På väg – Skogskarriär

Här hittar du Tidningen SKOGENs populära "På Väg". Se vilka branschkollegor som bytt jobb eller befattning. Eller vem som fått skogliga utmärkelser.  

LÅT VÄRLDEN VETA 
­Berätta för hela skogsvärlden om era senaste rekryteringar! Eller om ditt nya jobb! Eller kanske en utmärkelse? 

När rekryteringen är klar vill du förstås berätta om era nya kollegor för Skogssverige och hela världen – via tidningen SKOGENs På väg-sidor! De är alltid vällästa, både på webb och i print, och allt du behöver göra är att skicka ett mejl till pavag [at] skogen [dot] se 
Skriv några rader om ditt eller den nyanställdas nya uppgifter, bakgrund, eventuellt utbildning, förra jobb o dyl. Bifoga gärna ett någorlunda högupplöst foto.
Medverkan är gratis

Sök ditt nya skogsjobb
Merläsning, SKOGEN-artiklar om skogsjobb 

 • Stora Enso

  EMMA SPÅLS är ny fröodlingsledare på avdelning Plantor med stationering i Falun. Hon kommer närmast från Arctic Paper i Grycksbo, där hon arbetade som projektledare för produktutveckling. Tidigare har hon i många år arbetat i olika roller på Kvarnsvedens bruk inom Stora Enso.

 • Skogssällskapet

  FREDRIK JONSSON tillträder en ny tjänst som produktions- och virkesansvarig i Värmland och utgår från Karlstadskontoret. Han är skogsingenjör och har jobbat som virkesköpare och produktionsledare på Moelven sedan 2003.

 • Skogssällskapet

  JONAS ANDERSSON har börjat som skogsförvaltare i Göteborg. Efter studier till jägmästare har han bland annat jobbat som virkesköpare på Vida skog och Holmen och senast som delägare i och ombud på Sundins skogsplantor.

 • Skogssällskapet

  ELIN LARSSON är ny regionchef i västra Götaland. Hon är jägmästare och har bland annat jobbat som virkesspecialist på Norrskog och planläggningschef på Svenska skogsplantor. Elin kommer närmast från en tjänst som t f chef för Trafikverkets enhet Trafikstyra Järnväg.

 • Mellanskog

  ANNA FURNESS är ny chef för skogsförvaltning. Hon är jägmästare och civilekonom och har tidigare bland annat varit forskare på Skogforsk och vd för Skogsentreprenörerna och SE Certifiering.

 • Forum Fastighetsekonomi

  TORKEL PETTERSSON har börjat på kontoret i Nyköping där han ska jobba med värdering av skogs- och lantbruksfastigheter. Han är agronom med erfarenhet från banksektorn och de agrara näringarna och kommer närmast från Danske Bank, där han jobbat med kreditgivning till och värderingar av större skogs- och lantbruksföretag i östra Sverige.

 • ELE Kilafors

  ULRIKA ERIKSSON tillträdde under sommaren som vd för ELE Skog och skogsförvaltare för Ewald Larssons Eftr skogstillgångar i Hälsingland. Hon är skogsmästare med mångårig erfarenhet från bland annat virkesinköp, skogsägarfrågor och kommunikation inom Stora Enso Skog.

 • ELE Kilafors

  GUSTAV NYRÉN är från och med oktober vd för ELE Trävaru med ansvar för ELE-gruppens kubbsågverk i Kilafors. Han är civilingenjör och har många års erfarenhet av ledande befattningar inom produktion och kvalitetsarbete både i träindustrin och andra branscher. Han kommer närmast från Stora Enso Timber.

 • Borås energi och miljö

  PETER ROSÉN tillträder den 1 januari som bränsleinköpare och kommer att ansvara för inköp av biobränsle, avfallbränsle och substrat till biogasproduktionen. Peter är skogsmästare och har de senaste 15 åren arbetat som virkesinköpare på Vida Skog.

 • Billerud

  ROLAND CARLSSON är sedan september ny virkeschef för Billlerud. Han är civilekonom och har jobbat 26 år inom skogs- och pappersindustrin, senast som koncerninköpschef för Billerud. Roland efterträder Simon Nilsson.

 • Utmärkelse

  PER ERIKSSON har mottagit Landshypoteks uppsatsstipendium 2022 för sitt examensarbete vid Institutionen för skogsekonomi vid SLU som även har blivit en vetenskaplig artikel i International Journal of Forest Engineering. Ämnet är metoder för inmätning av virke och fördelar som skördarmätning skulle kunna ge.

 • Utmärkelse

  ROSARIO GARCIA-GIL har tilldelats SLU:s förtjänstmedalj i guld. Hon är docent vid SLU med doktorsexamen i biologi från Valencias universitet i Spanien och arbetar med tillämpad skogsgenetisk forskning, bland annat om trädförädling för ökad virkesproduktion men även frågor som rör ekologi och hållbarhet.

 • Utmärkelse

  FOLKE STENVALL, vd för Stenvalls Trä i Sikfors, har utsetts till norra Sveriges främsta entreprenör 2022 i en av sex regionfinaler i tävlingen EY Entrepreneur of the Year.

 • Utmärkelse

  STAVROS AVRAMIDIS har mottagit Ternryds utmärkelse 2022 som delas ut av Linnéakademiens Forskningsstiftelse. Han är professor vid universitetet i British Columbia i Kanada och forskar om träets fysiska egenskaper, särskilt torkningsprocessen. Utmärkelsen består av två ekonomiska delar, den ena tillfaller forskaren och den andra går till forskningssamarbeten med Linnéuniversitetet.

 • Utmärkelse

  HELI PELTOLA har mottagit Ternryds utmärkelse för 2020, då prisceremonin inte kunde genomföras då. Hon är professor i skogsvetenskap vid Östra Finlands universitet och forskar om hållbar förvaltning av nordiska skogars ekosystem i förändrat klimat. Utmärkelsen består av två ekonomiska delar, den ena tillfaller forskaren och den andra går till forskningssamarbeten med Linnéuniversitetet.

Sidor