På väg – Skogskarriär

Här hittar du Tidningen SKOGENs populära "På Väg". Se vilka branschkollegor som bytt jobb eller befattning. Eller vem som fått skogliga utmärkelser.  

LÅT VÄRLDEN VETA 
­Berätta för hela skogsvärlden om era senaste rekryteringar! Eller om ditt nya jobb! Eller kanske en utmärkelse? 

När rekryteringen är klar vill du förstås berätta om era nya kollegor för Skogssverige och hela världen – via tidningen SKOGENs På väg-sidor! De är alltid vällästa, både på webb och i print, och allt du behöver göra är att skicka ett mejl till pavag [at] skogen [dot] se 
Skriv några rader om ditt eller den nyanställdas nya uppgifter, bakgrund, eventuellt utbildning, förra jobb o dyl. Bifoga gärna ett någorlunda högupplöst foto.
Medverkan är gratis

Sök ditt nya skogsjobb
Merläsning, SKOGEN-artiklar om skogsjobb 

 • SLU

  GÖRAN ERICSSON tillträder som dekan för Skogsfakulteten vid SLU i Umeå den 1 januari. Han är i dag professor i viltekologi och prefekt för institutionen för vilt, fisk och miljö. Han är biolog och har tidigare bland annat varit med och startat Institutet för ekologisk hållbarhet, arbetat på Naturvårdsverket och forskat två år på universitetet i Wisconsin, USA. Göran Ericsson är också en av de drivande bakom tv-succén Den stora älgvandringen. Han efterträder Göran Ståhl.

  Pär Fornling på SLU har skrivit ett porträtt av Göran Ericsson som du kan läsa här.

 • SLU

  THERÉSE STRÖMVALL NYBERG är ny doktorand i skogsskötsel på SLU. Hon ska forska om hur man kan etablera barrblandskog, en kombination av gran och tall. I tjänsten ingår också ett tjänsteår på Södra skogsägarna med fokus på samma frågeställningar.

 • Utmärkelse

  TONY TRAYNOR Är årets riddare av trämarknadsorden. Han har sedan sjuttiotalet bidragit till att Storbritannien blivit den största marknaden för svenska trävaror, enligt Svenskt Trä. Anders Ek, styrelseledamot i den europeiska branschorganisationen CEI-Bois, har i efterhand fått motta samma pris för 2020.

 • Trejon

  HERMAN ÖBERG har börjat som verkstadstekniker. Han kommer närmast från servicejobb inom tågtrafik och har tidigare bland annat jobbat som servicetekniker hos en lokal återförsäljare av Trejons produkter.

 • Trejon

  ANDERS KROON har börjat som försäljningsrepresentant på Trejon för att stötta företagets återförsäljare i ett område från Jönköping och söderut. Han kommer närmast från en tjänst som lokal maskinsäljare.

 • Skogssällskapet

  CHRISTINA NYSTRÖM börjar som konsultchef i januari och ska leda sällskapets expertteam med ekonomi- och fastighetskonsulter. Hon arbetade som fastighetskonsult på Skogssällskapet 2001 till 2013 och har sedan arbetat på Trafikverket och Fortifikationsverket. Christina är agronom och vidareutbildad inom bland annat juridik.

 • SCA

  MATS LINDFORS är ny gruppchef över SCA Skogs virkesköpare i Robertsfors, Umeå och Vindeln. Han kommer närmast från Holmen och Martinsons Såg där han arbetade inom virkesköp och köpledning.

 • Naturvetarna

  PATRIQ FAGERSTEDT har utsetts till ny förbundsordförande. Han har ett långt fackligt engagemang bakom sig och har varit ledamot i Naturvetarnas styrelse i nio år. Patriq är medicine doktor och kemist/mikrobiolog och arbetar som forskningssekreterare på Vetenskapsrådet.

 • KSLA

  KNUT ØISTAD, seniorrådgivare vid Norsk institutt for bioøkonomi, har valts in som ledamot i KSLA:s skogsavdelning.

 • KSLA

  GUNNAR LINDÉN, naturvårdspolitisk expert på LRF Skogsägarna, har valts in som ledamot i KSLA:s skogsavdelning.

 • KSLA

  HANS DJURBERG, hållbarhetschef på SCA, har valts in som ledamot i KSLA:s skogsavdelning.

 • KSLA

  MIA CRAWFORD, kansliråd på utrikesdepartementet och bland annat samordnare för Agenda 2030 för FN:s globala mål, har valts in som ledamot i KSLA:s skogsavdelning.

 • KSLA

  MAGNUS BERG, chef för Skogsindustriernas näringspolitiska avdelning, har valts in som ledamot i KSLA:s skogsavdelning.

 • KSLA

  ANNA-LENA AXELSSON, jägmästare och forskare på SLU i Umeå, är en av de sex som har valts in som nya ledamöter i KSLA:s skogsavdelning.

 • Bergvik Skog Öst

  LISE-LOTTE SWING är ny fastighetsansvarig. Hon kommer närmast från Billerud Korsnäs Skog där hon arbetade som virkescontroller.