På väg – Skogskarriär

Här hittar du Tidningen SKOGENs populära "På Väg". Se vilka branschkollegor som bytt jobb eller befattning. Eller vem som fått skogliga utmärkelser.  

LÅT VÄRLDEN VETA 
­Berätta för hela skogsvärlden om era senaste rekryteringar! Eller om ditt nya jobb! Eller kanske en utmärkelse? 

När rekryteringen är klar vill du förstås berätta om era nya kollegor för Skogssverige och hela världen – via tidningen SKOGENs På väg-sidor! De är alltid vällästa, både på webb och i print, och allt du behöver göra är att skicka ett mejl till pavag [at] skogen [dot] se 
Skriv några rader om ditt eller den nyanställdas nya uppgifter, bakgrund, eventuellt utbildning, förra jobb o dyl. Bifoga gärna ett någorlunda högupplöst foto.
Medverkan är gratis

Sök ditt nya skogsjobb
Merläsning, SKOGEN-artiklar om skogsjobb 

 • Utmärkelser

  Jan Bertilsson har tilldelats Naturskyddsföreningens skogspris. Han är skogsägare i Mariestad och gick över till hyggesfritt skogsbruk på 2010-talet. Numera anordnar han även kurser i ämnet.

 • Södra

  Mikaela Johnsson har valts till styrelseledamot. Hon är lantmästare och ledamot i LRF:s riksförbundsstyrelse samt äger och driver en lant- och skogsbruksfastighet i Ljungby tillsammans med sin man.

 • Södra

  Carina Olson har valts till ny styrelseledamot. Hon är vd och koncernchef på Praktikertjänst och har 15 års erfarenhet från olika ledande befattningar inom Södra, däribland som finansdirektör.

 • Södra

  Hannele Arvonen är ny styrelseledamot. Hon är vd och delägare på Flooré AB och har tidigare varit vd på vd på Sveaskog och Setra Group och haft ledande befattningar på Holmen och Metsä Board.

 • Södra

  Magnus Hall valdes till ny styrelseordförande vid stämman i maj. Han har suttit i styrelsen sedan 2020 och har varit koncernchef för Vattenfall, vd för Holmen-koncernen, ordförande för Skogsindustrierna. Han har även varit orförande för den europeiska pappers- och massaindustrins branschorganisation Cepi.

 • Skogstekniska klustret

  Amanda Löfdahl har börjat som projektledare. Hon är jägmästare med en master i skogsvetenskap och har ett särskilt intresse för skogshistoria. Hon har bland annat arbetat med rådgivning på Skogsstyrelsen och vattenvårdsprojekt på länsstyrelsen i Västerbotten.

 • Skogssällskapet

  Fredrik Luhr är ny regionchef i västra Svealand. Han har tidigare arbetat som konsult, fastighetsmäklare och kontorschef på dåvarande LRF konsult i Stockholm och därefter som vd på Areal. Västra Svealand omfattar Västmanlands, Örebro, Värmlands, Dalarnas och delar av Gävleborgs län och Fredrik har sin bas i Falun.

 • Skogssällskapet

  Håkan Thorsén började som skogsförvaltare i Karlstad i april och förstärker därmed Skogssällskapet i Värmland. Han har varit verksam inom skogsbranschen i 22 år och kommer närmast från en tjänst som virkesköpare på Moelven.

 • Skogssällskapet

  Gustav Ångman börjar som skogsförvaltare i Växjö i samband med sin jägmästarexamen nu i sommar. Han började som sommarjobbare hos Skogssällskapet 2021 och har sedan haft ett föräldravikariat som skogsförvaltare på deltid parallellt med studierna.

 • Skogforsk

  Maria Nordström blir ny digitaliseringsledare på Skogforsk. Hon kommer närmast från en tjänst som biträdande chef för Skogforsks forskningsprogram Värdekedjor.

 • Ponsse

  Henrik Håkansson har tillträtt som platschef på Ponsses nya anläggning i Kil, Värmland. Han kommer att ansvara för personal, reservdelsförsäljning och service. Henrik har innan jobbat som projektledare inom markentreprenad.

 • Norra skog

  Charlotta Kristow har valts till vice ordförande. Hon hade tidigare samma uppdrag i dåvarande Norrskog, före fusioneringen. Hon har också varit ledamot i den nya föreningens styrelse efte sammanslagningen. Christina är jägmästare och driver både skogsbruk och bokhandel.

 • Norra skog

  Stig Högberg har valts till ny ordförande i skogsägarföreningen Norra skog. Han hade tidigare samma position i dåvarande Norrskog, före fusioneringen. Han har också varit ledamot i den nya föreningens styrelse. Stig är självverksam skogsägare och ordförande för Länsförsäkringar Västernorrland.

 • Hela Sverige ska leva

  Magnus Ek har valts till nya ordförande för riksorganisationen tillsammans med Irene Oskarsson. Han har tidigare varit engagerad inom politiken, bland annat som riksdagsledamot. Hela Sverige ska leva har delat ordförandeskap, en kvinna och en man.

 • Hela Sverige ska leva

  Irene Oskarsson har valts till nya ordförande för riksorganisationen tillsammans med Magnus Ek. Irene är sedan länge aktiv i organisationen som styrelseledamot i både riksorganisationen och Jönköpings länsavdelning. Hon har varit aktiv som politiker på både lokal och nationell nivå med stort engagemang i landsbygdsfrågorna. Hela Sverige ska leva har delat ordförandeskap, en kvinna och en man.

Sidor