Virkesstudion #45 – svensk skogsstrategi

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
I dagens avsnitt träffar Virkesstudion personer som på olika sätt arbetar med den svenska skogsstrategin.
SKOGENS chefredaktör Bengt Ek medverkar för att berätta om kommande numret av tidningen som har tema Virkesaffären. Där delar skogsförvaltare med sig av sina tips till skogsägare för att möta den polariserade situationen på virkesmarknaden. Nu råder ju stor efterfrågan på sågtimmer medan massaved har det tufft. Vidare tar tidningen upp möjligheterna  på den heta USA-marknaden samt besöker dem som ser affärsmöjligheter med att odla kvalitetsvirke eller avverka udda sortiment.
Virkesstudions Per Hedberg och Carl Johan Moberg  pratar också med Anna Hamilton på Skogsstyrelsen. Anna arbetar med det nationella skogsprogrammet och en svensk skogsstrategi på nationell nivå. 
De träffar även Magnus Hellgren från region Kronoberg som går in mer på konkreta exempel på hur man arbetar med att förankra den småländska skogsstrategin bland skogsägare och andra aktörer inom skogen.
Sist men inte minst så kommenterar man, förstås, virkesmarknaden.
 
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE AVSNITTET
Publicerad:
 • Virkesstudion #50 – Årskrönika

  Vad har hänt sen sist? Titta på avsnittet och lyssna på vad Per Hedberg och Carl Johan Moberg har att berätta om framtiden för Virkesstudion. 
 • Annons
 • ”Bra skogsbilvägar ökar konkurrenskraften”

  SKOGENdebatt. Biometria har ett uppdrag av köpare och säljare av virke att inventera skogsbilvägnätet i Götaland. Syftet är att komma åt en del av de stigande kostnader som sänker konkurrenskraften för svensk skog, skriver vd Peter Eklund i en replik.
 • Mera känslor i skogskonflikten

  Konflikter om skogen handlar allt mer om politik och kultur och mindre om tekniska frågor, visar en undersökning från Linnéuniversitetet.
 • Annons
 • Sågverk på högvarv ger höjda timmerpriser

  Stor efterfrågan på sågade trävaror gör att Södra höjer priserna på sågråvara.
 • Styr granbarkborren ditt skogsliv?

  Måste du anpassa skötseln i din skog efter barkborren? Har skogens ekonomi förändrats i grunden? Eller har de senaste åren varit undantag? Svara på månadens fråga!
 • Annons