Virtuell verklighet ska öka skogskunskapen

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Man kan uppleva den virtuella verkligheten på skärmen eller med ett VR-headset, Foto: Joel Dittmer.
Södra använder sig av virtuell verklighet för att öka kunskapen om skogsskötsel och träprodukters klimatnytta.
Södra lanserar en sajt där VR-teknik (virtuell verklighet) används för att visa vilken roll skogen har i  samhället, både nu och i framtiden. Sajten heter Södra 360 experience.
”Det finns ett behov av att öka kunskapen om skogen och de positiva klimateffekter den ger, samt om hur vi sköter den på ett hållbart sätt”, säger Maria Baldin, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Södra, i ett pressmeddelande.
Med hjälp av VR får besökaren möta skogsägare och skogliga experter. 
”Besökaren kan i den virtuella verkligheten förflytta sig från skogen till en interaktiv, modern bostad och en stadsmiljö, där användning av träbaserade produkter – från pappersprodukter till textil, energi och byggmaterial – visas upp”, förklarar Södra.
”Besökaren kommer på ett innovativt sätt med ljud och bild få lära sig mer om allt från våra medlemmars skogar till de dagliga användningsområdena för våra produkter. Samtidigt kan besökaren utforska värdekedjan, lära sig mer om hållbart skogsbruk och den positiva påverkan det har på det dagliga livet. På så sätt kan man ha gott samvete när man köper förnybara, träbaserade produkter istället för från fossil råvara”, säger Maria Baldin.
 
 
 
Publicerad:
 • Keslas skördaraggregat

  Traktor blir skördare

  SMÅSKALIGT. Finska Kesla presenterar ett nytt skördaraggregat för montering på till exempel traktorer och grävmaskiner på upp till fem ton, skriver företaget i ett pressmeddelande.
 • Annons
 • Ecolog 584F

  Eco Log lanserar ännu en skotare

  BREDDAR. Efter sammanslagningen med Gremo fick Eco Log ett större utbud av framför allt mindre skotare, men nu kompletterar man ändå med en ny modell, 584F.
 • Komatsu modell 835TX

  TX ska skota smidigare

  STRATEGI. Komatsu gör en översyn av sitt skotarutbud. En helt ny modell, två uppdaterade och ett nytt gallringskoncept hör till nyheterna.
 • Annons
 • Planerad avverkning på renbetesmark pausas

  Sveaskogs avverkningsplaner i Luokta-Mávas sameby har mött starka protester. Nu pausar bolaget skogsbruksåtgärderna.
 • 200 ton massaved föll överbord

  Kategorier: virkestransport, massaved
  I Stubbsandsviken utanför Örnsköldsvik flöt plötsligt en stor mängd stockar omkring tidigare i veckan.
 • Annons