud som han drivit tillsammans med sin far fram till nu.

 • Jens Bengtsson

  Jens Bengtsson är ny vd för Komatsu Forest AB. Jens har arbetat i företaget i elva år och har senast varit både ekonomichef och operativ chef. Han efterträder Mitsuru Ueno som får en ny position på skogsdivisionen inom det japanska moderbolaget Komatsu Ltd. Jens är den svenska vd:n för Komatsu i Sverige.

 • Jenny Book

  Jenny Book tar över ansvaret för John Deeres kommunikation när Dieter Reinisch går i pension efter många år på företaget. Hon har arbetat inom företaget fyra år som marknadskoordinator och tidigare haft liknande uppdrag på bland annat Mityutoyo och Atlas Copco. 

 • Markus Pettersson

  Markus Pettersson är ny säljare på Eco Log för Sverige syd. Han har tidigare varit maskininstruktör på förtaget.

 • Dan Ingemarsson

  Dan Ingemarsson är ny försäljningsansvarig på Eco Log för den svenska marknaden. Han var tidigare försäljare i företagets distrikt syd.

 • Gert Wingårdh

  UTMÄRKELSE. Gert Wingårdh har fått Martinsons pris Årets träfluga. Han är arkitekt och har enligt juryn ”under många år spelat en betydelsefull roll för trä­byggandets utveckling i Sverige”. Priset in­stiftades 2017 och delas årligen ut till en person eller ett mindre företag som bidragit till att utveckla branschen. Priset är förutom en träfluga 10 000 kronor som i pristagarens namn skänks till Hjältarnas hus i Umeå, ett tillfälligt hem för familjer med långvarigt sjuka barn.

   

 • Ola Lassmo

  Ola Lassmo har tillträtt som skogschef på Gällö skog. Det är en nyinrättad tjänst i företagets ­strävan att förstärka skogsorganisationen för att i förlängningen öka produktionen i sågverket. Ola har senast varit regionchef på Komatsu och bland annat ­produktionschef på Norrskog och marknadschef på Allskog i Norge.

 • Alarik Sandrup

  Alarik Sandrup är ny ordförande för Svebio, branschföreningen för företag inom bioenergi, bland annat från skogsråvara. Han sitter i Svebios styrelse sedan 2008 och är till vardags näringspolitisk chef på Lantmännen.

 • Elisabeth Wetterlund

  Elisabeth Wetterlund, forskare vid Luleå tekniska universitet har utsetts till vice föreståndare för Bio 4 Energy, som arbetar med bioenergi från skogsråvara. I detta forskningssamarbete deltar Umeå universitet, SLU i Umeå och Luleå tekniska universitet samt representanter för industrin.

   

Sidor