På väg – Skogskarriär

Här hittar du Tidningen SKOGENs populära "På Väg". Se vilka branschkollegor som bytt jobb eller befattning. Eller vem som fått skogliga utmärkelser.  

LÅT VÄRLDEN VETA 
­Berätta för hela skogsvärlden om era senaste rekryteringar! Eller om ditt nya jobb! Eller kanske en utmärkelse? 

När rekryteringen är klar vill du förstås berätta om era nya kollegor för Skogssverige och hela världen – via tidningen SKOGENs På väg-sidor! De är alltid vällästa, både på webb och i print, och allt du behöver göra är att skicka ett mejl till pavag [at] skogen [dot] se 
Skriv några rader om ditt eller den nyanställdas nya uppgifter, bakgrund, eventuellt utbildning, förra jobb o dyl. Bifoga gärna ett någorlunda högupplöst foto.
Medverkan är gratis

Sök ditt nya skogsjobb
Merläsning, SKOGEN-artiklar om skogsjobb 

 • Anders Rixon

  UTMÄRKELSER. Anders Rixon har tilldelats den lettiska ordensgraden kommendör av förtjänstkorset The Cross of Re­cognition, ett officiellt förtjänsttecken till personer som har gjort viktiga insatser för landet. Han var tidigare vd för SDC och VMF Qbera och har varit med om att etablera en modell för opartisk virkesmätning och virkesredovisning i Lettland som är snarlik vår svenska. 

 • Heli Peltola

  UTMÄRKELSER. Heli Peltola tilldelas Carola och Carl-Olof Ternryds utmärkelse för sin forskning inom hållbar förvaltning av de nordiska skogarnas ekosystem i ett föränderligt klimat. Hon är professor i skogsvetenskap vid Östra Finlands universitet. Utmärkelsen delas ut vartannat år och delas mellan en enskild mot­tagare och en verksamhet vid ­Linnéuniversitetet. I år delar Heli pengar och ära med institutionen för skog och träteknik.

 • Lars Rytter

  UTMÄRKELSER. Lars Rytter har fått Ekfrämjandets Rikspriset för sina insatser för att översätta forskning om lövskog till praktiska råd för både skogsbrukare och beslutsfattare. Han har forskat om lövträd och löv­skogsskötsel i 40 år på SLU och sedan mitten av 1990-talet på Skogforsk.

 • Annika Nordin

  Annika Nordin tillträder en chefstjänst inom hållbar skogs­förvaltning (”vice president for sustainable forest management”) på Stora Enso i februari, uppger SLU. Hon är jägmästare och doktor i växtfysiologi samt sedan 2010 programchef på Future Forests.

 • Per-Olof Wedin

  Per-Olof Wedin blir ny styrelseordförande på Skogssällskapet efter Björn Sprängare i maj. Per-Olof var vd och koncernchef för Sveaskog från 2011 till 2019. Innan dess var han vd för Svevia och han har också haft ledande poster inom SCA och Stora Enso. Han är även ledamot i KSLA.

 • Pär Jonsson

  Pär Jonsson har anställts som virkesköpare/skoglig rådgivare på Rundvirke skog med placering i Östersund. Tjänsten är ett led i bolagets utveckling av råvaruförsörjningen i området. Pär kommer närmast från en tjänst som virkesinköpare på Gällö Skog. 

 • Lena Ek

  Lena Ek har valts in i PEFC:s internationella styrelse. Lena är till vardags ordförande för Södra Skogsägarna och har tidigare bland annat varit C-politiker i riksdagen och Europaparlamentet samt ­miljöminister.

 • Jonas Jadling

  Jonas Jadling är ny vd för sågverket Moelven Dalaträ efter Peter Funk. Jonas har tidigare bland annat varit vd för Moelven Årjäng såg och senast platschef på Setras sågverk Kastet.

 • Jan Ihre

  Jan Ihre har anställts som marknadsansvarig på FSC-kansliet i Uppsala. Han har tidigare arbetat med bland annat marknadsutveckling, försäljning och hållbarhetsfrågor på South Pole Group, Biobag och Fairtrade Sweden. Han kommer närmast från Everland Marketing där han arbetade med REDD+.

 • Robert Olsson

  Robert Olsson är ny säljare på Eco Log med ansvar för områdena Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Han har under de tre senaste åren arbetat som instruktör på Eco Log och hjälpt kunder med allt från uppstart och introduktionsutbildning till justering och underhåll av maskinerna.

 • Line Henriette Holten

  Line Henriette Holten har valts till ordförande till den ideella föreningen Det norske skogselskap med 8 000 medlemmar. Hon har suttit i parlamentet Stortinget i tolv år för Norges kristdemokratiska ­parti och bland annat drivit skogsfrågor där.

 • Jonas Setterbrant

  Jonas Setterbrant är ny produktutvecklare på Markusson Professional Grinders AB. Jonas började den 1a dec 2020 och kommer ingå i gruppen som tar fram nya produkter och förbättrar de som redan finns på marknaden. Jonas kommer senast från Saids Maskin AB i Rimbo och har tidigare jobbat som konstruktör på MCC Europe i Norrtälje.

 • Mark Marissink

  Mark Marissink blir ny chef för SLU Artdatabanken den 1 januari. Han efterträder Lena Sundin Rådström som slutade i februari och kommer närmast från en tjänst som biträdande avdelningschef på Naturvårdsverket. Mark är född i Nederländerna och kom till Sverige 1993. Han disputerade i ekologi och miljövård på SLU 2002.

 • Anna-Karin Hellström

  Anna-Karin Hellström är ny säljare på Komatsu i Jämtland, Härjedalen och nord­västra Hälsing­land. Hon kommer närmast från Norra skog där hon var produktionsansvarig. Hon har även kört skogsmaskin tidigare.

   

 • Krister Pettersson

  Krister Pettersson är ny chef på Biometria för verksamhetsområdet virke och energi, den del av Biometria som utför den praktiska virkesmätningen. Han har bakgrund inom bland annat Försvarsmakten och har senast varit egen företagare inom konsultbranschen.

Sidor