På väg – Skogskarriär

Här hittar du Tidningen SKOGENs populära "På Väg". Se vilka branschkollegor som bytt jobb eller befattning. Eller vem som fått skogliga utmärkelser.  

LÅT VÄRLDEN VETA 
­Berätta för hela skogsvärlden om era senaste rekryteringar! Eller om ditt nya jobb! Eller kanske en utmärkelse? 

När rekryteringen är klar vill du förstås berätta om era nya kollegor för Skogssverige och hela världen – via tidningen SKOGENs På väg-sidor! De är alltid vällästa, både på webb och i print, och allt du behöver göra är att skicka ett mejl till pavag [at] skogen [dot] se 
Skriv några rader om ditt eller den nyanställdas nya uppgifter, bakgrund, eventuellt utbildning, förra jobb o dyl. Bifoga gärna ett någorlunda högupplöst foto.
Medverkan är gratis

Sök ditt nya skogsjobb
Merläsning, SKOGEN-artiklar om skogsjobb 

 • Utmärkelse

  CLAS FRIES är 2020 års mottagare av Mera Skogs utmärkelse Skogens Oskar "för sitt engagerade arbete där han med stort kunnande och en alltid ödmjuk och hjälpsam inställning sett till att göra svensk skogsskötselkunskap tillgänglig för skogsvänner i Västerbotten och hela landet". Han är jägmästare och arbetar som skogsskötselspecialist på Skogsstyrelsen i Umeå. Han har tidigare också varit forskare och lärare på SLU och varit redaktör för Skogsskötselserien.

 • Sveaskog

  TOMMY EK har börjat som naturvårdsstrateg och ska vara med och vidareutveckla bolagets arbete med att nå ett hållbart skogsbruk och klimatanpassa skogen. Tommy är biolog och kommer närmast från Naturvårdsverket och en tjänst som naturvårdshandläggare där. Han har tidigare bland annat jobbat på Skogsstyrelsen och länsstyrelsen i Östergötland och varit sekreterare i skogsutredningen.

 • Skogssällskapet

  JONAS SAMUELSSON är ny skogsförvaltare i Jönköping. Han är jägmästare och kommer närmast från en anställning på Svefa, där han har arbetat som värderingskonsult inom skogs- och lantbruk.

 • Skogssällskapet

  SEBASTIAN HELGEE är ny produktions- och virkesansvarig med placering i Vimmerby. Sebastian är jägmästare och kommer närmast från en anställning på Södra, där han har arbetat som transportledare, logistiker och inspektor.

 • Skogssällskapet

  EMELIE KLASSON är ny virkeslogistiker på Skogssällskapets huvudkontor i Göteborg. Tjänsten är en nysatsning för att ytterligare effektivisera och utveckla Skogssällskapets virkesaffärer. Hon har studerat logistik och har de senaste tio åren arbetat på Schenkers huvudkontor i Göteborg med projektledning och förbättringsarbeten inom logistikområdet.

 • Skogssällskapet

  TOMAS AXELSSON blir i oktober Skogssällskapets nya skogsförvaltare i Halland, placerad på Skogssällskapets kontor i Ullared. Tomas är jägmästare i grunden och kommer närmast från konsultföretaget Greensway, där han har jobbat som ekologikonsult.

 • John Deere

  VICTORIA ARNESEN blir ny platschef på serviceanläggningen i Matfors utanför Sundsvall. Niklas Sjödin blir servicemekaniker. John Deere tar över anläggningen av företaget Skog och Vind som har drivits av Christer Tallmarker och Kenneth Söderberg som nu går i pension.

 • HSP Gripen

  MAGNUS FAXBRINK tillträdde i somras en nyinrättad tjänst som fabrikschef med ansvar för produktion, anläggning, personal och kvalitet. Han har enligt företaget mångårig erfarenhet från företags- och kvalitetsledning inom teknik. Produktionsansvaret låg tidigare på Magnus Bergman som nu kommer att ägna sig åt andra sysslor inom it, systemstöd, planering och beredning.

 • Gustafsborg

  FREDRIK DAHL är ny skogschef på Gustafsborgs säteri. Han är jägmästare och har en bakgrund som inköpare i Skåne. Han kommer att ersätta nuvarande skogschefen Bo Björnestrand som går i pension den sista september.

 • CEPF

  SVEN ERIK HAMMAR blir ny ordförande för den europeiska skogsägarrörelsen, CEPF. Han var tidigare ordförande för LRF skogsägarna. Det uppdraget lämnade han 2019 för att bli ansvarig för LRF:s internationella skogsfrågor inom EU.

 • Fiskarheden

  CARL-HENRIK ÖJEBERGET är ny virkesköpare i Fryksdalen i Nordvärmland. Han är nyutbildad skogsmästare.

 • Kopparfors Skogar

  FREDRIK KARLSSON börjar som skoglig planerare i Ockelbo. Han kommer närmast från skogskandidatprogrammet på Linnéuniversitetet.

 • Kopparfors Skogar

  LENA ENGSTRÖM är ny redovisningsassistent. Hon kommer närmast från Grant Thornton, där hon har arbetat som redovisningskonsult.

 • Ponsse

  LARS WICKMAN har utsetts till försäljningschef för Skandinavien. Han har arbetat på Ponsse sedan 2016, först som affärsutvecklingschef men på senare år allt mer med försäljning. Sedan 2020 har han varit försäljningschef för Ponsse i Sverige, och nu alltså även för Norge och Danmark.

 • Setra

  MELANIE SJÖGREN har tillträtt som ny hållbarhetschef och har sin arbetsplats på Solnakontoret. Hon är civilingenjör i kemiteknik från KTH med inriktning industriell ekologi och hållbarhetsansvarig och affärsutvecklare på Stockholm Gas.

Sidor