VM-silver till Sverige

6 november 2023 Sverige tog silver i VM i timbersports i helgen genom tävlingens yngsta deltagare Emil Hansson.

VM-silver till Sverige
Svensken Emil Svensson med silvermedalj jämte australiensaren Jamie Head med guld och Tysklands Danny Martin med brons i VM i timbersports. Foto: Stihl Timbersports.

Näst bäst i såväl världen som i Europa. Det blev resultatet för 22-åringen Emil Hansson från Mora efter helgens världsmästerskap. Tolv av världens främsta atleter deltog i tävlingen i Stuttgart.

– Jag hittar inga ord, det här hade jag inte förväntat mig när jag vaknade idag. Jag är jättenöjd med en andraplats, det är helt sjukt att man bara är 22 år och står på pallen med ett silver, säger Emil Hansson, i ett pressmeddelande från Stihl Timbersports.

Emil Hansson beskrivs ha gjorts ”en sanslös vändning” under tävlingen..

– Jag hade en riktigt knackig början där jag nästan ville åka hem. Sen gjorde jag en okej Stock Saw och bra ifrån mig i både Single Buck och Springboard. Det känns jättebra att jag lyckades ordna upp det i slutet och ta en andra plats – jag är supernöjd, säger han.

Den ”knackiga början” innebar sjätteplaceringar i Stock Saw och Standing Block Chop som dock tog honom vidare till nästa runda.  

I den tog han en andraplats i grenen Single Bock. Sedan vann han över samtliga i Springboard med tiden 49,72. Inför finalen låg han på en tredje plats, totalt sett. 

Där klättrades han upp till en tillfällig guldplacering genom en imponerande tid i Hot Saw, 5,77 sekunder. Men i sista heatet överträffades han av favorittippade Jamie Head från Australien. Brons togs av Danny Martin från Tyskland.

Silvermedaljen är Nordens första pallplacering i ett individuellt världsmästerskap.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb