Virtuell verklighet ska öka skogskunskapen

17 november 2020 Södra använder sig av virtuell verklighet för att öka kunskapen om skogsskötsel och träprodukters klimatnytta.

Virtuell verklighet ska öka skogskunskapen

Södra lanserar en sajt där VR-teknik (virtuell verklighet) används för att visa vilken roll skogen har i  samhället, både nu och i framtiden. Sajten heter Södra 360 experience.

”Det finns ett behov av att öka kunskapen om skogen och de positiva klimateffekter den ger, samt om hur vi sköter den på ett hållbart sätt”, säger Maria Baldin, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Södra, i ett pressmeddelande.

Med hjälp av VR får besökaren möta skogsägare och skogliga experter. 

”Besökaren kan i den virtuella verkligheten förflytta sig från skogen till en interaktiv, modern bostad och en stadsmiljö, där användning av träbaserade produkter – från pappersprodukter till textil, energi och byggmaterial – visas upp”, förklarar Södra.

”Besökaren kommer på ett innovativt sätt med ljud och bild få lära sig mer om allt från våra medlemmars skogar till de dagliga användningsområdena för våra produkter. Samtidigt kan besökaren utforska värdekedjan, lära sig mer om hållbart skogsbruk och den positiva påverkan det har på det dagliga livet. På så sätt kan man ha gott samvete när man köper förnybara, träbaserade produkter istället för från fossil råvara”, säger Maria Baldin.

Här kan du besöka webbplatsen

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb